Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

ΟΓΑ: Ανάσα οι ευνοϊκές ρυθμίσεις

Να ζητήσει να μπει στη νέα, ακόμη πιο ευνοϊκή για τα οικονομικά του, διάταξη που θεσπίστηκε τον προηγούμενο μήνα μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ που είχαν ενταχθεί στην προηγούμενη ρύθμιση χρεών η οποία είχε ανακοινωθεί την άνοιξη .

Έτσι αποκτά ..... ασφαλιστική ενημερότητα μόνο με 200 ευρώ το μήνα κατ’ ελάχιστον (100 για ΟΑΕΕ και ΟΓΑ), ενώ εάν δεν πληρώσει για τέσσερις μήνες τις δόσεις του δεν χάνει τη ρύθμιση, με την προϋπόθεση ότι θα πληρώσει κανονικά τον 5ο μήνα τη λελογισμένη δόση. Κατ’ αντιστοιχία, θα παραταθεί αναλόγως κατά 4 μήνες η διάρκεια εξόφλησης του χρέους του. Ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να κάνει «στάση πληρωμών» των κανονισμένων δόσεων έως και τρεις φορές στη διάρκεια της περιόδου αναφοράς (ισχύος της ρύθμισης).

Ετσι, μέχρι 15 Οκτωβρίου όποιος εργοδότης ή ελεύθερος επαγγελματίας και αγρότης ενταχθεί στη ρύθμιση θα απαλλαγεί από το 80% των πρόσθετων τελών στην περίπτωση που καταβάλει εφάπαξ τις οφειλές. Διαφορετικά, παρέχεται έκπτωση 60% για τμηματική καταβολή σε τρία χρόνια (36 μήνες συν 12 μήνες με μπάι-πας μέσω της ευχέρειας που δίνει η ρύθμιση για 4μηνη καθυστέρηση καταβολής των δόσεων για τρεις συνολικά φορές στη διάρκεια της 3ετίας χωρίς ο οφειλέτης να χάσει το δικαίωμα σταδιακής πληρωμής της οφειλής).

Να σημειωθεί ότι μόνο στο ΙΚΑ οι οφειλέτες προσδιορίζονται σε περισσότερα από 350.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα που χρωστούν άνω των 8 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου