Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Άξονες προγράμματος και 53 ονόματα ανακοίνωσε ο επικεφαλής της "Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας" Χρ. Σκουμπόπουλος στη Βέροια



Τους άξονες του προγράμματος Ανόρθωσης Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης του Δήμου της Βέροιας και τα πρώτα 53 ονόματα του συνδυασμού "Αυτοδιοικητική Συνεργασία", παρουσίασε το μεσημέρι της Παρασκευής (14/2/2014) ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Χρήστος Σκουμπόπουλος, στην πιτσαρία "Παπαγάλος", στη Βέροια.
 
Ο κ. Σκουμπόπουλος στην ομιλία του τόνισε:
 
" Κύριες και Κύριοι,
 
ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και με την παρουσία σας, σήμερα εδώ, στην πρώτη συλλογική εμφάνιση του συνδυασμού μας, γίνεστε ο καλός αγωγός που θα μεταφέρει στους συνδημότες μας τις απόψεις και τις προτάσεις μας για την αναγέννηση και την ανόρθωση του δήμου μας. 
 
Απομένουν λιγότερες από 100, για την ακρίβεια μόλις 93, ημέρες, για το κρίσιμο σταυροδρόμι της 18ης Μαΐου. 
 
Στις 18 Μαΐου τελειώνει ουσιαστικά και οριστικά η χειρότερη οκταετία στα χρονικά του Δήμου της Βέροιας, αλλά και στα χρονικά όλων των Κοινοτήτων που ανήκουν στα νέα καλλικρατικά του όρια. 
Η μόνη σοφή και συνετή απόφαση που εγγράφεται στο ενεργητικό της απερχόμενης δημάρχου είναι η απόφαση της απόσυρσής της από τον δημοτικό στίβο. 
 
Έτσι, σε κάθε περίπτωση, η 18η Μαΐου σηματοδοτεί μια ευνοϊκή για το δήμο μας εξέλιξη. 
Βάζει τους τίτλους τέλους στο ρημαδιό της απερχόμενης δημοτικής αρχής. 
Όμως, για το δήμο, για τους συμπολίτες μας, για τη νέα γενιά, για το μέλλον του τόπου μας, δεν αρκεί απλώς η απαλλαγή από τους επαγγελματίες της «αλλαγής». 
 
Στις 18 Μαΐου καλούμαστε να εκλέξουμε τη δημοτική αρχή της επόμενης, κρίσιμης και καθοριστικής, πενταετίας. 
Κι αυτή τη φορά δεν έχουμε περιθώρια ούτε για λάθη, ούτε για αδιαφορία, ούτε για επιπολαιότητες, ούτε για πειραματισμούς. 
 
Πρέπει να επιλέξουμε αξιοκρατικά, ψυχρά, αυστηρά, με βάση την εμπειρία, τις γνώσεις, την αποδεδειγμένη ικανότητα, την διαπιστωμένη εντιμότητα του κάθε υποψήφιου. 
Να επιλέξουμε μακριά από κομματικές εξαρτήσεις, από συμπάθειες και δεσμεύσεις, από μεγάλα λόγια και υποσχέσεις. 
 
Υπάρχουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, πολλές εναλλακτικές επιλογές, ή μάλλον πολλές προθέσεις ή επιθυμίες συμμετοχής σ’ αυτές τις εκλογές. 
 
Για μας είναι σεβαστές όλες οι προσπάθειες. 
Θεωρούμε πως όλοι φιλοδοξούν να προσφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες, γι αυτό και προσδοκούμε να διεξαχθεί ένας έντιμος, ανοιχτός και δημιουργικός διάλογος μεταξύ όλων των συνδυασμών. 
Και πρέπει να διεξαχθεί αυτός ο διάλογος, τόσο πριν, όσο και κυρίως μετά τις εκλογές, όταν πλέον δεν θα αρκούν τα λόγια, αλλά θα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις και να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. 
 
Εμείς, ο συνδυασμός της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, παρουσιαζόμαστε μπροστά στους συμπολίτες μας, ακριβώς όπως είμαστε και όπως μας ξέρουν. 
 
Αδέσμευτοι, ανεξάρτητοι, χωρίς επικοινωνιακά φτιασιδώματα, χωρίς κομματικά προικιά, χωρίς παρασκηνιακά πανωπροίκια, χωρίς χρίσματα  και δαχτυλίδια, χωρίς επιχρίσματα και βραχιόλια, χωρίς υποστηλώματα και κηδεμόνες. 
 
Συγκροτήσαμε τον συνδυασμό μας με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και το ενδιαφέρον μας για τον τόπο και τους συμπολίτες μας. 
 
Και επιλέξαμε να κάνουμε την πρώτη συλλογική παρουσία μας σήμερα, που η μέρα είναι αφιερωμένη στους ερωτευμένους, ακριβώς για να υπογραμμίσουμε, αυτή την αγνή και άδολη και ανυστερόβουλη αγάπη μας για τον τόπο και το δήμο και τους συμπολίτες μας. 
 
Με μοναδικά εφόδιά μας την ειλικρίνεια, την εντιμότητα και την απέραντη διάθεση για προσφορά, καταρτίζουμε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας και ζητούμε από τους συνδημότες μας στις 18 Μαΐου να μας τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους. 
 
Και τους δίνουμε μόνον μία υπόσχεση:  πως δεν πρόκειται ποτέ να μετανιώσουν γι αυτή τους την επιλογή. 
 
Γνωρίζουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και έχουμε καταθέσει όχι απλώς δείγματα γραφής, αλλά ατέλειωτη σειρά έργων, δράσεων, πρωτοβουλιών και επιτυχιών, που αποτέλεσαν πραγματικά κοσμήματα και για το δήμο και για την πόλη και για τις τοπικές κοινότητές μας. 
 
Γνωρίζουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικά και ο δήμος της Βέροιας ειδικότερα βρίσκονται αυτή την εποχή στα έσχατα όρια των αντοχών τους. 
 
Βιώνουμε μαζί με όλους τους συμπολίτες μας τις εφιαλτικές συνέπειες των μνημονίων, και έχουμε αγανακτήσει όπως όλοι τους, τόσο για την αναλγησία και τον παραλογισμό των κεντρικών ιθυνόντων, όσο και για τις υποκριτικές διαμαρτυρίες κάποιων δήθεν αυτοδιοικητικών ή φιλοαυτοδιοικητικών παραγόντων. 
 
Γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να επιβληθούν άλλα βάρη στους δημότες, στους κατοίκους της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων, στους επαγγελματίες που τρομάζουν να βγάλουν το μεροκάματο, στους ανέργους που παλεύουν να ξεκολλήσουν από τον πάτο, στους συνταξιούχους που φυτοζωούν. 
 
Πιστεύουμε πως ο δήμος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ούτε γρανάζι ενός κρατικού φορομπηχτικού μηχανισμού, ούτε εργαλείο προσωπικής ή παραταξιακής προβολής μέσα από επιδείξεις παροχής πραγματικών ή προσχηματικών προνοιακών εξυπηρετήσεων. 
 
Ο δήμος, ιδιαίτερα στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία, οφείλει να γίνει ο καταλύτης για την αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας, για την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, για την αξιοποίηση των τοπικών πλουτοπαραγωγικών πηγών, για την δημιουργία θέσεων εργασίας, για την ελάφρυνση  των κατοίκων και των επαγγελματιών από τα πολλαπλά βάση που τους γονατίζουν. 
 
Ο δήμος οφείλει να γίνει ο καταλύτης της ανάπτυξης, όχι αναλαμβάνοντας ρόλους που δεν του ταιριάζουν ή επαναλαμβάνοντας αποτυχημένα εγχειρήματα του παρελθόντος.  
 
Οφείλει απλώς να κάνει δυο βήματα. 
 
Το 2014 είναι το πρώτο έτος του νέου ΕΣΠΑ, ή όπως λέγεται του ΣΕΣ, δηλαδή του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2020. 
Αυτή την ημερολογιακή νομοτέλεια φαίνεται πως την αγνόησε παντελώς η απερχόμενη δημοτική αρχή. 
 
Πρώτη προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής πρέπει να είναι, και θα είναι, η άντληση πόρων από τις ευρωπαϊκές πηγές. 
Και ταυτόχρονα, το νοικοκύρεμα του δήμου, γιατί το ξεχαρβάλωμα έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία. 
Είναι όρος επιβίωσης να γίνουν, και μάλιστα επειγόντως, αυτά τα δυο ταυτόχρονα βήματα. 
 
Ένα προς τα «μέσα», για το συνολικό νοικοκύρεμα, και ένα προς τα «έξω», για την στοχευμένη αναζήτηση και εξασφάλιση πόρων. 
 
Πόρων, που θα δημιουργηθούν και θα αντληθούν, με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε γωνιάς των 800.000 στρεμμάτων που καλύπτει ο καλλικρατικός δήμος μας, αλλά και με την μεθοδική καλλιέργεια και ανάδειξη κάθε πτυχής της δημοτικής δραστηριότητας.
 
Πόρων, ακόμη, που θα εξοικονομηθούν με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στις δημοτικές λειτουργίες, όπως οι ήπιες μορφές ενέργειας.
 
- Ένας δήμος, που θα ζει και θα αναπνέει με πρώτο μέλημα τον σεβασμό στο χρήμα και τον κόπο του δημότη, - όπως από την πρώτη στιγμή της δημοτικής μας παρουσίας τονίζουμε,
- ένας δήμος, που θα είναι διαρκώς ανοιχτός στην κοινωνία,
- ένας δήμος που θα υποστηρίζει άμεσα και αποτελεσματικά κάθε τοπική πρωτοβουλία, δίχως να προσπαθεί να την υποκαταστήσει ή να την ποδηγετήσει,
- ένας δήμος που θα ακούει, θα υπολογίζει, θα εκτιμάει, θα σέβεται, αλλά και, μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες, θα υιοθετεί, την άποψη, την πρόταση, την ανάγκη του κάθε δημότη, της κάθε ομάδας πολιτών, της κάθε γειτονιάς, του κάθε συλλογικού φορέα,
- ένας δήμος, στον οποίο όλα τα συλλογικά όργανα, τοπικά συμβούλια και επιτροπές, θα έχουν καθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση και εφαρμογής της καθημερινής του δράσης,
- ένας δήμος πρωταγωνιστής της κοινωνικής αλληλεγγύης, όπου θα προέχει ο σεβασμός της προσωπικότητας και η αξιοπρέπεια του κάθε πολίτη,
- ένας δήμος πρωτεργάτης και της τοπικής ανάπτυξης, όπου θα προέχει η διάθεση για δημιουργία του κάθε πολίτη,
- ένας τέτοιος δήμος θέλουμε και αγωνιζόμαστε να αρχίσει να λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου.
 
Έτσι θα διαμορφωθεί το κατάλληλο κλίμα, ώστε να ανθήσει ξανά αυτός ο τόπος, και θα αρχίσουν να κλείνουν οι μεγάλες ανοιχτές πληγές, που αφήνει πίσω της η οικτρή οκταετία της απερχόμενης δημοτικής αρχής. 
 
Δεν χρειάζεται να τις απαριθμήσουμε τώρα αυτές τις πληγές, τις οποίες όμως θα κληρονομήσει η νέα δημοτική αρχή, και τις οποίες υποχρεωτικά θα πρέπει να διευθετήσει και προοπτικά να επουλώσει. 
Χρειάζεται όμως να διαβεβαιώσουμε τους συμπολίτες μας πως όλες αυτές οι πληγές θα κλείσουν και θα πάψουν να ταλαιπωρούν το δήμο. 
 
Όπως επίσης θα πάψει και ο ίδιος ο δήμος να ταλαιπωρεί τους δημότες, που επιτέλους θα δουν και θα ζουν σε καθαρούς δρόμους, καθαρά πεζοδρόμια, καθαρές πλατείες, καθαρές παιδικές χαρές, καθαρούς κοινόχρηστους χώρους, και πάνω απ’ όλα ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ και ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ σε μια ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ, που ο δήμος της θα λειτουργεί με κρυστάλλινη διαφάνεια και με απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα. 
 
Και που η δημοτική του αρχή, η δημοτική αρχή της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ θα τιμά καθημερινά στην πράξη την εμπιστοσύνη των δημοτών. 
 
Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ αποτελεί αυτό ακριβώς που υποδηλώνει το όνομά της:  ένα συνδυασμό βασισμένο στην ισότιμη  συνεργασία και στο κοινό αυτοδιοικητικό όραμά μας. 
 
Είναι ένας συνδυασμός που καθημερινά πυκνώνει τις γραμμές του, και που ήδη προετοιμάζεται μεθοδικά, όχι μόνον για τις 18 Μαΐου αλλά και για την 1η Σεπτεμβρίου και τις επόμενες κρίσιμες μάχες.
 
Τον πρώτο πυρήνα στελεχών της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ θα έχω την τιμή να σας παρουσιάσω αμέσως τώρα, αφού εκφράσω και από τη θέση αυτή τις θερμές μου προσωπικές ευχαριστίες προς όλα αυτά τα εκλεκτά στελέχη που, μέσα από τη συνεργασία και τη συμμετοχή στον κοινό αγώνα, δίνουν προοπτική ελπίδας και δημιουργίας για τον τόπο μας. "
 
 
Τα 53 ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων:
 
1. Ανδρεάδου Κυριακή Ελεύθερος επαγγελματίας
2. Αργυρόπουλος Βασίλειος Αγρότης
3. Ασλανίδης Ιωάννης Επιχειρηματίας
4. Βαρακλής Γεώργιος Ελεύθερος επαγγελματίας
5. Γαλάνης Κων/νος Προγραμματιστής Η/Υ
6. Γραμματικός Κων/νος (του Θεοχάρη) Συν/χος
7. Δέλλα Ωραία Ιδ. Υπάλληλος
8. Δημητριάδης Κων/νος Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ. ε.α.
9. Διακάκη Έλλη Χημικός Μηχανικός
10. Δόμανος Ευάγγελος Θερμοϋδραυλικός - πρ. Πρόεδρος Συνδέσμου Ορεινών Πιερίων
11. Ζούρας Βασίλειος Ιδ. Υπάλληλος
12. Ιωαννίδης Ιωάννης Έμπορος Αυτοκινήτων
13. Ιωσηφίδης Ευάγγελος Γεωργοκτηνοτρόφος
14. Καραμελίδης Κυριάκος Ιδ. Υπάλληλος
15. Κατσώνης Κων/νος Προπονητής ποδοσφαίρου
16. Κεχαγιάς  Παναγιώτης Εμπειροτέχνης
17. Κοσμίδης Κοσμάς Συντ/χος Αστυνομικός
18. Κουπάντσης Ιωάννης Εμπειροτέχνης
19. Κουσίδης Βασίλειος Εργάτης
20. Λογγιζίδου Αλέκα Ιδ. Υπάλληλος
21. Μαντζαρίδης Γεώργιος Δικηγόρος
22. Μαρκαντάρος Εμμανουήλ Άνεργος
23. Μελιόπουλος Απόστολος Εκπαιδευτής - εργοδηγός χιονοδρομικών αναβατήρων
24. Μιχαλόπουλος  Βασίλειος Ιδ. Υπάλληλος
25. Μονοσπιταλής Κων/νος Αγρότης
26. Μπαμπέτσας Κων/νος Αγρότης
27. Μπόλης Ηλίας Αστυνομικός - Αθλητής Ποδηλασίας
28. Μπουτζιώνας Αχιλλέας Επιχειρηματίας
29. Μπρανιώτης Γρηγόριος Αξιωματικός Αεροπορίας ε.α.
30. Μπρανιώτης Βασίλειος Ελαιοχρωματιστής
31. Μπρούγκα Ελένη Αγρότισσα
32. Νεδέλτσος Θεόδωρος Γεωργοκτηνοτρόφος
33. Ορταντζόγλου Αθανάσιος Δικηγόρος
34. Παλουκίδης Κων/νος Πολιτικός Μηχανικός
35. Πιπιλίδης Ιωάννης Αγρότης
36. Πιστοφίδης Κοσμάς Εκπαιδευτικός
37. Προυσανίδης Χρυσοβαλάντης Μηχανολόγος Μηχανικός
38. Ρήσος Βασίλειος Αγρότης
39. Σίτα Μαρία Νοσηλεύτρια
40. Στάντζος Σοφοκλής Εργοδηγός - συν/χος Δ.Υ.
41. Σύρπη Μαρία Ιδ. Υπάλληλος
42. Ταπανάς Κων/νος Συνταξιούχος Τραπ. Υπάλληλος
43. Τεντέσκο Πιέρο Επιχειρηματίας
44. Τρίγκας Νικόλαος Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ. ε.α. - Αντιπρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ημαθίας
45. Τρίγκας Αλέξανδρος Εκπαιδευτικός
46. Τρικαλλιώτη Άννα Συνταξιούχος Ιδ. Υπάλληλος
47. Τσαμήτρος Θωμάς Συνταξιούχος Δ. Υ.
48. Τσικίνα Κυριακή Ιδ. Υπάλληλος
49. Τσιώμος Ιωάννης Οδηγός
50. Τσολαρίδης Λάζαρος Ελεύθερος επαγγελματίας - αντιπρόεδρος Φιλοζωικού Σωματείου Βέροιας ΖΩ.Η.
51. Τσουρή  Διαμαντούλα (Ρούλα) Ιδ. Υπάλληλος
52. Χατζηγεωργίου Γεώργιος Συντ/χος Αστυνομικός
53. Χατζηλαζάρου Αναστασία (Σάσα) Ελεύθερος Επαγγελματίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου