Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Πρόληψη μιας πυρκαγιάς στο 8ο Νηπιαγωγείο Νάουσας



Ο πυραγός της ΠΥ Νάουσας, κ. Γιάννης Παναγιωτίδης, καλεσμένος στο 8ο Νηπιαγωγείο Νάουσας, παρουσίασε στα παιδιά τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης μιας πυρκαγιάς, ενώ πραγματοποίησε με τα παιδιά ασκήσεις ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού.
 Τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του αξιωματικού, έθεσαν ερωτήματα και συμμετείχαν με επιτυχία σε όλες τις ασκήσεις.

«Το περίσσευμα του άλλου είναι ο δικός μου θησαυρός»

Μετά την μεγάλη επιτυχία του πρώτου παζαριού επανάχρησης στην πόλη μας, οι Φίλοι Καρναβαλιού Νάουσας είναι έτοιμοι και πάλι να σας υποδεχτούν στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης, από την Δευτέρα 3 έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου  καθημερινά από τις 10 - 1 π.μ. και 5 - 8 μ.μ. να κάνετε " έξυπνες" αγορές γιατί  " το περίσσευμα του αλλού είναι ο δικός μου θησαυρός".
 

Άμεση πληρωμή του ΦΠΑ στους αγρότες


Η Γραμματεία της ΠΑΣΥ καταγγέλλει την πολιτική οικονομικής αφαίμαξης, του όποιου πενιχρού εισοδήματος έχει μείνει στους μικρομεσαίους αγρότες, από την τρικομματική κυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στα πλαίσια των αποφάσεων της ΕΕ.
Αφού πρώτα μείωσε την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες από 11% στο 6%, στα πλαίσια της πολιτικής της, την κρίση των καπιταλιστών να την πληρώσει ο λαός, έρχεται τώρα και εντείνει τη λιτότητα σε βάρος της αγροτιάς.

Οι επαφές του Γιώργου Φουντούλη στο πρωθυπουργικό ταξίδι στην Κίνα



Τιμή αποτέλεσε τόσο για τον Πρόεδρο κ Φουντούλη Γεώργιο όσο και για τον Συν/σμό Α.Α.Ο.Σ. ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ, το Δήμο και το Νομό μας, η επίσημη πρόσκληση της κυβέρνησης για συμμετοχή στην επιχειρηματική αποστολή του Πρωθυπουργού κ Σαμαρά με κορυφαία Υπουργικά στελέχη στην Κίνα.
 Στην επιχειρηματική αυτή αποστολή εξεδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής πάνω από 250 εταιρείες και τελικά επελέγη το ¼ αυτών.
Η συμμετοχή αυτή ήταν η μοναδική από το Νομό μας και από τις λίγες της Βόρειας Ελλάδας. Υπήρξε η ευκαιρία για συναντήσεις B2B οι οποίες σήμερα συνεχίζονται σε επίπεδο διερεύνησης – ανταλλαγής πληροφοριών και γνωστοποίησης των προϊόντων αλλά και διεύρυνσης του πελατολογίου στην τεράστια αγορά της Κίνας και αναμένεται στο επόμενο διάστημα να φανεί απολογιστικά το αποτέλεσμα των επαφών αυτών. Έλαβαν χώρα πλέον των 10 συναντήσεων τόσο στο Πεκίνο όσο και στην Σανγκάη. Επίσης, δόθηκε η δυνατότητα επαφής με τους ήδη υπάρχοντες πελάτες στην Κίνα ( κορυφαία στελέχη βρίσκονται ήδη στο Συν/σμό αυτές τις μέρες ) αναλύοντας το επιχειρηματικό πλάνο των επόμενων μηνών με την τοποθέτηση νέων παραγγελιών. Στο τραπέζι μάλιστα που παρέθεσε ο Πρωθυπουργός, παρέστη και ο Πρόεδρος της εταιρείας Gemian, κ JI.

Στα πολύωρα ταξίδια από και προς την Κίνα και κατά την διαμονή εκεί, έγιναν επαφές και συζητήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς όσον αφορά θέματα του Δήμου μας αλλά και του Νομού μας εκτενέστερα. Το κλίμα και η φιλοξενία ήταν άριστη από την πλευρά των Κινέζων, οι οποίοι συμπαθούν και αποδέχονται τους Έλληνες ως τον 2ο μεγαλύτερο πολιτισμό που εμφανίστηκε ποτέ στη γη. Υπάρχει η πεποίθηση ότι τόσο οι επαφές του κ Σαμαρά όσο και των Υπουργών αλλά και των επιχειρηματιών θα φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα για τη χώρα μας.
Ήδη το ΒΑΕΝΙ μέσω προγραμμάτων προώθησης και προβολής, θα έχει έντονη παρουσία στην Κίνα σε μεγάλες εκθέσεις για τα επόμενα χρόνια.

Στη Θράκη δρουν τουρκικές παρακρατικές και παραστρατιωτικές μονάδε

Η «Τουρκία επιθυμεί τον ρόλο του εγγυητή των συμφερόντων και δικαιωμάτων της μειονότητας» στη Δυτική Θράκη υποστήριξε σε ομιλία του σε ημερίδα στη Σχολή Εθνικής Αμυνας ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς. Παράλληλα τόνισε ότι στην Θράκη δρουν τουρκικές «παρακρατικές και παραστρατιωτικές μονάδες σε συνεργασία με το προξενείο Κομοτηνής».

Στη Θράκη δρουν τουρκικές παρακρατικές και παραστρατιωτικές μονάδες

Οπως αναφέρει και το onalert ο Στρατηγός Ζιαζιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην πολιτική ηγεσία της χώρας για τις συνεχείς περικοπές στον τομέα της Αμυνας, ενώ μιλώντας για το θέμα της Θράκης τόνισε πως «η διαιώνιση της εσωστρέφειας της Μειονότητας, η αναγωγή της θρησκείας (μουσουλμανικής) και της γλώσσας (τουρκικής) σε στοιχεία εθνοφυλετικής καθαρότητας και η αναγόρευση της "Μητέρας Πατρίδας", δηλαδή της Τουρκίας ,ως μοναδικού και αδιαφιλονίκητου εγγυητή των συμφερόντων και δικαιωμάτων της μειονότητας», στόχοι που κατά τον κ. Ζιαζιά «απορρέουν από μία γενικότερη ιδεολογικοπολιτική στρατηγική της οποίας εμπνευστής υπήρξε ο Οζάλ με το εθνικιστικό σχέδιο των Τούρκων να είναι η δημιουργία ενός άξονα στα Βαλκάνια...».
Συνεχίζοντας, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για «ανοχή» στις τουρκικές προκλήσεις, ενώ μιλά ανοιχτά και για δράση παρακρατικών δυνάμεων στη Θράκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οπως διαπιστώνεται σήμερα ,τεράστιες είναι οι ευθύνες των υπηρεσιών για ανεξέλεγκτη δράση παρακρατικών και παραστρατιωτικών ομάδων ,που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή υπό την αιγίδα του προξενείου της Κομοτηνής . Τι κάνει η Ελληνική επίσημη κρατική Διοίκηση στην Θράκη; Γιατί μένει άπραγη ενώ διαπιστώνει παραβίαση της νομιμότητας από ενεργούμενα του Τουρκικού προξενείου εις βάρος των εθνικών συμφερόντων και των μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης; Παράλληλα είναι παγκοίνως αποδεκτό ότι μια ευημερούσα και ακμαζουσα μειονότητα, ουδόλως εξυπηρετεί τον τουρκικό σχεδιασμό».
Κλείνοντας, ο κ. Ζιαζιάς επέρριψε σημαντικές ευθύνες στην πολιτική ηγεσία της χώρας για την τραγική οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, γεγονός που όπως τόνισε θα επηρεάσει σημαντικά και τον τομέα της Αμυνας.
Πηγή: iefimerida.gr

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Νέα πρόκληση της Ρεπούση... ενάντια στην ποινικοποίηση της άρνησης των Γενοκτονιών!

 
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σταθόπουλος
Πλήρης επιβεβαίωση του Real.gr για το περιεχόμενο των όσων αναφέρει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ για την γενοκτονία. Πρόκειται για επιστολή της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση προς την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυρία Ρεπούση ζητεί από την αντιπολίτευση να... αντιδράσει, προκειμένου να μην περάσουν στο νομοσχέδιο όσα έχει αποφασίσει, ως Γενοκτονίες η Ελληνική Βουλή, δηλαδή της Μικράς Ασίας και των Ποντίων!
Είναι χαρακτηριστικό ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ καλεί την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να παρακινήσει «συναδέλφους, πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφους» να μην «περάσει» η -όπως τη χαρακτηρίζει- «προβληματική διάταξη που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου»!
«Αδειάζει» τη Ρεπούση η ΔΗΜΑΡ για τις Γενοκτονίες
Συνεργάτες του Φ. Κουβέλη τόνιζαν στο Real.gr ότι «είναι οι γνωστές προσωπικές θέσεις της κυρίας Ρεπούση». Τις πληροφορίες του Real.gr επιβεβαίωσε και το protothema.gr το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά. «Η ύπαρξη της επιστολής αναγνωρίστηκε από την κυρία Ρεπούση σε επικοινωνία που είχαν μαζί της συνεργάτες του κ. Κουβέλη μετά τη δημοσιοποίησή της».
Πατήστε πάνω στην εικόνα και διαβάστε ολόκληρη την επιστολή - «βόμβα» της Μ. Ρεπούση προς τον ΣΥΡΙΖΑ
Σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ απάντησε ότι «Δεν έστειλα ποτέ επιστολή στην επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Κα Ρεπούση απαντά στους τύπους και όχι για την ουσία δηλαδή το περιοχόμενο....
Σε ανακοίνωση του Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ουδέποτε η Βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, έχει κοινοποιήσει προς το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ οποιαδήποτε επιστολή, έγγραφο ή πρόταση που να σχολιάζει ή να αναφέρεται στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη. Κατά συνέπεια, κάθε πληροφορία που μας αναφέρει ως αποδέκτες τέτοιου μηνύματος, είναι παντελώς ανακριβής».
Πηγή: Real

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

"Πανηγυρίζουν" στα Σκόπια για το "ΝΑΙ" του Χρυσόγελου


 
"Πανηγυρίζουν" στα Σκόπια για το "ΝΑΙ" του Νίκου Χρυσόγελου, στο ψήφισμα για την άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας τους με την Ε.Ε.



Ο εκπρόσωπος των Οικολόγων – Πρασίνων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ήταν ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής, την...περασμένη Πέμπτη, που τάχθηκε υπέρ των Σκοπίων,την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι Έλληνες συνάδελφοι του, εξέφραζαν τις σοβαρές ενστάσεις τους, για την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων, που εξακολουθεί να προκαλεί τις γειτονικές της χώρες και να μη δείχνει διάθεση συμβιβασμού για το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα.




Κατά της έκθεσης, τάχθηκαν και οι έξι ευρωβουλευτές της Κύπρου, ενώ «λευκό» ψήφισαν οι ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτές Γιώργος Χατζημαρκάκης (Γερμανία) και η Μαρίνα Γιαννακουδάκη (Μεγάλη Βρετανία).




"Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής υπέρ του ψηφίσματος για του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την 'Μακεδονία'" αναφέρει το KANAL 5. "Υπέρ των ενταξιακών συνομιλιών λέει Έλληνας ευρωβουλευτής" σημειώνει με τη σειρά της η "Nova Makedonia". Το "Ναι" Χρυσόγελου, προκάλεσε αίσθηση, με αποτέλεσμα να αναφερθούν σε αυτό, ακόμη και διεθνή πρακτορεία όπως το Reuters και η Deutsche Welle, με σχετικούς τίτλους.




Το ψήφισμα, που είχε εισηγητή τον Βρετανό Σοσιαλδημοκράτη κ.Ρίτσαρντ Χιούιτ, εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, 505 υπέρ έναντι 61 κατά

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2013/05/blog-post_1443.html#ixzz2UQ05qe5d

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Χωρίς φυσική παρουσία στις ΔΟΥ Απλοποιείται η διαδικασία έκδοσης φορολογικής ενημερότητας


 
Επιτροπή για τη μελέτη και τον καθορισμό των κριτηρίων επιλογής των υποθέσεων κεφαλαίου που θα ελέγχονται κατά προτεραιότητα συνέστησε το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, με άλλη επιτροπή που συστήνεται, θα διερευνηθεί η δυνατότητα πλήρους αυτοματοποιημένης διαδικασίας για τη χορήγηση του πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας, με στόχο αυτό να χορηγείται χωρίς να απαιτείται η παρουσία του φορολογούμενου στις ΔΟΥ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η 4Η Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Νάουσας από 31 Μαϊου έως 9 Ιουνίου στο πλακόστρωτο του Δημοτικού Πάρκου



Η 4η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Νάουσας, θα διοργανωθεί στο πλακόστρωτο του Δημοτικού Πάρκου σε από 31 Μαΐου έως 9 Ιουνίου 2013.
 Η καθιερωμένη έκθεση θα στεγαστεί σε ειδικά διαμορφωμένες λυόμενες εγκαταστάσεις (περίπτερα-stand) και εντάσσεται στις δράσεις του Δήμου για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος.  Στην ανθοκομική έκθεση θα συμμετέχουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις ανθοκομίας από τη Νάουσα και την ευρύτερη περιοχή (Γιαννιτσά, Έδεσσα, Θεσσαλονίκη κλπ.), εκθέτοντας μεγάλη ποικιλία από λουλούδια, καλλωπιστικά φυτά, κάκτους, γλάστρες κ.ά., δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερωθούν για θέματα ανθοκομίας, αλλά και να προμηθευτούν φυτά για τη διακόσμηση κατοικιών και κήπων. Επίσης, στο χώρο της έκθεσης θα φιλοξενηθούν ενδιαφέρουσες εικαστικές, περιβαλλοντικές και μουσικές εκδηλώσεις με τη συνεργασία συλλόγων και φορέων της Νάουσας.
Πληροφορίες: Δήμος Νάουσας-Γραφείο Πολιτισμού, τηλ. 23323 50360
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 31 Μαΐου, ώρα 20:00.
Η έκθεση θα λειτουργεί κάθε μέρα, τις ώρες από 10:00 έως 22:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους τους πολίτες.
 

Παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Νάουσας στη ΔΕΥΑΝ




Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου, σωματείων και του αγροτικού συλλόγου "Μαρίνος Αντύπας" διαμαρτυρόμενες για την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑΝ να εισπράττει ακόμη και με δικαστικό τρόπο τις οφειλές των δημοτών από τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης,
 σε μια περίοδο που η Νάουσα μαστίζεται από την ανεργία και πολλές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΗΠΑ για Θράκη : "Πιέζουν τους Πομάκους να δηλώσουν "τούρκοι" - Τι λέει έκθεση του ΥΠΕΞ


Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών στην έκθεσή του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, επιβεβαιώνει τις πιέσεις που δέχονται οι Πομάκοι της Θράκης για να αρνηθούν την ταυτότητά τους και να δηλώσουν Τούρκοι.
Στο σχετικό απόσπασμα της έκθεσης αναφέρεται:

“Η επίσημα αναγνωρισμένη μουσουλμανική μειονότητα των περίπου 150.000 άτομων που κατοικούν στη Θράκη, αποτελούνται κυρίως από εθνικά τουρκικής, πομακικής και από κοινότητες των Ρωμά. Ορισμένα μέλη της κοινότητας των Πομάκων ισχυρίστηκαν ότι μέλη της τουρκόφωνης κοινότητας τους πίεσαν να αρνηθούν την ύπαρξη πομακικής ταυτότητας χωριστή από την τουρκική ταυτότητα. Ορισμένοι Πομάκοι ισχυρίστηκαν πως μέλη της κοινότητας των Πομάκων έλαβαν χρηματικά κίνητρα για να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι”.

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την έκθεση του Αμερικανικού ΥΠΕΞ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης δήμου Νάουσας: Χρόνια πολλά Μανούλα


Όταν ο Θεός δημιουργούσε τον κόσμο, ένας άγγελος τον ρώτησε: «Θεέ πώς θα προστατεύουμε τα αθώα παιδάκια πάνω στη γη;» Και ο Θεός απάντησε: «Για τον λόγο αυτό έπλασα τη μάνα».
12 Μαΐου, γιορτή της μητέρας, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δ. Νάουσας έδωσαν τις ευχές τους στις...
μανούλες τους με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Ένα λουλουδάκι, ένα φιλάκι και μια ζεστή αγκαλίτσα καθρεφτίζουν όλα τα βαθιά συναισθήματα των παιδιών προς τη μάνα. Όλες οι μανούλες επιτελούν μεγάλο έργο για την  ανατροφή των παιδιών τους , οι μάνες όμως των παιδιών με ιδιαιτερότητες έχουν ακόμη μεγαλύτερο έργο και δικαιολογούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το λόγο που ο Θεός έπλασε τη ΜΑΝΑ.
Σε ευχαριστώ μαμά που είσαι πάντα δίπλα μου!!!
                                                            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Κ.Κ.Π & Α.
ΕΥΔΟΞΙΑ ΙΤΣΚΑΡΑ-ΘΑΑΣΟΥΛΗ

Έχασε τον τελικό στα πέναλτι η Βόρεια Ζώνη!


 
  • Στα πέναλτι κρίθηκε ο τελικός των Νέων της 1ης Ζώνης (Βορράς).
  • Τρεις παίκτες από την ΕΠΣ Ημαθίας (Χατζηγεωργίου, Ίντος και Μπλούκας) καθώς και ενωσιακός προπονητής Αντώνης Λυμούσης που κοουτσάρισε με απόλυτη επιτυχία την ομάδα, στις καλύτερες επιλογές.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σε ένα ματς στο οποίο ήταν καλύτερη και συγκλονιστική σε όλη την διάρκεια του αγώνα, η ομάδα ΝΕΩΝ της 1ης Ζώνης (Βόρεια), έχασε στην διαδικασία των πέναλτι από την 3η Ζώνη (Νότια) και κατέκτησε την 2η θέση στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων που έγινε την Παρασκευή 10 Μαίου στο στάδιο Καραισκάκη. Ασφαλώς πρόκειται για την μεγαλύτερη επιτυχία σε επίπεδο Μικτών ομάδων, με την διαφορά πως με το νέο σύστημα αξιολόγησης των παικτών σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ομοσπονδιακού μας κ. Σάντος, στην τελική φάση των Ζωνών συγκαταλέγονται επιλεγμένοι παίκτες από 15 Ενώσεις που αποτελούν την ομάδα της Ζώνης, σε αντίθεση με αυτό που ίσχυε παλαιότερα όταν η ομάδα της κάθε Ένωσης προχωρούσε μέχρι τον τελικό. Τρεις παίκτες από την πρωταθλήτρια ομάδα Νέων της ΕΠΣ Ημαθίας ήταν στις βασικές επιλογές των 20 παικτών της Βόρειας Ζώνης, όπου την ευθύνη του κοουτσαρίσματος είχε επίσης ο Ημαθιώτης ενωσιακός μας προπονητής κ. Λυμούσης Αντώνης, που να σημειώσουμε ότι είναι η δεύτερη χρονιά που φθάνει με τις Μικτές ομάδες  σε τελικά της διοργάνωσης, γεγονός που μαρτυρά και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στις Μικτές ομάδες της Ημαθίας σε όλες τις αναπτυξιακές ηλικίες. Η ομάδα του Αντώνη Λυμούση, έχασε σημαντικές ευκαιρίες τόσο στην κανονική διάρκεια του αγώνα, όσο και στην ημίωρη παράταση που ακολούθησε, αφού το τελικό 1-1, που είχε γίνει με γκολ του Ρέντζη στο 48’ και του Αμαραντίδη Κυρ. στο 54’ δεν άλλαξε και έτσι έφερε τις ομάδες στην ψυχοφθόρο διαδικασία της ρώσικης ρουλέτας για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής. Εκεί η ομάδα από τον Βορρά στάθηκε άτυχη, αφού στο πέμπτο και τελευταίο πέναλτι που θα έβγαζε νικητή, αστόχησε ο Χατζηγεωργίου δίνοντας την δυνατότητα στον νεαρό Άστρα να αποκρούσει και στην συνέχεια ο Ίντος δεν κατάφερε να νικήσει και πάλι τον Άστρα που απέκρουσε θεαματικά στέλνοντας τους συμπαίκτες του στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Οι παίκτες της 1ης Ζώνης φανερά δυσαρεστημένοι και με πρόσωπα ανέκφραστα δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως έχασαν αυτή τη χρυσή ευκαιρία και να γευθούν αυτοί την χαρά της νίκης. Τουλάχιστον όμως όσο αφορά την αγωνιστική τους απόδοσή και στα 120’ λεπτά, τα σχόλια όσων παρακολούθησαν τον αγώνα ήταν κάτι παραπάνω από θετικά. Οι παίκτες του Λυμούση σωστά τοποθετημένοι στον αγωνιστικό χώρο, έδειξαν περισσότερο ομάδα, με σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό, ανάπτυξη κυρίως από τον πίσω χώρο, πολλούς αυτοματισμούς, και μια αμυντική λειτουργία που θα ζήλευαν μεγάλες ομάδες, δεν άφησε πολλά περιθώρια στους αντιπάλους. Παρόλο που οι μετέπειτα νικητές, έχασαν μετά το 0-1 άλλη μια κλασική ευκαιρία, οι τυπικά γηπεδούχοι από τον Βορρά απείλησαν στο 85’ με τον Ντινόπουλο που εξ’ επαφής και πάλι δεν μπόρεσε να νικήσει το Άστρα, όπως επίσης και στο 117΄και 119’ οι Κεσίδης και Αμαραντίδης αστόχησαν και πάλι από πλεονεκτική θέση. Έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι όπου η 3η Ζώνη κατάφερε να πάρει το τρόπαιο από τα χέρια του προέδρου της ΕΠΟ κ. Σαρρή που έκανε την απονομή μέσα σε θερμά χειροκροτήματα. Αυτό όμως που έχει σημασία για τους ποδοσφαιριστές της 1ης Ζώνης, που φθάσανε μετά από πολλές αξιολογήσεις στον τελικό Ελλάδος, είναι η πολύ καλή παρουσία τους και το πλούσιο ταλέντο που διαθέτουν, που ασφαλώς και δεν θα αφήσει ασυγκίνητες πολλές ομάδες που θέλουν να επενδύσουν σε νεαρούς, οι οποίοι και σαφώς θα χτυπήσουν κάποια στιγμή την πόρτα της Εθνικής.
Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της  συνάντησης  οι  παίκτες της 1ης Ζώνης με  τον  προπονητή τους εναπόθεσαν από ένα λουλούδι  σαν ελάχιστο φόρο τιμής στα  θύματα της θύρας 7 του σταδίου Καραισκάκη,  όταν 32 χρόνια πριν η  τραγωδία  κόστισε  τη  ζωή  σε 21 ανθρώπους, φίλους του  Ολυμπιακού.
Τον αγώνα σφύριξε ο κ. Αρετόπουλος (Τρίκαλα) με βοηθούς τους κκ Γουργιώτη (Φθιώτιδα) και Καραισαρίδη (Πιερία) με 4ο τον κ. Μπλούνα (Φθιώτιδα).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
1η Ζώνη: (Αντ. Λυμούσης) Λαμπίρης, Τσατσαρώνης, Μουρατίδης, Χατζηγεωργίου, Μαζουλουξής, Ίντος, Παπουτζίδης (λ.τ. 40΄ Αμαραντίδης Κυρ.), Ζολώτας (53΄ Μηντσιούδης), Ντινόπουλος, Μπίντσης (50΄ Κεσίδης Δημ.), Αμαραντίδης Β.
3η Ζώνη: (Γ. Καρυώτης) Άστρας, Παναγιώτου, Αναστασίου, Σταύρου, Νάκος, Νιάρος (71΄ Μαναρίτσας), Καρούτης, Τρίγκας, Σταθόπουλος, Κονιδάς (111΄ Κοντογιάννης), Ρέντζης (80΄ Γεωργόπουλος)
 
Ο προπονητής από την Μικτή ομάδα Νέων της Ε.Π.Σ. Ημαθίας και προπονητής της 1ης Ζώνης (Βορράς), Λυμούσης Αντώνης, δήλωσε στην εφημερίδα μας: 
 
«Όσο και εάν ακούγεται παράξενα, είμαι χαρούμενος που συνεργάστηκα με αυτά τα παιδιά. Θεωρώ ότι η παρουσία τους από τα Ενωσιακά πρωταθλήματα μέχρι και τον τελικό επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο. Το ζεστό χειροκρότημα που εισέπραξαν ίσως ήταν η μεγαλύτερη ηθική ανταμοιβή. Από την άλλη με γεμίζει λύπη το γεγονός ότι αυτή η ομάδα είχε μέταλλο και εξαιρετικό ταλέντο, αλλά δεν κατάφερε να σηκώσει το κύπελλο που άξιζε πραγματικά. Ήταν  μια ΟΜΑΔΑ με κεφαλαία γράμματα, παιδιά με φοβερό χαρακτήρα που δύσκολα συναντάς σε ομάδες. Ήμασταν άτυχοι στην διαδικασία της ρωσικής ρουλέτας. Φθάσαμε μια ανάσα  πριν το όνειρο. Πιστεύω ότι πολλά παιδιά θα κάνουν καριέρα στο ποδόσφαιρο. Τους ευχαριστώ για αυτό που μου προσφέρανε. Δεν θα τους ξεχάσω ποτέ».

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Έκλεψαν εμπορεύματα αξίας 250.00 ευρώ από την εταιρία Γιαννακίδης

Από τις μεγαλύτερες ληστείες στην περιοχή μας πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης άγνωστοι έκλεψαν εμπορεύματα αξίας 250.000 ευρώ από την εταιρία Γιαννακίδης

«Η Μακεδονία του Μ. Αλεξάνδρου είναι στην Ελλάδα»


«Κόκκινο» πανί για τους Σκοπιανούς ο αρθρογράφος της εφημερίδας «National Post» του Καναδά, Bert Archer, που σε ταξιδιωτική του παρουσίαση για τα Σκόπια, υπογραμμίζει πως «τα Σκόπια δεν είναι Μακεδονία και η Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι στην Ελλάδα».



Ο Καναδός αρθρογράφος, σημειώνει με νόημα: «Η Μακεδονία που..οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε με ασαφή πληροφόρηση, αυτή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του ανθρώπου που δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες στον κόσμο, αυτή που κυρίεψε την Περσική αυτοκρατορία, αυτή η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα, μερικά εκατοντάδες χιλιόμετρα νότια από τα σύνορα αυτής της χώρας που είναι τώρα επίσημα γνωστή ως FYROM και γιόρτασε την 20η επέτειο από την επίσημη της αναγνώριση στις 8 Απριλίου».


Στη συνέχεια ο Archer στηλιτεύει την προσπάθεια «αρχαιομακεδονοποίησης» που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια η εθνικιστική κυβέρνηση Γκρούεφσκι, σημειώνοντας πως οι Σκοπιανοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να συρράψουν κομμάτια από την ιστορία άλλων γειτονικών τους λαών Παράλληλα επαναλαμβάνει για μια ακόμα φορά το προφανές. Το σίγουρο είναι πως οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ζούσαν εκεί.


Το δημοσίευμα έχει κινητοποιήσει την Σκοπιανή ομογένεια στις ΗΠΑ και στον Καναδά, που με mail τους προς την εφημερίδα, διαμαρτύρονται για την αυτονόητη τοποθέτηση του αρθρογράφου.

*Το άρθρο εδώ: http://life.nationalpost.com/2013/05/10/yours-to-conquer-macedonia-is-in-the-midst-of-an-alexander-the-great-rebranding/

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Special event από το Dimos Hair Expert



 Την Κυριακή 19 Μαΐου το κομμωτήριο “Dimos Hair Expert” στον Κοπανό Ημαθίας θα διοργανώσει εορταστική εκδήλωση για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του. Την εκδήλωση θα καλύψει μουσικά Dj και θα υπάρξουν πολλά δώρα κι εκπλήξεις.
Μην το χάσετε...

Προετοιμασία για τις καλοκαιρινές πυρκαγιές



Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 και ώρα 10πμ, στην αίθουσα συμβουλίου και συσκέψεων του Δήμου Βέροιας. Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι θέματα προστασίας των δασών και της υπαίθρου από πυρκαγιές κατά τη φετινή θερινή περίοδο.

Επίσκεψη της Ελισάβετ Τάρη στο 8ο Νηπιαγωγείο Νάουσας


8o nip tariΜια μέρα γεμάτη αλφαβήτα, παιχνίδια και χορό, πέρασαν οι μαθητές και μαθήτριες-δημοσιογράφοι του 8ου Νηπιαγωγείου Νάουσας με την αγαπημένη τους συγγραφέα Ελισάβετ Τάρη, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή τους και επισκέφτηκε το Νηπιαγωγείο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.
Τα παιδιά υποδέχτηκαν τη συγγραφέα του βιβλίου «Η μάγισσα Σουσουρέλα και η Αλφαβήτα» με πολύ μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, συνομίλησαν μαζί της, έπαιξαν, τραγούδησαν και χόρεψαν.
Παρουσίασαν το επιτραπέζιο παιχνίδι που κατασκεύασαν με αφορμή το βιβλίο, χάρισαν στη συγγραφέα εικαστικές δημιουργίες που εμπνεύστηκαν από τη μάγισσα Σουσουρέλα, της παρέδωσαν το φύλλο της εφημερίδας τους με τη συνέντευξή της και της πρόσφεραν ένα καλαθάκι λουλούδια από τον κήπο του νηπιαγωγείου.
Η κ. Τάρη, μετά την επίσκεψη στο νηπιαγωγείο, απέστειλε το ακόλουθο ευχαριστήριο μήνυμα στα «ζουζούνια» και στη δασκάλα:
"Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την υπέροχη φιλοξενία στο σχολείο σας. Θέλω να σας συγχαρώ για την πολύ καλή δουλειά που κάνατε με το παραμύθι μου "Η μάγισσα Σουσουρέλα και η αλφαβήτα": υπέροχες ζωγραφιές και κολλάζ, επιτραπέζιο παιχνίδι με τα γράμματα της αλφαβήτας, τραγούδι και χορό με τα τραγούδια του παραμυθιού. Περισσότερο εντυπωσιάστηκα με τις ερωτήσεις που μου κάνατε και διαπίστωσα πόσο καλοί δημοσιογράφοι είστε τελικά.
Στο τέλος, συγκινήθηκα με τις ζωγραφιές που μου χαρίσατε και με το καλαθάκι γεμάτο από λουλούδια που μαζέψατε από τον ανοιξιάτικο κήπο σας για μένα.
Θα σας θυμάμαι πάντα με αγάπη κι ελπίζω να ξαναβρεθούμε σύντομα!
Ελισάβετ Τάρη".

Επίσκεψη αποστολής από την Περιφέρεια Άστραχαν Ρωσίας στην Ημαθία


Δωδεκαμελή αποστολή από την Περιφέρεια Άστραχαν της Ρωσικής Ομοσπονδίας φιλοξενεί από την Κυριακή 12 Μαΐου η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.
Επικεφαλής της επίσημης αποστολής είναι ο Κυβερνήτης του Άστραχαν Αλεξάντερ Ζίλκιν. Η τριήμερη επίσκεψη ξεκίνησε από την Ημαθία, σε αξιοθέατα της περιοχής (Βεργίνα, μοναστήρι Προδρόμου κ.ά.), εξαγωγικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις. Σήμερα έγινε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βέροιας και Νάουσας κ. Παντελεήμονα, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη του κλιμακίου στη Χαλκιδική και το Άγιο Όρος, αλλά και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.
Στο επίκεντρο των επαφών Καραπαναγιωτίδη-Ζίλκιν βρέθηκαν οι συνεργασίες σε εμπορικό, εξαγωγικό, τουριστικό και πολιτισμικό επίπεδο, σε συνέχεια των πολιτικών ανάπτυξης και συνεργασίας της Ημαθίας και της Κ. Μακεδονίας με περιοχές της Ρωσίας και γενικά της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης, ως υπεύθυνος βιομηχανίας, ανάπτυξης και εμπορίου της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, τόνισε ότι οι καλές σχέσεις που έχουν αποκτηθεί κατά το παρελθόν διατηρούνται, διευρύνονται και ενισχύονται, με στόχο την ανάπτυξη δυνατοτήτων, επιχειρηματικών ευκαιριών και συνεργασιών στην Κ. Μακεδονία.
Το βράδυ της Κυριακής ο κ. Καραπαναγιωτίδης παράθεσε δείπνο στη ρώσικη αποστολή, παρόντων των Δημάρχων Βέροιας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου και Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου.
Στη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης παραβρέθηκαν η Βουλευτής και Περιφερειακή Σύμβουλος Γεωργία Μπατσαρά και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στάθης Σαρηγιαννίδης.

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων, καθώς και το παραδοσιακό τσούγκρισμα των κόκκινων αβγών μεταξύ των κ.κ. Ζίλκιν και Καραπαναγιωτίδη, με νικητή τον πρώτο.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ημαθίας: Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των ροδακινοπαραγωγών για κάλυψη από τον ΕΛΓΑ της ακαρπίας



Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΗΜΑΘΙΑΣ συμπαρίσταται και στηρίζει το δίκαιο αίτημα των ροδακινοπαραγωγών για κάλυψη από τον ΕΛΓΑ της ακαρπίας που πρόεκυψε από παγετό του Μάρτη.
Πάγια  θέση μας είναι πλήρης κάλυψη της ζημιάς  στην  παραγωγή σε όλα τα στάδια  από όλα τα φυσικά φαινόμενα.
Αυτό πρέπει να κατοχυρωθεί θεσμικά ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ κανονισμού του ΕΛΓΑ πράγμα που μόνο η κυβέρνηση της αριστεράς θα κάνει.
Αντίθετα δεν μπορούν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης της τρόικας  να συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τους αγρότες, να έχουν ψηφίσει την μετατροπή του ΕΛΓΑ  σε ασφαλιστικό φορέα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, στην βουλή να ψηφίζουν όλα τα αντιλαϊκά καταστροφικά μέτρα  και στην εκλογική τους περιφέρεια να είναι με τους ψηφοφόρους «ενάντια» στα μέτρα που ψήφισαν και συνεχίζουν να ψηφίζουν.
Εδώ όμως δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι συνδικαλιστικοί αγροτικοί φορείς και γενικά οι «εκπρόσωποι» των αγροτών, οι οποίοι αντί να στραφούν εναντία στην κυβέρνηση η οποία ψήφισε τον νόμο,  κινητοποιούνται απέναντι στους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ οι οποίοι εφαρμόζουν τον νόμο.
Αντί να καταγγείλουν και να απαιτήσουν αλλαγή του νόμου από τα κόμματα της τροϊκανής συγκυβέρνησης  και τους τοπικούς βουλευτές,  προβάλλουν την αντιδραστική κυβερνητική θέση (τα προβλήματα δεν είναι πολιτικά, να μην εμπλακούν τα κόμματα κ.λ.π.)
Θέση  η οποία στην καλύτερη περίπτωση  είναι αφελής  και στην χειρότερη  υποκρύπτει εμπαιγμό, αφού αυτοί  οι «εκπρόσωποι» συνεχίζουν  ακόμη να  λειτουργούν σαν εκπρόσωποι των κομμάτων τους και όχι σαν εκπρόσωποι των αγροτών.
Αγρότες – αγρότισσες, η επιλογή είναι δική σας:  θα συνεχίσετε να τους στηρίζετε και να τους ανέχεστε; Ή θα συνταχθείτε  με όλους τους εργαζόμενους και την Αριστερά για να σώσουμε την χώρα και να σωθούμε  οι  εργαζόμενοι.
ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ  ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
 
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΗΜΑΘΙΑΣ

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Με πανό για το θέμα των φωτοβολταϊκών ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στη Χαρίεσσα



Με πανό υποδέχθηκαν τους επισήμους οι κάτοικοι της Χαρίεσσα, για την μη ανταποδοτικότητα του έργου των φωτοβολταϊκών στην περιοχή, κατά τη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν πλήθος Κόσμου. Όλοι οι βουλευτές του Νομού ήταν παρόντες ενώ από την περιφέρεια ήταν ο κ. Καλαϊτζίδης  καθώς και η κ. Μπαλτατζίδου.

Από πλευράς της Δημοτικής Αρχής παρόντες ήταν  ο Δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός  με όλους τους Αντιδημάρχους τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ.




19χρονος απατεώνας εξαπατούσε πολίτες σε Πέλλα και Ημαθία!


Συνελήφθη χθες (10.05.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, ένας ημεδαπός 19 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης και ψευδή ανώμοτη κατάθεση.
Ειδικότερα, στην Έδεσσα Πέλλας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον προαναφερόμενο, διότι παριστάνοντας άτομο με διαφορετικά στοιχεία από αυτά της ταυτότητάς του και με το πρόσχημα οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε λόγω ασθένειας συγγενικού του προσώπου, μοίραζε αποκόμματα σε πολίτες της Έδεσσας προσπαθώντας να αποσπάσει από αυτούς χρηματικά ποσά. Επιπλέον στα αποκόμματα αναφερόταν και η δήθεν συμμετοχή του σε τηλεοπτική εκπομπή για τον ανωτέρω λόγο.
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου ο προαναφερόμενος δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 27 αποκόμματα και το χρηματικό ποσό των (25) Ευρώ.
Ο συλληφθείς κατά το τελευταίο πεντάμηνο, με τον ίδιο τρόπο, αποκόμισε περιουσιακό όφελος από πολίτες των Νομών Πέλλας και Ημαθίας το οποίο ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 3.000 Ευρώ περίπου.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.

Προσπάθεια της Επιτροπής Αγώνα να «κρατήσει όρθιο» το Νοσοκομείο Νάουσας



Την Τετάρτη 8 Μαϊου  2013 συνήλθε η Επιτροπή Αγώνα μετά την απόφαση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απρίλη στην Εστία Μουσών για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με βάση τις συγχωνεύσεις και τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσοκομείο και ΙΚΑ.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι:
Εργατικού Κέντρου Νάουσας
Δήμου Νάουσας
Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Νάουσας
Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας»
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Δήμου Νάουσας
Φαρμακοποιοί Νάουσας
Αποφασίστηκε :
Να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια συμμετοχής στην επιτροπή εκπροσώπων και άλλων φορέων, όπως σύλλογοι γιατρών Νοσοκομείου και ΙΚΑ Νάουσας, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, Εμπορικού Συλλόγου κλπ. και να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση με το νέο ΔΣ του Νοσοκομείου.
Να επιμείνουμε στη λειτουργία όλων των κλινικών που υπήρχαν (πριν τις συγχωνεύσεις) με πλήρη στελέχωσή τους σε ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό και εξοπλισμό με βάση τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας.
Να θεραπεύονται άνεργοι – ανασφάλιστοι στις μονάδες υγείας, να απαιτήσουμε την αντίστοιχη δαπάνη.
 
Στην επόμενη συνάντηση της επιτροπής αγώνα θα συζητηθούν:
Μορφές αγωνιστικών κινητοποιήσεων
Η αναγκαιότητα προληπτικής ιατρικής στο σύνολο των κατοίκων
Ζητήματα αγροτικών γιατρών – ιατρείων στα χωριά του Δήμου, ασφαλή μεταφορά, μετακίνηση ασθενών κλπ.
 
 
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Διανομή τροφίμων από τον δήμο Νάουσας


Ο Δήμος Νάουσας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων για το έτος 2013, σε εφαρμογή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών-Εσωτερικών-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΚΥΑ, Υπ. αριθμ. 279/23460/2013[Β'414]).
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το
Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάουσας, με βάση τα ειδικά κριτήρια επιλογής των τελικών δικαιούχων που προβλέπει η υπουργική απόφαση. Συγκεκριμένα τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια είναι τα εξής:
Κοινωνικά και Οικονομικά Κριτήρια:
  • Για το άπορο άτομοτο ατομικό εισόδημα μέχρι και 7.200 .
  • Για την άπορη οικογένεια, το οικογενειακό εισόδημα, ως ακολούθως:
  • Για οικογένεια με 2 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα και ένα προστατευόμενο μέλος): μέχρι και 10.700 .
  • Για οικογένεια με 3 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος μ’ ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ούσα και δυο προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 11.520 .
  • Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτών/ούσακαι ο/η σύζυγος με δυο προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη):μέχρι και 14.400 .
  • Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με τρία προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 17.280 .
  • Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλοςπέραν των 3, το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880 .
  • Στην περίπτωση άπορου ατόμου, που έχει αναπηρία 67% και άνωτο εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 
  • Σε περίπτωση άπορης οικογένειαςμε ένα ή και περισσότερα μέληπου παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριοπροσαυξάνεται άπαξκατά το ίδιο ποσό.
Δικαιολογητικά  για όλους τους υποψήφιους δικαιούχους
Υποχρεωτικά δικαιολογητικά για όλους τους υποψήφιους δικαιούχους  είναι τα παρακάτω:
  • Αίτηση συμμετοχής υπογεγραμμένη με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής που χορηγείται από την υπηρεσία.
  • Επικυρωμένο αντίγραφο Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας του νόμιμου εκπροσώπου.
Υποβολή αιτήσεων μέχρι 31 Μαΐου 2013
Διάστημα υποβολής των αιτήσεων έχει οριστεί από 01/05/2013 έως και 31/05/2013.
Για περισσότερες πληροφορίες οι εν δυνάμει δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάουσας,Μητροπόλεως 9, Νάουσα (στο κτίριο του ΚΑΠΗ), τηλ. 2332025600.