Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο Βασίλης Γώγος

 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΩΓΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 2014



Αγαπητοί συνδημότες-συνδημότισσες
Ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με τα κοινά, δίπλα σε μεγάλους δασκάλους της  τοπικής αυτοδιοίκησης το 1986 (Τ. Βαλσαμίδη- Γ. Γιαννικουρή), νεαρός γιατρός τότε, με γνώμονα πάντοτε το γενικό συμφέρον του δήμου μας και των δημοτών, με έμφυτη την ανάγκη της προσφοράς,  με πυξίδα την αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο διοίκησης του δήμου μας, με βασικά  γνωρίσματα  την εξωστρέφεια, την συμμετοχή και την συνεργασία.
Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, αυτής της εμπλοκής  μου με τα κοινά, ήρθαν στις αρχές της δεκαετίας του 90 όταν μετά από ταξίδι μου στο Τόκυο, διάρκειας ενός μηνός, προβάλλοντας  σε συγκεκριμένα  κέντρα  τον τόπο μας, επετεύχθη το άνοιγμα νέας αγοράς, για το κρασί μας (Μαρκοβίτης) και την κομπόστα-ροδάκινο  ( VENUS), που σημειωτέον είναι ενεργή μέχρι σήμερα. Ακολούθησε η καταλυτική μου παρέμβαση στο πρόγραμμα LIFE (Άι Νικόλας), στον τότε επίτροπο της Ευρώπης κ. Παλαιοκρασά, ύψους 252 εκατ. Δραχμών, μεταξύ δημαρχίας  Πολάκη-Λιόλιου, στα μέσα της δεκαετίας του 90. Τέλος  επί δημαρχίας Βλάχου (1998-2002),  με την συμβολή μου ως μέλος της διοίκησης και τις  άμεσα εφαρμόσιμες  προτάσεις μου,  η ΔΕΤ σημείωσε ρεκόρ κερδών από συστάσεώς της και επαινέθηκα δημόσια γι’ αυτό από τον αλησμόνητο δήμαρχο.
Το 2010 με τον ‘’Καλλικράτη’’ πίστευα ότι η αλλαγή αυτή που ήδη χρειαζόταν ο τόπος μας  ήταν πλέον επιβεβλημένη, γι’ αυτό και κατέβηκα στον στίβο των δημοτικών εκλογών, ως υποψήφιος δήμαρχος, με ένα οραματικό πρόγραμμα, πλήρως τεκμηριωμένο και άμεσα υλοποιήσιμο, που όλοι σήμερα αποδέχονται.


Η πρότασή μας δυστυχώς για διάφορους λόγους δεν εισακούστηκε.
Από την θέση της μειοψηφίας δεν αρκεστήκαμε , οι συνεργάτες μου και εγώ, μόνο στον έλεγχο και στην άσκηση κριτικής, αλλά βούλησή μας ήταν να σταθούμε δίπλα στην δημοτική αρχή και να δουλέψουμε μαζί για το συμφέρον του τόπου μας. Μ’ αυτό  τον τρόπο σκέψης ,κάναμε ότι μπορούσαμε, για το Νοσοκομείο, το ΙΚΑ, τα σχολεία , την εφορία, την ΔΕΤ, τους κλωστοϋφαντουργούς  κ.α. Προτείναμε οικονομικότερες λύσεις για την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού στον κάμπο, του ΣΜΑ, του ηλεκτροφωτισμού, αλλά και προτάσεις για την λύση του προβλήματος θέρμανσης των σχολείων.
Δώσαμε έτοιμο, στελεχωμένο με εθελοντές  γιατρούς, κοινωνικό ιατρείο, αλλά δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν το δέχθηκε. Πήραμε θέση για την αδικία που έγινε , εις  βάρος  της Χαρίεσσας, για το θέμα των φωτοβολταικών.
Δεν κάναμε στείρα αντιπολίτευση και κάθε φορά που ήμασταν  αρνητικοί σε προτάσεις της δημοτικής αρχής, καταθέταμε τις δικές μας  έτσι ώστε να γίνει ο απαραίτητος διάλογος  και ο εύλογος  προβληματισμός. Καταφέραμε με τον τρόπο αυτό, να ξεδιπλώσουμε και να αναλύσουμε το πρόγραμμά μας, για τον τουρισμό ,τον πολιτισμό, τα αγροτικά μας προϊόντα, την ενέργεια, την αξιοποίηση του δάσους μας , την ανάπλαση της πόλης μας  και πλήθος άλλων θεμάτων, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον τόπο μας , στην ανάπτυξη. Νοιώθουμε ικανοποίηση σήμερα που το πρόγραμμά μας έγινε κτήμα του κάθε συμπολίτη μας και θα μπορεί να αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον του τόπου μας.
Εκκρεμεί η πρότασή μας, για την Σχολή του Αριστοτέλη στην Ακαδημία Αθηνών, για την ίδρυση σχολής μεταπτυχιακών Αριστοτελικών σπουδών, που ανέλαβε να προτάξει προς έγκριση ο ακαδημαϊκός και πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μουτσόπουλος. Παράλληλα  η αντιπρύτανης του ΑΠΘ και πρόεδρος του ΔΙΚΑΜ κ. Σφενδόνη  είναι σύμφωνη με την συνδιοργάνωση των ‘’ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΩΝ’’ κάθε καλοκαίρι.
Η ‘’ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ’’ ως  δημοτική παράταξη, δούλεψε σοβαρά και υπεύθυνα  καθ’ όλην  την διάρκεια της θητείας της- σημειωτέον ότι ήταν παρόντα τα μέλη της σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και στις επιτροπές που είχε οριστεί - και είναι υπερήφανη για το έργο της, μάλιστα   θα μπορούσε να προσφέρει στον τόπο ακόμη περισσότερα και πιο αποτελεσματικά,  αν είχε τον ανάλογο θεσμικό ρόλο.  
Αγαπητοί συνδημότες-συνδημότισσες                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
 Για ένα πράγμα να είστε  σίγουροι, ότι η παράταξή μας ,  με έγκαιρες κινήσεις και αγώνα ,  δεν θα άφηνε  να  υποβαθμιστεί τόσο πολύ η  περιοχή μας.
Σήμερα, ενόψει των δημοτικών εκλογών του2014 , για να διευκολύνω τις εξελίξεις και  την δημιουργία ενός ισχυρού και αξιόπιστου σχήματος , δηλώνω  την  μη συμμετοχή μου σ’ αυτές, ως υποψήφιος δήμαρχος, για καθαρά προσωπικούς λόγους, αλλά θα είμαι δίπλα σ’ εκείνους, που θα αγωνιστούν  για να  παραμείνουν οι εναπομείνασες υπηρεσίες στην πόλη μας και κοντά σ’ αυτούς που έχουν την βούληση να προσπαθήσουν, να αλλάξουν τα πράγματα, ώστε να έχει μέλλον ο τόπος μας.
Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους συνεργάτες μου για την άψογη συνεργασία που είχαμε και όλους όσους με στήριξαν  και με πίστεψαν.
Τέλος , επειδή η πενταετία που έρχεται, θα είναι πολύ δύσκολη, εύχομαι στις εκλογές του Μαΐου, να μην  μετανιώσει  κανείς για τις επιλογές του.
                                                                                       Με τιμή
                                                                                  Γώγος   Βασίλης
                                                              Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
                                                                            ‘’ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου