Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Νάουσας στη ΔΕΥΑΝ




Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου, σωματείων και του αγροτικού συλλόγου "Μαρίνος Αντύπας" διαμαρτυρόμενες για την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑΝ να εισπράττει ακόμη και με δικαστικό τρόπο τις οφειλές των δημοτών από τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης,
 σε μια περίοδο που η Νάουσα μαστίζεται από την ανεργία και πολλές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Ωστόσο, παρότι η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη, ο πρόεδρος κ. Βασιλείου απουσίαζε από το κτίριο και δεν υπήρχε κανείς υπεύθυνος ώστε να τον αναπληρώσει. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Τσίτσης κατέκρινε την απουσία του κ. Βασιλείου, λέγοντας ότι παρότι είχε ενημερωθεί, δεν παρέστη στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ αγνοώντας έτσι τους εκπροσώπους των φορέων της Νάουσας.
Σχετικά με την απόφαση για αναγκαστική είσπραξη οφειλών, είτε δικαστικά, είτε μέσω βεβαίωσης οφειλών, ακόμη και διακοπής της παροχής νερού σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη, ο κ. Τσίτσης χαρακτήρισε "απαράδεκτη" και "κατάπτυστη" την κίνηση αυτή, για μια πόλη, όπως είπε, που μαστίζετε από την ανεργία και τις απολύσεις και τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο. «Θεωρούμε ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου. Το νερό είναι φυσικό και κοινωνικό αγαθό. Πρέπει να υπάρχει ειδική μεταχείριση για τους ανέργους και τις λαϊκές οικογένειες. Ο Δήμος προετοιμάζει το έδαφος για να δοθεί η ΔΕΥΑΝ στον ιδιωτικό τομέα. Και τότε θα πούμε το νερό νεράκι», είπε ο κ. Τσίτσης. Κατηγόρησε επίσης τη δημοτική αρχή ότι "φορτώνει" στο λαό "λάθη και κακοδιαχείριση", αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση της απόλυσης του δικηγόρου, που δικαιώθηκε στα δικαστήρια και "πλήρωσε το κόστος ο λαός".
Ο κ. Κότσυφας κατήγγειλε το "ύφος και το ήθος" της ανακοίνωσης της ΔΕΥΑΝ, λέγοντας ότι επιδιώκει "με απειλές και τρομοκρατία" να εισπράξει τις οφειλές. «Φαίνεται πως είναι από άλλο πλανήτη. Δεν ζουν στη Νάουσα της ανεργίας και των απολύσεων», είπε ο κ. Κότσυφας, καταγγέλλοντας παράλληλα την απουσία του κ. Βασιλείου. Την απουσία του προέδρου της ΔΕΥΑΝ κατήγγειλε και ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων κ. Καρατσιώλης, λέγοντας ότι παρόμοια "προκλητική συμπεριφορά" απέναντι στους εργαζόμενους έχει επιδείξει και στο δημοτικό συμβούλιο. «Να μη ξεχνάει ότι στη Νάουσα ήρθε γαμπρός...», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατσιώλης. Στη συνέχεια, οι αντιπροσωπείες προσπάθησαν να έρθουν σε επικοινωνία με τον δήμαρχο, πράγμα που δεν κατέστη δυνατό επειδή εκείνη τη στιγμή απουσίαζε από το δημαρχείο. Ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του τύπου πως θα προσπαθήσουν να συναντηθούν κάποια άλλη στιγμή με τον κ. Βασιλείου και ότι θα θέσουν το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
 
Πηγή: Ηρακλής Τέσσας εφημερίδας Νέοι Καιροί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου