Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Δ.Σ. Ειρηνούπολης Ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα ύψους 2,3 εκ. ευρώ


Στους βασικούς άξονες στάθηκε ο Δήμαρχος κ. Σπαθόπουλος στην εισήγηση του κατά την συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος όπως την αποχέτευση, το πολιτιστικό κέντρο πλησίον του Δημαρχείου αλλά και τα αρδευτικά έργα που έχει προχωρήσει ο Δήμος (πομόνες και κλειστά δίκτυα).
Σπαθόπουλος: Δεν είναι έκθεση ιδεών
Ζήτησε από τους παραβρισκόμενους να καταθέσουν προτάσεις ενώ στάθηκε και στις προτάσεις των 2 τοπικών συμβουλίων.
«Δεν είναι έκθεση ιδεών. Το τεχνικό πρόγραμμα 2,3 εκ. ευρώ είναι πραγματικό με πόρους εξασφαλισμένους» τόνισε καταλήγοντας ο Δήμαρχος
Για το ζήτημα του παλιού πολιτιστικού πλησίον του ιατρείου στάθηκε ο κ. Φωτιάδης με τον δήμαρχο να απαντά ότι αναμένεται να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μιας και είναι πολυδάπανη η αναστήλωση του (1,5 – 2 εκ. ευρώ).
Στο ζήτημα της τοποθέτησης προειδοποιητικών φαναριών στο Α. Ζερβοχώρι ο κ. Σπαθόπουλος ανέφερε ότι θα το συζητήσει με το νομάρχη να δουν από κοινού μήπως τοποθετηθεί ραντάρ που καταγράφει ταχύτητα του οχήματος.
Βασιλείου: Κάτι δεν πάει καλά με τον παιδικό σταθμό
Ζήτημα προέκυψε με την ψήφιση της τροποποίησης του πρ/σμού του παιδικού σταθμού Ειρηνούπολης
«Δεν έχω πάρει πρόσκληση… κάτι δεν πάει καλά εκεί πέρα. Ο πρόεδρος (Αθ. Παντζαρτζίδης) έπρεπε να ήταν εδώ… Τι πάει να πει κατακερματισμός έργων. Για ποιο λόγο να γίνει…» ήταν τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Βασιλείου για το ζήτημα του παιδικού αρνούμενος να ψηφίσει το θέμα ζητώντας παράλληλα να αποσυρθεί να μπει όταν θα είναι ο Πρόεδρος παρών στο σώμα.
Από την άλλη ο Δήμαρχος έδειξε να μη γνωρίζει εάν και γιατί δεν έλαβε πρόσκληση για το Δ.Σ. του παιδικού ο κ. Βασιλείου λέγοντας ότι αποκλειστική ευθύνη για τον παιδικό σταθμό έχει το Δ.Σ. που συμμετέχει ενώ το δημοτικό συμβούλιο επικυρώνει τις αποφάσεις του.
Το θέμα πέρασε δίχως την ψήφο του κ. Βασιλείου.
Προβλήματα στο έργο ύδρευσης του Αγγελοχωρίου οδήγησε στην άρνηση παραλαβής του έργου
Σειρά από ζητήματα που αφορούν την εκτέλεση του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Αγγελοχώρι προέκυψαν με αποτέλεσμα το σώμα να μην κάνει δεκτή την έκθεση παραλαβής και να καταψηφίσει το πρωτόκολλο παραλαβής εργασιών του έργου που έχει ξεκινήσει το 2001.
Για το ζήτημα και τις ζημιές που έχει υποστεί ο Δήμος αναφέρθηκε αρχικά ο υπεύθυνος παραλαβής κ. Τσαλμπούρης και στη συνέχεια ο Δήμαρχος.
«Υπάρχει δόλος, πονηριά» τόνισε ο κ. Σπαθόπουλος κυρίως για το χρονικό σημείο όπου δόθηκε η έκθεση από την ΤΥΔΚ στον Δήμο.
Για την ζημιά που προκάλεσε στον Δήμο την ελλειπής λειτουργικότητα του αλλά και την σύνδεση του με το παλιό δίκτυο έκανε λόγο ο κ. Βασιλείου που πρότεινε να σταλεί ο φάκελος αρμοδίως στον εισαγγελέα.
Τελικά αποφασίστηκε να μην παραληφθεί το έργο από το σώμα ώστε να επιστραφούν τα χρήματα από την κακή εκτέλεση στον Δήμο και ο φάκελος να σταλεί στην Περιφέρεια για έλεγχο ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου