Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Σταύρου Γεωργιάδη πρόεδρου Τ.Κ. Χαρίεσσας



Κύριε Δήμαρχε, αφού σας ευχαριστήσω για την τιμή και εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου και με συμπεριλάβατε στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Ανανέωσης, κάτι το οποίο οι συνδημότες μας το επιβράβευσαν και μέσα από πλήθος δυσκολιών με ανέδειξαν πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χαρίεσσας, θα ήθελα να σας ζητήσω να κάνετε αποδεκτή την παραίτηση μου από την ομάδα της Δημοτικής Ανανέωσης.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της παράταξης για την βοήθεια και συνεργασία, στο μέτρο που αυτή ήταν δυνατόν να γίνει.
Από την θέση μου πλέον ως  Ανεξάρτητου Πρόεδρου της Τοπικής Κοινότητας Χαρίεσσας θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το καλό αυτού του τόπου, ανεξάρτητος πλέον από παρατάξεις και συνδυασμούς, από σκοπιμότητες και μικροπρέπειες.
Μου είναι αδιανόητο να βλέπω να συντελείτε μια τεράστια αδικία προς τους δημότες μας και η προσπάθεια ανάδειξης του προβλήματος και επίλυσης του να προκαλεί αντιδράσεις από την ομάδα που μέχρι σήμερα στηρίζω και αγωνίζομαι. Χωρίς να φέρω την παραμικρή ευθύνη των όσων είχαν συμφωνηθεί και υπογραφεί μιας και δεν ήμουν καν στην τοπική αυτοδιοίκηση όταν αυτά αποφασιζόταν, προσπαθώ τώρα να αποδείξω τα αυτονόητα.

Αναφέρομαι στην ανταποδοτικότητα από τα κέρδη των φωτοβολταικών που έχουν πλέον γίνει σε εκτάσεις της κοινότητας. Άλλα είχαν υποσχεθεί στο πρώην Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανθεμίων και άλλα γίνονται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας. Επιπλέον με τον σχεδιασμό εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στην κορυφή του Βερμίου, και λόγω του ότι ο νόμος που διέπει τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας προβλέπει ότι τα έσοδα από το 3% των προ φόρων κερδών θα διατίθεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εκεί που τοποθετούνται για έργα και μείωση των λογαριασμών της ΔΕΗ  των κατοίκων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εκεί που γίνονται, δηλαδή οι κάτοικοι της Νάουσας  και μόνο θα έχουν όφελος από αυτά όλα γιατί εκεί θα τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες. Στην περίπτωση των φωτοβολταικών ο ιδιώτης εκτός από το ενοίκιο δέχθηκε να δώσει χωρίς να υπάρχει καμία υποχρέωση το 3% των προ φόρων κερδών του, όλα αυτά τα χρήματα τώρα λέτε ότι πρέπει να πηγαίνουν εκεί όπου υπάρχουν ανάγκες (όλοι γνωρίζουν που υπάρχουν οι περισσότερες ανάγκες) και δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν ούτε τις αποφάσεις του πρώην δήμου Ανθεμίων αλλά ούτε και την ανισότητα που προκαλεί ο νόμος που διέπει τις Α.Π.Ε. και δεν βλέπετε ούτε και την ηθική πλευρά του θέματος διότι οι εκτάσεις αυτές είναι μέρος του κλήρου των κατοίκων. Κανένα δρομολογημένο έργο για καμία κοινότητα στο 2013, ούτε καν μια μελέτη για έργα στο μέλλον αποδεικνύουν τις πραγματικές προθέσεις σας.
Η κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης και η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού είναι όντως ένα τεράστιο έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και όντως όλοι μαζί, αλλά και  όσοι πριν είχαν ανοίξει τον δρόμο συντάσσοντας τις μελέτες, καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια και μέχρι στιγμής προχωράει και αναμένεται η κατασκευή τους. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για να γίνει όλη αυτή η διαδικασία, η τοπική κοινότητα Χαρίεσσας είχε δεχτεί να γίνει σε εκτάσεις της κοινότητας, η μονάδα του βιολογικού καθαρισμού, χωρίς η κοινότητα να είναι ενταγμένη. Επομένως η λογική του ¨Σας κάνουμε βιολογικό¨ δεν πρέπει καν να υπάρχει σαν σκέψη, γιατί τότεόλες οι άλλες κοινότητες που δεν έχουν φωτοβολταικα και δεν έχουν τόσα έσοδα στο ταμείο του Δήμου δεν θα ενταχθούν ποτέ;
Γίνεται σαφές ότι υπάρχει τεράστια διαφωνία και ότι δεν έχουμε την ίδια άποψη περί χρηστής διαχείρισης και λειτουργίας του Δήμου, διότι ο Δήμος πλέον τρέχει σε δύο ταχύτητες, όσο κι αν προσπαθείτε να πείτε σε όλους ότι αγωνίζεστε για την ισόρροπή και δίκαια ανάπτυξη όλου του δήμου. Η απόφαση σας λοιπόν και η μη θέλησή σας για δέσμευση, για κάποιο έργο μιας λογικής αξίας, κάθε χρόνο που υπάρχουν αυτά τα τεράστια έσοδα, στην κοινότητα της Χαρίεσσας αλλά και στις άλλες κοινότητες με βρίσκει κάθετα αντίθετο και με οδηγεί σε αυτήν την απόφαση.
Δηλώνω, ότι η κίνησή μου αυτή, δεν έχει σκοπό να βλάψει την παράταξη, αλλά να την αφυπνίσει και παράλληλα σας βγάζω από την δύσκολη θέση να με διαγράψετε από την δημοτική ομάδα κάτι το οποίο θέσατε ως άποψη στην συνεδρίαση της ομάδας στις 12 Απρ. 2013. Η παραίτηση μου από την Δημοτική Ανανέωση, εκτιμώ ότι δικαιώνει την εμπιστοσύνη όλων όσων με τίμησαν και μου δίνει την απαραίτητη ελευθερία δράσεως που είναι απαραίτητη για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων μου.
 
Γεωργιάδης Σταύρος
Πρόεδρος Τ.Κ.Χαρίεσσας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου