Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

3 κρούσματα της νέας γρίπης στο δημοτικό Μονοσπίτων - Χαρίεσσας

3 κρούσματα της νέας γρίπης είχαμε στο δημοτικό σχολείο Μονοσπίτων - Χαρίεσσας. Οι μαθητές σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους δεν διατρέχουν κανένα σοβαρό κίνδυνο και βρίσκονται στο σπίτι κάτω από ιατρική παρακολούθηση. Η αρμόδια αντιδήμαρχος Ανθεμίων κ. Κερεμίδου μας είπε ότι «Δεν έχουμε κάτι το ιδιαίτερα σοβαρό και ανησυχητικό σε σχέση με τους μαθητές του δημοτικού Μονοσπίτων - Χαρίεσσας. Υπάρχει αρμόδια επιτροπή με συντονιστή τον δήμαρχο και αρμόδια γιατρό στον Δήμο. Ο Δήμος αντιμετωπίζει όσο μπορεί πιο αποτελεσματικά το ζήτημα με συνεχείς κινητοποιήσεις και ενημερώσεις. Δεν θα πρέπει να πανικοβληθεί ο κόσμος αν δεν υπάρχει λόγος, ούτε να αψηφήσει τον κίνδυνο από την ασθένεια».
Με απόφαση που κοινοποιήθηκε την Τρίτη στους διευθυντές των δημοτικών σχολείων γίνεται γνωστό πως όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία έκλεισαν εξ αιτίας του Η1Ν1 για μια εβδομάδα.
Οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους την ερχόμενη Τρίτη. H ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας είναι η ακόλουθη:
Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας ανακοινώνεται ότι από τις 2 Δεκεμβρίου 2009, ημέρα Τετάρτη και για επτά (7) ημέρες, σύμφωνα με τη με αριθμό πρωτ. 145207/Γ1/23-11-2009 σχετική του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων η οποία αναφέρεται στα κριτήρια διακοπής λειτουργίας σχολικών μονάδων, λόγω της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) αναστέλλεται η λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Νομού τα οποία δεν έχουν κλείσει με αποφάσεις προηγούμενων ημερών. Επισημαίνουμε ότι Σχολεία που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους μία φορά δεν την αναστέλλουν για δεύτερη φορά και ως εκ τούτου επαναλειτουργούν μετά το πέρας του επταημέρου. Επιπλέον, κάνουμε γνωστό ότι Τμήματα των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί επαναλειτουργούν με την έναρξη λειτουργίας της Σχολικής Μονάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου