Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Στην Αναπτυξιακή Ημερίδα της Περιφέρειας συμμετείχε η Γεωργία Μπατσαρά



Στην πρώτη Αναπτυξιακή Ημερίδα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για τον σχεδιασμό της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 συμμετείχε το πρωί της Παρασκευής 19-4 η Βουλευτής και Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας Γεωργία Μπατσαρά.
Στην ημερίδα συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θοδωρής Καράογλου, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος κ.ά.
Από τους ομιλητές τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι στην επόμενη προγραμματική περίοδο θα δοθεί έμφαση στα συγκοινωνιακά έργα, κι ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η κατασκευή των μεγάλων τεσσάρων οδικών αξόνων η οποία θα συμβάλλει στην άμεση δημιουργία 25.000 θέσεων εργασίας.
Υπογραμμίστηκε επίσης ότι το ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 θα πρέπει να είναι απλούστερο, ταχύτερο και με άμεσο αποτέλεσμα στην ανάπτυξη και την απασχόληση, ενώ έγινε ενημέρωση για πρωτοβουλίες για επενδύσεις από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προγράμματα διευκόλυνσης του εμπορίου, λήψη μέτρων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μείωση των υπογραφών για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και απλουστεύσεις σε ζητήματα απαλλοτριώσεων.
Από τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης τονίστηκε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχουν προσδιοριστεί οι προτάσεις των Περιφερειών για τη νέα προγραμματική περίοδο και μέχρι τον Δεκέμβριο να έχει υποβληθεί το συνολικό σχέδιο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νέο ΕΣΠΑ.
Τέλος ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σημείωσε ότι η επιχειρηματικότητα έχει τεράστια θέση στο πλαίσιο των βασικών κατευθύνσεων της Περιφέρειας για εξωστρέφεια, καινοτομία και ανταγωνιστικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου