Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

«Όχι στην κατάργηση επικουρικών και κύριων συντάξεων»


Μια ενδιαφέρουσα ομιλία – ενημέρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, και της Διεθνούς Ένωσης Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) Δήμο Κουμπούρη.
Οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων του δήμου Νάουσας ενημερώθηκαν για την επερχόμενη κατάργηση των επικουρικών συντάξεων τον ερχόμενο Ιούλιο, ενώ όπως τόνισε ο κ. Κουμπούρης, από τον ερχόμενο Γενάρη θα μειωθούν και οι ήδη κατασχεμένες κύριες συντάξεις.
«Ξέρουμε πως θα αυξηθεί η φορολογία θα συνεχίσουν τα χαράτσια και οι περαιώσεις. Μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, ήδη πολλοί συνταξιούχοι και λαϊκές οικογένειες δεν έχουν χρήματα για ρεύμα – νερό – νοίκια, για γιατρό και φάρμακα. ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Θα είμαστε στο δρόμο του αγώνα με στόχο να βάλουμε τέλος στις βάρβαρες πολιτικές κυβέρνησης- ΕΕ. Οργανώνουμε τη δράση μας για μαζική κάθοδο στην Αθήνα με λεωφορεία στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 19 Ιούνη», είπε χαρακτηριστικά..
Είπε ακόμη,  ότι οι  συνταξιούχοι, όσα χρόνια ήταν εργαζόμενοι, πλήρωναν τις εισφορές στα ταμεία τους και σήμερα κανένας δεν δικαιούται να τους λέει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για συντάξεις και άλλες παροχές.
Συνέχισε λέγοντας πως τα χρήματα έχουν περάσει με νόμους στην πλουτοκρατία, έγιναν επενδύσεις, και η αστική τάξη που πλούτισε από αυτά αρνείται να τα επιστρέψει. Από την άλλη οι συνταξιούχοι δεν είναι διατεθειμένοι να τους τα χαρίσουν. Μαζί με τους εργαζόμενους, τα παιδιά του, και τα εγγόνια τους, θα αγωνιστούν μέχρι να τα ξαναπάρουν. Μέχρι να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή, τέτοια που αξίζει σε ανθρώπους που μια ζωή κοπίασαν για να παραχθεί όλος ο πλούτος της χώρας και όχι να το παίρνουν με το «έτσι θέλω» μια χούφτα εκμεταλλευτές.
 
Τα αιτήματα των συνταξιούχων
 
Η κυβέρνηση άμεσα να εγγυηθεί την καταβολή των συντάξεων, χωρίς καμία περικοπή και να δοθούν αυξήσεις.
Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων και αποκατάσταση όλων των περικοπών.
Κατάργηση των χαρατσιών και κατασχέσεων.
Οι συντάξεις κύριες και επικουρικές να εκδίδονται σύντομα σε εύλογο χρονικό διάστημα και να αποδίδονται άμεσα στους δικαιούχους τους.
Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό στα ασφαλιστικά Ταμεία, αίτημα καθολικό χωρίς να δίνεται λύση.
Να διασφαλιστεί δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ΑμεΑ, ανέργους, εργαζομένους με προσωρινή απασχόληση σε όλη την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
Να αποδοθούν στους δικαιούχους τα δελτία θεραπευτικού τουρισμού, λουτροθεραπείας και κοινωνικού Τουρισμού.
http://naousanews.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου