Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα με τους βουλευτές Λάζαρο Τσαβδαρίδη και Κώστα Κουκοδήμο



Συνάντηση εργασίας με τον βουλευτή της Ν.Δ Ημαθίας Λάζαρο Τσαβδαρίδη και τον βουλευτή της Ν.Δ. Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο, με την ιδιότητά τους ως Προέδρου και μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Ουκρανία αντίστοιχα, είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια.
            Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενημερώθηκε από τους δύο βουλευτές  σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προωθούνται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας με την Ουκρανία  με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων  των δύο χωρών.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την ενδυνάμωση των σχέσεων της ΠΚΜ με περιφέρειες της Ουκρανίας με στόχο την επίτευξη μιας γόνιμης και εποικοδομητικής συνεργασίας, που αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής της εξωστρέφειας  της ΠΚΜ σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Ουκρανία για τη βούλησή του να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προς αυτή την κατεύθυνση.
            Από την πλευρά τους οι κ.κ. Τσαβδαρίδης και Κουκοδήμος αναφέρθηκαν διεξοδικά στη συνεργασία που αναπτύσσουν με τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Volodymyr Shkurov και τις προοπτικές που διανοίγονται ειδικότερα για την προσέγγιση και συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Περιφέρεια Χάρκοβο της Ουκρανίας στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου, της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Όπως τονίστηκε στη συνάντηση,  η περιφέρεια του Χάρκοβο αποτελεί  μία μεγάλη και ανερχόμενη αγορά της Ουκρανίας που διαθέτει πολλά κοινά στοιχεία με την Κεντρική Μακεδονία και προσφέρει αξιόλογες δυνατότητες συνεργασίας στους πιο δυναμικούς τομείς της οικονομίας και του πολιτισμού, μέσα από την υλοποίηση κοινών δράσεων στο άμεσο μέλλον.
            Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί καταρχήν συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Shkurov και στη συνέχεια να διοργανωθεί ημερίδα με θέμα τη διμερή συνεργασία ΠΚΜ - Ουκρανίας, με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων οικονομικής ανάπτυξης των δύο περιοχών. Τέλος, αποφασίστηκε να δρομολογηθεί η ανταλλαγή επιχειρηματικών αποστολών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, με στόχο τη σύναψη επιμέρους συμφωνιών στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και στα λοιπά πεδία κοινού ενδιαφέροντος.
            «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει και προωθεί έμπρακτα, μέσα από στοχευμένες ενέργειες, τη συνεργασία με χώρες και δυναμικές αγορές  όπως η Ρωσία και η Ουκρανία, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία και δυνατότητα διεύρυνσης της παρουσίας και της επιρροής της. Προς αυτή την κατεύθυνση,  στηρίζουμε  και συμβάλλουμε στο έργο και τις πρωτοβουλίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Ουκρανία» δήλωσε στο πλαίσιο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου