Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Έκπληκτοι οι αμερικανοί δημοσιογράφοι από την επίσκεψη τους στην Ημαθία



Στα πλαίσια της τουριστικής προβολής της Ημαθίας, η Π.Ε. Ημαθίας με τη συνεργασία του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, φιλοξένησε τη Δευτέρα 9/6 , έξι κορυφαίους δημοσιογράφους από την Ενωση Δημοσιογράφων των Η.Π.Α. International Food, Wine and Travel Writers Association (IFTWTWA), το δίκτυο των οποίων έχει 500 περίπου μέλη.
  Στους φιλοξενούμενους ήταν η Πρόεδρος της Ένωσης Michelle Winner καθώς και η πρώην Πρόεδρος Rebecca Rhoades, που έρχονται για πρώτη φορά στην βόρεια Ελλάδα και κάθε μία απευθύνεται σε 1.000.000 αναγνώστες.
  Τους δημοσιογράφους συνόδευε η Σοφία Μπουρνατζή από τον Οργανισμό Προβολής Χαλκιδικής.
  Τους επισκέπτες υποδέχτηκε στη Βεργίνα και συνόδευσε στη συνέχεια ο υπ. Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας Γιώργος Σαλιάγκας, που τους προσέφερε πλούσιο προωθητικό διαφημιστικό υλικό.
  Από την ξενάγησή τους στους Βασιλικούς Τάφους έμειναν έκπληκτοι, δηλώνοντας ότι δεν έχουν συναντήσει παρόμοιο χώρο σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο γεύμα που τους παρατέθηκε, ενθουσιάστηκαν με τις τοπικές γεύσεις και το ξινόμαυρο κρασί και παρέδωσαν στον ιδιοκτήτη πιστοποιητικό ποιότητας για την κουζίνα του.
  Στη Βέροια επισκέφθηκαν το Βήμα του Απ. Παύλου, την Εβραϊκή συνοικία και τη Συναγωγή, όπου ο ιστορικός – συγγραφέας Γιώργος Λιόλιος τους μίλησε για την ιστορία της περιοχής και είχαν μαζί του εκτενή συζήτηση.
  Διασχίζοντας τη συνοικία της Κυριώτισσας, την Εκκλησία του Χριστού, κατέληξαν στην «ΕΛΙΑ», όπου τους περίμενε η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη με ένα τοπικό μπουφέ, με ροδάκινα, χυμό ροδάκινου, κεράσια, κομπόστες κ. ά.
  Στη συζήτηση που ακολούθησε, ενημερώθηκαν για τα τουριστικά ενδιαφέροντα της περιοχής, τις δυνατότητες ανάπτυξής της και αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την επίσκεψη και φιλοξενία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου