Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΘΕΜΙΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009, το Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Μάζας στο Δήμο Ανθεμίων και συγκεκριμένα στο ΚΑΠΗ Κοπανού. Το Πρόγραμμα αφορά την Πρόληψη και την Έγκαιρη Διάγνωση της Οστεοπόρωσης, στα πλαίσια προγραμμάτων του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εθελοντικά ο δ/ντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Νάουσας, κ. Γιάντσης Γεώργιος, Υπεύθυνοι του Προγράμματος Πρόληψης της Οστεοπόρωσης του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α κα. Μαμούρη Σεβαστή Αμαρουσίου, κα. Αραπάκη Κων/να και κ. Αναστασίου Μιχάλης, καθώς και η Αντιπρόεδρος του ΚΑΠΗ Κοπανού κα. Παπανδρέου – Κανούδη Αλεξάνδρα.
Οι γυναίκες του Δήμου Ανθεμίων έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Μάζας και η ανταπόκρισή τους για να συμμετάσχουν ήταν άμεση. Η μέτρηση και ο έλεγχος της Οστικής Μάζας έγιναν με Υπερηχογράφημα Πτέρνας, όπου εξετάσθηκαν 60 άτομα, από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Παράλληλα, έγινε και ιατρική εκτίμηση των αποτελεσμάτων από τον κ. Γιάντση.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο Δήμαρχος κ. Σιδηρόπουλος δήλωσε: «Είναι ευχάριστο που με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ευαισθητοποιήσαμε, τις γυναίκες του Δήμου μας να κάνουν την συγκεκριμένη μέτρηση, γιατί πιστεύω πως η πρόληψη είναι πολύ προτιμότερη από την θεραπεία, όπως οι αρχαίοι μας έλεγαν».
Επίσης ο Δήμαρχος θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον ιατρό δ/ντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Νάουσας κ. Γιάντση Γεώργιο, τους υπεύθυνους του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α κα. Μαμούρη Σεβαστή Αμαρουσίου, κα. Αραπάκη Κων/να και κ. Αναστασίου Μιχάλης, και την αντιπρόεδρο του ΚΑΠΗ Κοπανού κα. Παπανδρέου – Κανούδη Αλεξάνδρα.
Η εν λόγω εξέταση θα επαναληφθεί πολύ σύντομα.
Όλα τα ανωτέρω αποτελούν καρπό της καλής συνεργασίας μας με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου