Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Επίσκεψη Καραπαναγιωτίδη – Καλαϊτζίδη – Τόπκα στο Βιομηχανικό Σφαγείο



Επίσκεψη στο Βιομηχανικό Σφαγείο έκανε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κώστα Καλαϊτζίδη, τον Διευθυντή Γεωργίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας Γιάννη Τόπκα και άλλα στελέχη της Διεύθυνσης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τα στελέχη του Βιομηχανικού Σφαγείου για την πορεία λειτουργίας του Σφαγείου και εν γένει του συστήματος την περίοδο αυτή των αυξημένων αναγκών σε κρέας και ζήτησε αυστηρή τήρηση των νόμων και των διαδικασιών έτσι ώστε να μην χαθεί η αξιοπιστία του ημαθιώτικου κρέατος. Ο κ. Τόπκας τόνισε με τη σειρά του ότι αυτήν την περίοδο δεν έχει σφαχτεί ούτε ένα εισαγόμενο αμνοερίφιο, ότι όλα στο σύστημα λειτουργούν με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και οι κτηνιατρικοί έλεγχοι εντείνονται ακόμη και στα μαντριά για να αποτραπεί παράνομη σφαγή αμνοεριφίων.

Επιστροφή πινακίδων, αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα


Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια, επιστρέφονται από αύριο (30.04.2013) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 29.04.2013.
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 29.04.2013.
Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
Μη καταβολή τέλους διοδίων.
Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό χρηματικό πρόστιμο.

Το Θερινό Ωράριο της Βιβλιοθήκης στο Γιαννακοχώρι



Όλο το καλοκαίρι, από Μάιο έως και Οκτώβριο, η βιβλιοθήκη "Ηλίας Τσέχος" στο Γιαννακοχώρι θα είναι ανοιχτή για μικρούς και μεγάλους:
Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 7-9 μ.μ.
Από την πλούσια και ζωντανή βιβλιοθήκη, με 15.000 τίτλους στο δυναμικό της, μπορεί κάποιος να δανειστεί έως και 10 βιβλία, έχοντας το χρόνο να τα επιστρέψει μετά από δύο μήνες.
Γιατί το διάβασμα είναι φίλος και ο φίλος βιβλίο, επισκεφθείτε το Γιαννακοχώρι και τη βιβλιοθήκη του, δανειστείτε βιβλία και αγαπήστε τα.

Η βιβλιοθήκη "Ηλίας Τσέχος" εμπλουτίζεται συνεχώς με νέους τίτλους και είναι ανοιχτή σε όσους επιθυμούν να δωρίσουν βιβλία, για να ανακοινώνει συνεχώς αναγνώσεις.
Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 7-9 μ.μ., όλο το καλοκαίρι!
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6939-699902.

Μεγάλη επιτυχία του Συλλόγου «Κένταυρος» Νάουσας στο πρωτάθλημα Okinawa Karate



Εκατό τις εκατό επιτυχία είχε ο αθλητικός σύλλογος πολεμικών τεχνών «Κένταυρος» Νάουσας στο Πρωτάθλημα OKINAWA KARATE που έγινε το Σάββατο 27 Απριλίου ( του Λαζάρου) στο Αιγίνιο Πιερίας.
 Πήραν μέρος 30 σύλλογοι και 385 αθλητές ενώ το γήπεδο ήταν γεμάτο κόσμο σε όλη την διάρκεια των αγώνων.        Και οι οκτώ αθλητές  του συλλόγου της πόλης μας που συνοδευόταν από τον προπονητή τους κ. Γεώργιο Καισαρίδη πέτυχαν να πάρουν ένα μετάλλιο ο καθένας στην κατηγορία του. Σύνολο έξη χρυσά μετάλλια και δύο ασημένια τα οποία κέρδισαν οι αθλητές μας στην «μάχη».

Χρυσά μετάλλια πήραν οι : Σωκράτης Μάρας , Κων/νος Τσιακίρης , Σταύρος Τσιακίρης  , Φώτης Παπουτσής ,  Κων/νος Μίγγας και Θωμάς Ιωάννου. Αργυρό μετάλλιο για την Θεοδώρα Φειδάντση και Δημήτρη Μουραφετλή. Ο σύλλογος συγχαίρει  τους αθλητές και εύχεται σε όλο τον κόσμο “Καλό Πάσχα και Υγεία¨.

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ακόμα και εκεί δεν είμαστε ικανοί


Διάβασα στον τύπο για την πρωτοβουλία με την επωνυμία «Via Egnatia» που σαν σκοπό έχει την ανάδειξη του Βορειοελλαδικού φυσικού τοπίου που εκτείνεται γύρω από την ιστορική Εγνατία Οδό και η οργανωμένη καθιέρωσή του ως ενιαίου τουριστικού προορισμού στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά του με την ενθάρρυνση και καθοδήγηση του Γενικού Προξένου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Wolfgang Hoelscher-Obermaier.

Δραστηριότητα του 1ου Λαππείου Γυμνασίου Νάουσας



Στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας με θέματα «Σχολικός εκφοβισμός- Ανθρώπινες αξίες και ανθρώπινα δικαιώματα» και « Τα παιδιά και τα δικαιώματά τους» που υλοποιεί η Γ΄ τάξη του Γυμνασίου μας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22-04-2013, επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης «Ορίζοντες» στην Κοζάνη, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία με βιωματικά παιχνίδια να μιλήσουν για τα ενδιαφέροντα και τα όνειρά τους.
 Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Ιστορικό- Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο της πόλης, με περιεχόμενο τη δημιουργική πορεία του ανθρώπου από τη Νεολιθική εποχή μέχρι σήμερα μέσα στο φυσικό περιβάλλον του Νομού Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας κατ’ επέκταση. Ταυτόχρονα η ομάδα της Σχολικής Εφημερίδας που την αποτελούν μαθητές της Β΄ τάξης επισκέφτηκε το Εργαστήριο ψηφιακών τεχνών του τμήματος Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα. Εκεί οι μαθητές ενθουσιάστηκαν γνωρίζοντας τις δυνατότητες και τις εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας στις εικαστικές τέχνες και όχι μόνο, αφού είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και στα τμήματα γλυπτικής, ψηφιδωτού, αγιογραφίας και χαρακτικής. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Ζιούζια Μαρία, Μαυρίδου Θεοδώρα, Μπισίνα Ευαγγελία, Νάτσιου Ευφυμία, Νικολάου Γιώργος και Τσαουσίδου Κατερίνα.
 
Ο Διευθυντής
Ιωάννης Βαρθολομαίος
 

Νέα διανομή ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, το ερχόμενο Σάββατο 27 Απριλίου


Το ερχόμενο Σάββατο, 27 Απριλίου, θα γίνει νέα διάθεση διάφορων προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Πάλι στον ίδιο χώρο στον Προμηθέα από τις 8 το πρωί.
Αυτή τη φορά, το λάδι θα είναι από Πελοπόννησο , σε τρίκιλα δοχεία, προς 15,80 ΕΥΡΩ. Λίγο πριν το Πάσχα, δίνεται η δυνατότητα για οικονομία στις αγορές καθημερινών, απαραίτητων προϊόντων.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη





 Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η πραγματοποίηση ημερίδας, καθώς και προβολές επιλεγμένων ταινιών από την ένατη εκδήλωση του Φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο προφεστιβαλικών δράσεων ενόψει της επερχόμενης δέκατης επετειακής εκδήλωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας που θα λάβει χώρα στο διάστημα από 25 έως 29 Σεπτεμβρίου 2013. Επιπρόσθετα, εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, έναν από τους σημαντικότερους φορείς παραγωγής πολιτισμού στη χώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κινηματογραφική δημιουργία και τη νεανική δραστηριότητα.
 
Συνοπτικό Πρόγραμμα
11.00 Ημερίδα "Πολιτική και Κινηματογράφος", Μαρία Κανελλοπούλου, Ανδρέας Τύρος, Χρήστος Μήτσης
19.30 Α' κύκλος προβολών "Best of NIFF"
21.00 Β' κύκλος προβολών "Best of NIFF"
 
Η Είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται η κράτηση θέσης.
 
Πληροφορίες - Κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00.

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Έκτακτη εισφορά 15% και για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες!


 

Στην επιβολή έκτακτης εισφοράς και στα φωτοβολταϊκά στις στέγες προσανατολίζεται πλέον το υπουργείο Περιβάλλοντος υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας για μηδενισμό του ελλείμματος της αγοράς ηλεκτρισμού το 2014.


Σύμφωνα με... την "Καθημερινή" οι πρώτες σκέψεις αναφέρονται σε μία εισφορά της τάξης του 10 - 15 % του τζίρου και εξετάζεται η δυνατότητα να εξαιρεθούν από αυτή, όσοι διαθέτουν χαμηλό εισόδημα.

Αυτό σημαίνει ενίσχυση του ΛΑΓΗΕ με ένα ετήσιο έσοδα της τάξης των 30 - 35 εκατ. ευρώ με δεδομένο ότι ο συνολικός τζίρος από τα φωτοβολταϊκά στις στέγες ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως και δεν υπόκειται σε φορολογία.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ καταβάλλει σε μηνιαία βάση στους παραγωγούς από φωτοβολταϊκά στεγών περί τα 25 εκατ. ευρώ, αφού προηγουμένως συμψηφίσει το κόστος της ενέργειας που παρέχει στους ίδιους.

Η κατηγορία των φωτοβολταϊκών στις στέγες ήταν η μοναδική που είχε εξαιρεθεί από το μέτρο της έκτακτης εισφοράς που επιβλήθηκε πέρυσι με τον πρώτο πακέτο μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ. Η πρόβλεψη για διόγκωση του ελλείμματος στα 670 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2013 και στο 1,3 δισ το 2014 έναντι μηδενισμού την ίδια χρονιά που απαιτεί η τρόικα, πλέον υποχρεώνει την κυβέρνηση να επιβάλει έκτακτη εισφορά και στα οικιακά φωτοβολταϊκά.

Εν τω μεταξύ στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ που έδωσε προ ημερών σε διαβούλευση προβλέπεται αύξηση της έκτακτης εισφοράς στο εύρος του 37% - 40% για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2013/04/15_20.html#ixzz2R4txbO3R

Κάποτε τα χωράφια είχαν Έλληνες Εργάτες....κάποτε...


Κάποτε – όχι πολύ πίσω στο χρόνο, μόλις 20 χρόνια περίπου – Έλληνες έκαναν τις αγροτικές εργασίες.
Το μεροκάματο καλό.

5, 10, 20 ακόμη και 30 χιλιάρικα (δραχμούλες γαρ) τη μέρα μπορούσε να καθαρίσει κάποιος στα χωράφια. Ανάλογα πόσο έμπειρος και γρήγορος ήταν.
Αξιοπρεπή μεροκάματα.
Έβγαζαν και τ’ αφεντικά, έβγαζαν και οι εργάτες.
Μετά – ξαφνικά – άνοιξαν τα σύνορα.
Οι Έλληνες εξαφανίστηκαν απ’ τα χωράφια.
Και ανέλαβαν οι αλλοδαποί.
Με πολύ χαμηλότερα μεροκάματα.

Στην Χαρίεσσα δίνουν όλοι αίμα



Συμπληρώνοντας 17 χρόνια συνεχούς προσφοράς αίματος, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Χαρίεσσας διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή 14 Απριλίου την 40ή ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας.
Από νωρίς το πρωί άνδρες και γυναίκες μέλη και φίλοι του συλλόγου, από την Χαρίεσσα και την ευρύτερη περιοχή σχημάτισαν ουρά, περιμένοντας ακόμη και δυο ώρες, για να αιμοδοτήσουν δίνοντας έτσι χαμόγελο και ελπίδα για ΖΩΗ στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Το προαύλιο του δημοτικού σχολείου γέμισε από γελαστά πρόσωπα νέων κυρίως παιδιών γεμάτα ευαισθησία και ενθουσιασμό που έστειλαν το δικό τους μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Ο απολογισμός αυτής της φανταστικής εξόρμησης ήταν 71 φιάλες αίματος. Η γιατρός της αιμοδοσίας διέκοψε στις 14:30 την αιμοληψία λόγω της προχωρημένης ώρας και παρακάλεσε τα 20 άτομα που περίμεναν υπομονετικά να αιμοδοτήσουν, να το πράξουν στο νοσοκομείο, όποτε εκείνοι επιθυμούν.
Το Δ.Σ. του συλλόγου εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του, προς όλους τους αιμοδότες για την ευγενική τους προσφορά. Ιδιαιτέρως όμως τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια που αιμοδότησαν για πρώτη φορά.

Επίσης το Δ.Σ. του συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τα μέλη και τους φίλους του αιμοδότες που προσήλθαν αλλά δεν μπόρεσαν για διάφορους λόγους να δώσουν αίμα, καθώς και όλους εκείνους που με τον τρόπο τους βοήθησαν ώστε η 40η ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας του συλλόγου να μείνει αξέχαστη, όπως
Τη γιατρό του Νοσοκομείου της Νάουσας κα Νίνζα Πολυξένη
Την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Χαρίεσσας-Μονοσπίτων κα Κουτσογιάννη Αθηνά για την παραχώρηση της αίθουσας
Τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ.Γεωργιάδη Σταύρο
Τις γυναίκες του συλλόγου που προσέφεραν τα εδέσματα τους
Την βιομηχανία χυμών ΑΣΠΙΣ
Την αρτοποιία ΚΟΓΙΑ για τα κεράσματα του
Τα ΜΜΕ έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου της Ημαθίας για την δημοσίευση της εκδήλωσης.

Γίνε εθελοντής Αιμοδότης
«Για να γίνει η επαύριο της ζωής…. πάλι ζωή», Οδυσσέας Ελύτης
 
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Παμπουχίδης Ελευθέριος

Στην Αναπτυξιακή Ημερίδα της Περιφέρειας συμμετείχε η Γεωργία Μπατσαρά



Στην πρώτη Αναπτυξιακή Ημερίδα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για τον σχεδιασμό της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 συμμετείχε το πρωί της Παρασκευής 19-4 η Βουλευτής και Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας Γεωργία Μπατσαρά.
Στην ημερίδα συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θοδωρής Καράογλου, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος κ.ά.
Από τους ομιλητές τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι στην επόμενη προγραμματική περίοδο θα δοθεί έμφαση στα συγκοινωνιακά έργα, κι ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η κατασκευή των μεγάλων τεσσάρων οδικών αξόνων η οποία θα συμβάλλει στην άμεση δημιουργία 25.000 θέσεων εργασίας.
Υπογραμμίστηκε επίσης ότι το ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 θα πρέπει να είναι απλούστερο, ταχύτερο και με άμεσο αποτέλεσμα στην ανάπτυξη και την απασχόληση, ενώ έγινε ενημέρωση για πρωτοβουλίες για επενδύσεις από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προγράμματα διευκόλυνσης του εμπορίου, λήψη μέτρων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μείωση των υπογραφών για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και απλουστεύσεις σε ζητήματα απαλλοτριώσεων.
Από τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης τονίστηκε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχουν προσδιοριστεί οι προτάσεις των Περιφερειών για τη νέα προγραμματική περίοδο και μέχρι τον Δεκέμβριο να έχει υποβληθεί το συνολικό σχέδιο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νέο ΕΣΠΑ.
Τέλος ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σημείωσε ότι η επιχειρηματικότητα έχει τεράστια θέση στο πλαίσιο των βασικών κατευθύνσεων της Περιφέρειας για εξωστρέφεια, καινοτομία και ανταγωνιστικότητα.

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας για τα 3-5 Πηγάδια



Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας στις 2.30
 με θέμα την Έγκριση ή μη παράτασης της ημερομηνίας υποβολής προσφορών Α΄ Φάσης του έργου «Αναβάθμιση Επέκταση και Εκμετάλλευση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια και Ανάπτυξη και Εκμετάλλευση Τουριστικών και Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ντορντόπολη, Δήμου Νάουσας Ν. Ημαθίας» 

Έργα συντηρήσεων και καθαρισμού στη Δημοτική Ενότητα Ανθεμίων



Συνεχίζονται τα έργα συντηρήσεων και καθαρισμού στη δημοτική ενότητα Ανθεμίων.
 Συγκεκριμένα πρόκειται για τα τεχνικά έργα που ολοκληρώνονται στον αγροτικό δρόμο από τον οικισμό Πολλά Νερά προς την Πλατάνη Έδεσσας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και ιδιαίτερα των αγροτών.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ που υλοποιεί ο Δήμος Νάουσας.
Στην Επισκοπή συνεχίζονται οι εργασίες συντηρήσεων και πλακόστρωσης πεζοδρομίων, στα Μονόσπιτα ο καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων πρασίνου μέσα στην κοινότητα, στο πρανές του ποταμού, αλλά και η απομάκρυνση μπαζών τα οποία αυθαίρετα απόθεσαν ασυνείδητοι πολίτες σε δημοτική έκταση στην περιοχή «Σκορπιός». Επίσης, στον Κοπανό ολοκληρώνεται η τοποθέτηση προστατευτικής μπάρας στον περιφερειακό δρόμο προς τα δημοτικά κοιμητήρια.

Τα έργα και τα σημεία όπου γίνονται οι εργασίες επισκέφθηκε την Πέμπτη (11/4) ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Καραμπατζός με τους Αντιδημάρχους κ.κ. Παύλο Αδαμίδη και Παναγιώτη Μαραντίδη.



Συνεχίζεται το έργο Ανάπλασης Κοινόχρηστων Χώρων στο Αρκοχώρι


Ξεκίνησε και συνεχίζεται το δημοτικό έργο ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων στον χαρακτηρισμένο ως αξιόλογο οικισμό Αρκοχωρίου, από την ανάδοχο εταιρεία «Τόκας Αστέριος & ΣΙΑ Ε.Ε.».
Συγκεκριμένα, το έργο αφορά εργασίες ανάπλασης: α) στην οδό που οδηγεί προς τις κοινότητες Φυτειάς και Στενημάχου από τη θέση «οικία Γουδίνου» μέχρι την έξοδο από το Δ.Δ. Αρκοχωρίου, β) σε τμήμα της οδού από τη θέση «τρανή βρύση», μέχρι το δρόμο προς «Προφήτη Ηλία», γ) σε  τμήμα της οδού από την πλατεία του χωριού, μέχρι το Αθλητικό Κέντρο, και δ) σε δίκτυο οδών που συνδέουν εγκάρσια τον οικισμό με την οδό προς Φυτειά.
Οι παρεμβάσεις αφορούν αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων συνολικού εμβαδού 4.764 μ2. με τελική επιφάνεια γρανιτοκυβόλιθους, διανθισμένους με ρόδακες. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν καθαιρέσεις, συνδέσεις με τα δίκτυα, σκυροδετήσεις, μικρά τεχνικά, υποδομές δικτύων φωτισμού, δαπεδοστρώσεις και λοιπό αστικό εξοπλισμό. Πρόκειται για συνέχεια του αντίστοιχου έργου τού Δήμου που είχε ενταχθεί στον Γ’ Κ.Π.Σ. προϋπολογισμού περίπου 400.000 ευρώ, με το οποίο είχαν αναπλαστεί άλλοι κεντρικοί δρόμοι της κοινότητας.

Το εργοτάξιο επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης (11/4) ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτη Μαραντίδη και τον Πρόεδρο της κοινότητας Αρκοχωρίου κ. Βασίλη Πασχούλα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Καραμπατζός ενημερώθηκε για την πορεία του έργου από τον επιβλέποντα μηχανικό-εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, κ. Παντελή Τέλη, κα. Δήμητρα Νίκου και κ. Γιώργο Παλαιά.
Το έργο που υλοποιεί ο Δήμος Νάουσας έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στο Μέτρο 322, από πιστώσεις τού ιδίου προγράμματος με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).
Το έργο έχει προϋπολογισμό 975.442 ευρώ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

«Τριτοκοσμικές εικόνες σε κοινοτικό ιατρείο του Δήμου Βέροιας»



Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό μετά από καταγγελίες πολιτών στην Τ.Ο. Ημαθίας για την κατάσταση του κοινοτικού ιατρείου της Νέας Νικομήδειας του Δήμου Βέροιας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
 
ΘΕΜΑ: «Τριτοκοσμικές εικόνες σε κοινοτικό ιατρείο του Δήμου Βέροιας»
Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του χωριού Νέα Νικομήδεια του Δήμου Βέροιας, η κατάσταση του κοινοτικού ιατρείου του χωριού είναι τουλάχιστον άθλια. Ο χώρος του ιατρείου σαπίζει κυριολεκτικά λόγω υγρασίας, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η οροφή στάζει νερό. Παράλληλα η θέρμανση είναι ανύπαρκτη, ενώ εκφράζονται φόβοι ακόμη και για την στατικότητα του κτιρίου.
 
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
 
Τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του κοινοτικού ιατρείου της Νέας Νικομήδειας του Δήμου Βέροιας, ώστε να καταστεί λειτουργικό και ικανό να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής;
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αρτέμιος Ματθαιόπουλος
Βουλευτής Σερρών
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
 

Ξεκινά η ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια


Από τη Δ/νση  Δ.Δ.Ε. Ημαθίας ανακοινώνεται ότι  ξεκινά  νέα υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γ/σια, από 12-04-20123 έως  15-04-2013, για τους εκπαιδευτικούς που είναι ήδη εγγεγραμμένοι  στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών Γενικής Παιδείας έτους 2012-2013 , για τα ΣΚΕΔ  για τα  οποία  δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον κατά την πρώτη πρόσκληση.
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους θα υποβάλουν και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν απασχολούνται ήδη σε άλλο ΣΚΕΔ.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται  στα γραφεία  της Δ.Δ.Ε Ημαθίας  Μούμογλου 1 και στην ιστοσελίδα της Δ/νσης  και στα τηλέφωνα 2331078922 και 2331078942.
 

Ικανοποιητική η μετεγχειρητική πορεία του Γιώργου Παπαστάμκου



Σε νοσοκομείο των Βρυξελλών θα συνεχίσει τη νοσηλεία του ο Ημαθιώτης ευρωβουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιώργος Παπαστάμκος.
Μετά από ένα μήνα παραμονής του σε νοσοκομείο του Στρασβούργου μεταφέρθηκε την Πέμπτη σε νοσοκομείο των Βρυξελλών.
Η μεταφορά του έγινε μετά από έγκριση του επιτελείου των Γάλλων γιατρών που τον εγχείρησαν και οι οποίοι, σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του ευρωβουλευτή, δηλώνουν ικανοποιημένοι από την μετεγχειρητική πορεία του.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή στη Νάουσα


policeΣυνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας την 05.04.2013 το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας, ένας ημεδαπός 22 ετών και ένας αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας 20 ετών, για κλοπή.
Αρχικά, στη Νάουσα, περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν το Ι.Χ. Επιβατηγό όπου επέβαιναν οι προαναφερόμενοι και σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος βρέθηκε πλήθος εργαλείων και γάντια.
Από την έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων οι ανωτέρω ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της κλοπής του διαμερίσματος ενός 48χρονου ημεδαπού στη Νάουσα το μεσημέρι της 04.04.2013 αφαιρώντας ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή αντικείμενα.
Επιπλέον, σε αστυνομική έρευνα του σπιτιού του 20χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία άδεια κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου ιδιοκτησίας ενός ημεδαπού, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 23.02.2011 στη Θεσσαλονίκη και μία τραπεζική κάρτα ιδιοκτησίας μίας ημεδαπής χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την κατοχή της.
Το εργαλεία κατασχέθηκαν. Σε βάρος του 20χρονου εκκρεμεί το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από την ελληνική επικράτεια.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Εθελοντικός καθαρισμός της κοίτης του Αλιάκμονα στις 14 Απριλίου

aliakmonasO Δήμος Βέροιας συμμετέχει και φέτος στην Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού LetsdoitGreece,την Κυριακή 14 Απριλίου, ήμερα κατά την οποία θα οργανωθούν εκατοντάδες ταυτόχρονες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε όλη τη χώρα.
Η εθελοντική εκστρατεία “Letsdoit” που ξεκίνησε το 2008 από την Εσθονία και έχει εξαπλωθεί μέχρι σήμερα σε 96 χώρες, οργανώθηκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 2012, με τη συμμετοχή περίπου 20.000 εθελοντών οι οποίοι συνέλεξαν περισσότερους από 1.000 τόνους απορριμμάτων σε μια μέρα!
Στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας, η οποία υποστηρίζεται από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Τμήμα Βέροιας), ο Δήμος Βέροιας ορίζει ως περιοχή δράσης, την κοίτη του Αλιάκμονα στο ύψος του φράγματος και ως σημείο συνάντησης, το πάρκο ακριβώς μετά από τη γέφυρα στο δρόμο για Σφηκιά στις 9.30 πμ.
Την ευθύνη για την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης θα έχει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος του δήμου που θα προμηθεύσει τους εθελοντές με τον απαραίτητο για τον καθαρισμό τεχνικό εξοπλισμό (πλαστικά γάντια, σακούλες, σκούπες, φτυάρια κτλ.) ενώ θα μεριμνήσει για την αποκομιδή των αντικειμένων – απορριμμάτων που θα συγκεντρωθούν.
Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες, τους φορείς, τις εθελοντικές οργανώσεις καθώς και τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά στη δική μας δράση “letsdoit” για να ενώσουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους εθελοντές της πανελλαδικής εκστρατείας, στέλνοντας  το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς και της αγάπης για το περιβάλλον σε κάθε γωνιά της χώρας.
Για δηλώσεις συμμετοχής ή περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Βέροιας στο τηλέφωνο 2331350509.

Συνάντηση Βεσυρόπουλου - Καραπαναγιωτίδη, για θέματα των εξαγωγικών επιχειρήσεων


karapamagiotidis vesiropoulosTον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καραπαναγιωτίδη επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις εξαγωγικές επιχειρήσεις  της Ημαθίας που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εξαγωγών νωπών αγροτικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, συζήτησαν  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς, καθώς οι γεωπόνοι, λόγω της μη καταβολής των ποσών της υπερωριακής τους απασχόλησης, απέχουν από τις υπηρεσίες εκτός του ωραρίου τους (απογευματινά, σαββατοκύριακα κ.ά.), πράγμα το οποίο προκαλεί προβλήματα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Ο κ. Βεσυρόπουλος, εν όψει και της έναρξης της νέας περιόδου, για τις εξαγωγές του ροδάκινου της Ημαθίας, προς τρίτες χώρες του εξωτερικού, ανέδειξε και το ζήτημα με τις κάρτες διελεύσεων των φορτηγών που μεταφέρουν προϊόντα στο εξωτερικό,  προκειμένου να αποφευχθούν αρρυθμίες του παρελθόντος, που δημιουργούσαν πρόβλημα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Παράλληλα, ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη, ότι με τροπολογία που ψηφίστηκε προ ημερών, στο σχέδιο νόμου «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις», τακτοποιείται  η καταβολή των οφειλόμενων ποσών στους γεωπόνους για το έτος 2012. Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Ημαθίας, ανέφερε ότι μετά την ψήφιση, αναμένεται η δημοσίευση του ΦΕΚ, ώστε να υπάρξει Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργού Εσωτερικών και του Υπουργού Οικονομικών, με την οποία θα καταβάλλεται το οφειλόμενο ποσό, για τις υπερωρίες τους ενώ τόνισε ότι θα εξαντλήσει  κάθε προσπάθεια για να διευθετηθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, έτσι ώστε να πληρώνονται σύντομα τα ποσά που δικαιούνται και τα οποία πληρώνουν οι εξαγωγείς της περιοχής μας.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Βεσυρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Επισκέφθηκα, τον κ. Καραπαναγιωτίδη, όπου είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση για θέματα που αφορούν την περιοχή μας και συγκεκριμένα τον εξαγωγικό τομέα.  Ο εξαγωγικός τομέας της Ημαθίας, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους  πυλώνες της τοπικής οικονομίας μας αλλά και της Χώρας γενικότερα.  Η αύξηση των εξαγωγικών μας επιδόσεων, με κύριο όχημα τον πρωτογενή τομέα, αποτελεί  μοχλό ανάπτυξης και οφείλουμε με ρεαλισμό και υπευθυνότητα, να ενισχύσουμε και να στηρίξουμε κάθε υγιή προσπάθεια. Υπάρχει όμως και ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά την καταβολή των ποσών της υπερωριακής απασχόλησης των γεωπόνων. Είναι προφανές ότι πρέπει να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα με τις υπερωρίες των υπαλλήλων και για αυτό θα έχω επαφές τις επόμενες ημέρες με τα αρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να καταβάλλονται τα ποσά που δικαιούνται άμεσα".

Καλή εμφάνιση της Γυμναστικής Ένωσης Νάουσας στο τρίαθλο παμπαίδων – παγκορασίδων Β’



Έναρξη της αγωνιστικής περιόδου για τους αθλητές –τριες της Γ.Ε. Νάουσας, με το τρίαθλο ΠΠ-ΠΚ Β΄ χθες 6/4 στο Μακροχώρι-Βέροιας ...απολογισμός:
1η θέση στο ομαδικό των ΠΚΒ΄ και  4η στους ΠΠΒ΄.
 Επίσης 1η θέση της Ιλζε Λογδανίδου-Παγκαλίδου στο ατομικό τρίαθλο .
Με την ομάδα των ΠΚΒ΄ αγωνίστηκαν οι αθλήτριες :Ιλζε Λογδανίδου-Παγκαλίδου, Κωστελίδου Ευμορφία, Λίγγου Ελπίδα, Λίγγου Ευδοξία, Μάκη Κάτια, Μπιτέρνα Χριστίνα, Παπαπέσιου Κατερίνα, Σέπκα Σωτηρία, Τσιόγκα Ανδρομάχη, Χρυσανθάκη Θάλεια
Με την ομάδα των ΠΠΒ΄ αγωνίστηκε ο Μάνος Στυλιανός. 
Συνέχεια στους αγώνες το Σάββατο 13/4 στην Κατερίνη με το Διασυλλογικό Π-Κ .Καλή επιτυχία και στην ομάδα αυτή των Παίδων Κορασίδων.

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Βραβεύσεις για διακρίσεις μαθητών σε μαθηματικούς διαγωνισμούς


Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 το Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον» της Βέροιας εκδήλωση βράβευσης των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της Ημαθίας, που διακρίθηκαν στους τοπικούς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς «Υπατία» και «Καραθεοδωρή» της Α’ Γυμνασίου και στους πανελλαδικούς μαθηματικούς διαγωνισμούς «Θαλής» και «Ευκλείδης» των υπόλοιπων τάξεων.
 Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο διδάσκων στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο κ. Μιχάλης Βαφόπουλος, ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα: «Το διαδίκτυο στη ζωή μας: Πλαίσιο δημιουργίας για υποψήφιους επιστήμονες».

Στην κατάμεστη  αίθουσα παραβρέθηκαν και τίμησαν τους μαθητές, εκτός από τους συγγενείς και φίλους, η Δήμαρχος Βέροιας κ. Ουσουτζόγλου-Γεωργιάδου Χαρούλα, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας κ. Μαυροκεφαλίδης Νικόλαος, ο Αντιδήμαρχος Νάουσας  κ. Ηλίας Γεώργιος, το ιστορικό μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Κερασαρίδης Γιάννης και αρκετοί διευθυντές-υποδιευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων του νομού.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος  Ημαθίας της EME εύχεται στους μαθητές ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης της μαθηματικής τους παιδείας διοργανώνει όπως κάθε χρόνο το 7ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο από 4 έως 10 Αυγούστου 2013 στην πόλη Νάουσας (περισσότερες πληροφορίες στο site του παραρτήματος www.emeimathias.gr και στα γραφεία της ΕΜΕ Ημαθίας).
 
Για τη Διοικούσα Επιτροπή
    
                 Ο Πρόεδρος                                                  Ο  Γεν.  Γραμματέας
 
Μιόγλου  Στυλιανός                                     Παντζαρτζίδης Αναστάσιος

Tα παιδιά από «Το Υφάδι» μας περιμένουν στην πασχαλιάτική έκθεση τους



Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, καθώς πλησιάζει το Πάσχα τα παιδιά από «Το Υφάδι» ετοίμασαν στο Εργαστήρι τους πασχαλιάτικα στολίδια και πανέμορφες λαμπάδες.
 Λαμπάδες για βαφτιστήρια, παιδιά δημοτικών σχολείων, έφηβους, μητέρες, πατέρες, γιαγιάδες, παππούδες. Φτιαγμένες όλες από τα χεράκια τους, με αγάπη και σε πολύ χαμηλή τιμή (από 1 ευρώ). Τα έσοδα της έκθεσης θα διατεθούν για τη συνέχιση λειτουργίας του Υφαδιού, που δεν έχει καμία κρατική επιχορήγηση και για να αποπερατωθεί το σπιτάκι όπου στεγάζονται.
Αξίζει να στηρίξουμε όλοι μας την τόσο αξιόλογη προσπάθεια του Συλλόγου, που φροντίζει και δίνει χαρά σε πολλά ΑμεΑ της πόλης μας, αλλά και της γύρω περιοχής.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 18 Απριλίου μέχρι το Μεγάλο Σάββατο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, 9 π.μ. - 2 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 9 μ.μ.
Τα παιδιά μας περιμένουν...

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

«Στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης» Διάλεξη του Νίκου Λυγερού την Παρασκευή στην Εστία Μουσών



Διάλεξη με θέμα «Στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης» θα δοθεί στη Νάουσα, την Παρασκευή 5 Απριλίου και ώρα 20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Εστίας Μουσών», με ομιλητή τον διακεκριμένο Έλληνα επιστήμονα Δρ. κ. Νίκο Λυγερό.

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα με τους βουλευτές Λάζαρο Τσαβδαρίδη και Κώστα Κουκοδήμο



Συνάντηση εργασίας με τον βουλευτή της Ν.Δ Ημαθίας Λάζαρο Τσαβδαρίδη και τον βουλευτή της Ν.Δ. Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο, με την ιδιότητά τους ως Προέδρου και μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Ουκρανία αντίστοιχα, είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια.

Ἡ συγκλονιστικὴ εἰσήγηση τῆς Χαρᾶς Νικοπούλου γιὰ τὴν μειονοτικὴ ἐκπαίδευση πού ἐκφωνήθηκε στὸ Βελλίδειο συνεδριακὸ κέντρο τὸ Σάββατο 30 Μαρτίου στὸ πλαίσιο τοῦ συνεδρίου ποὺ διοργάνωσε ἡ Θρακικὴ Ἑστία Θεσσαλονίκης


Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας σε κοινή – ανοικτή σύσκεψη για το Νοσοκομείο



Το ζήτημα του Νοσοκομείου της πόλης μας είναι γνωστό σε όλους.
 Είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι η κυβέρνηση με τις τεράστιες μειώσεις στις λειτουργικές δαπάνες όλων των μονάδων υγείας και στη βάση των δεσμεύσεων της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση - κεφάλαιο μετατρέπει την υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα, προχωρά στην κατάργηση κλινών, συγχωνεύσεις νοσοκομείων, ΙΚΑ.