Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας σε μεταποιητικές μονάδες στη Μόσχα



Μεταποιητικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή της Μόσχας επισκέφθηκαν μετά από έρευνα για επιχειρήσεις Ελληνορώσων πολιτών, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης, ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Οι επισκέψεις έγιναν στο περιθώριο της συμμετοχής τους στην έκθεση αγροτικών προϊόντων και τροφίμων ‘WORLD FOOD 2013’ στη Μόσχα.
Οι κύριοι Καραπαναγιωτίδης και Τονικίδης διαπίστωσαν ότι πρόκειται για καθετοποιημένες επιχειρήσεις με σύγχρονο μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς και με εξαιρετικά ειδικευμένο προσωπικό. Οι ομογενείς επιχειρηματίες διακατέχονται από ένα υψηλό ελληνικό πατριωτικό φρόνημα, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις πολλούς απ’ αυτούς (ανάμεσά τους και ο προσωπικός φίλος του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Αγουρμπάς, της μεγάλης αλλαντοποιίας ‘Mordadela’) που ενδιαφέρονταν να μάθουν με ποιον τρόπο μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα μας αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Σημαντική ήταν κι η εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησαν και στα γραφεία της Ένωσης Επιμελητηρίων Ρωσίας, στις παρυφές της Κόκκινης Πλατείας. Απόντος του Προέδρου Σεργκέι Κατερίν, τους δέχθηκε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γκεόργκι Πετρόφ, ο οποίος αποδείχθηκε άριστα ενημερωμένος για τα θέματα του επιμελητηριακού θεσμού στην Ελλάδα. Η σημαντική δέσμευση του κ. Πετρόφ αφορούσε στην παροχή πληροφοριών και βοήθειας έρευνας αγοράς για όσες ελληνικές επιχειρήσεις θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη Μόσχα. Από την πλευρά του κ. Καραπαναγιωτίδη ο κ. Πετρόφ και ο Πρόεδρός του κ. Κατερίν προσκλήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία.
Παρών στη διάρκεια των συναντήσεων ήταν και ο κ. Πορτοκάλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνορωσικής Επιχειρηματικής Συνεργασίας Βόρειας Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου