Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος: «Προτιμήστε την ποικιλία EVERTS»



Ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η μεταποίηση του συμπύρηνου ροδακίνου.
Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη αφ’ ενός μεν λόγω της σημαντικά μειωμένης παραγωγής, αφ’ ετέρου δε λόγω των σφοδρών χαλαζοπτώσεων που έπληξαν το προϊόν.
Εκείνο όμως που φέτος αναδείχτηκε περισσότερο είναι η ανισοβαρής κατανομή των ποικιλιών των συμπυρήνων ροδακίνων.
Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώνεται η θεαματική μείωση της ποικιλίας EVERTS με αποτέλεσμα τον περιορισμό των ημερών λειτουργίας των εργοστασίων.
Ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος φέτος η ποικιλία EVERTS πληρώθηκε 3 λεπτά περισσότερο από τις λοιπές (35 λεπτά το κιλό αντί 32).
Με βάση τα παραπάνω, είναι προφανές ότι η ποικιλία EVERTS θα στηριχτεί και τα επόμενα χρόνια από την βιομηχανία.
Εκτιμάται ότι η τιμή της θα είναι κατά 10% υψηλότερη από τις λοιπές ποικιλίες και σε κάθε περίπτωση η διαφορά της θα είναι τουλάχιστον 3 λεπτά το κιλό.
Η Ε.Κ.Ε. θεωρεί σκόπιμο να κάνει αυτή την ενημέρωση συμβουλεύοντας τους παραγωγούς που θα προχωρήσουν σε φυτεύσεις συμπυρήνων να προτιμήσουν την ποικιλία EVERTS.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου