Τρίτη 14 Μαΐου 2013

«Η Μακεδονία του Μ. Αλεξάνδρου είναι στην Ελλάδα»


«Κόκκινο» πανί για τους Σκοπιανούς ο αρθρογράφος της εφημερίδας «National Post» του Καναδά, Bert Archer, που σε ταξιδιωτική του παρουσίαση για τα Σκόπια, υπογραμμίζει πως «τα Σκόπια δεν είναι Μακεδονία και η Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι στην Ελλάδα».



Ο Καναδός αρθρογράφος, σημειώνει με νόημα: «Η Μακεδονία που..οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε με ασαφή πληροφόρηση, αυτή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του ανθρώπου που δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες στον κόσμο, αυτή που κυρίεψε την Περσική αυτοκρατορία, αυτή η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα, μερικά εκατοντάδες χιλιόμετρα νότια από τα σύνορα αυτής της χώρας που είναι τώρα επίσημα γνωστή ως FYROM και γιόρτασε την 20η επέτειο από την επίσημη της αναγνώριση στις 8 Απριλίου».


Στη συνέχεια ο Archer στηλιτεύει την προσπάθεια «αρχαιομακεδονοποίησης» που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια η εθνικιστική κυβέρνηση Γκρούεφσκι, σημειώνοντας πως οι Σκοπιανοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να συρράψουν κομμάτια από την ιστορία άλλων γειτονικών τους λαών Παράλληλα επαναλαμβάνει για μια ακόμα φορά το προφανές. Το σίγουρο είναι πως οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ζούσαν εκεί.


Το δημοσίευμα έχει κινητοποιήσει την Σκοπιανή ομογένεια στις ΗΠΑ και στον Καναδά, που με mail τους προς την εφημερίδα, διαμαρτύρονται για την αυτονόητη τοποθέτηση του αρθρογράφου.

*Το άρθρο εδώ: http://life.nationalpost.com/2013/05/10/yours-to-conquer-macedonia-is-in-the-midst-of-an-alexander-the-great-rebranding/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου