Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ


Με επισημότητα και σε πανηγυρικό κλίμα, το οποίο δημιούργησαν περίπου 1.000 θεατές, εγκαινιάστηκε την Κυριακή 13/12 το Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας, από την Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα. Θεοδώρα Τζάκρη. Μετά την τελετή του αγιασμού που τελέστηκε από τον αρχιερατικό επίτροπο Ιωακείμ, τα εγκαίνια του πιο σύγχρονου Κολυμβητηρίου της χώρας χαιρέτισαν οι βουλευτές του Νομού Ημαθίας κ.κ. Τάσος Σιδηρόπουλος, Θανάσης Γικόνογλου και Άγγελος Τόλκας, ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης, ενώ συγχαρητήρια μηνύματα απέστειλαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης.
Ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Καραμπατζός στο χαιρετισμό του είπε ότι από σήμερα η Νάουσα και η ευρύτερη περιοχή αποκτά ένα μεγάλο αθλητικό έργο και ότι ένα όνειρο 52 ετών γίνεται πραγματικότητα. Τόνισε ότι με το Δημοτικό Κολυμβητήριο ενισχύονται οι υποδομές στους τομείς του αθλητισμού και του τουρισμού στην προσπάθεια να γίνει η Νάουσα πρότυπο κέντρο προετοιμασίας αθλητικών ομάδων. Ευχαρίστησε τους πολιτικούς παράγοντες, τους τοπικούς φορείς, την κατασκευάστρια εταιρεία «Εργοδομή», τα στελέχη και το προσωπικό του Δήμου, που υποστήριξαν και βοήθησαν τον δύσκολο και επίπονο αγώνα της Δημοτικής Αρχής να ολοκληρώσει με επιτυχία ένα έργο ορόσημο στη σύγχρονη Ιστορία της Νάουσας. Επεσήμανε ότι η κατασκευή του κολυμβητηρίου πρόσφερε δουλειά σε πολλούς εργαζόμενους και επιχειρήσεις της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Σημείωσε ότι το κολυμβητήριο σε συνδυασμό και μ’ άλλα έργα, τα οποία πρόκειται να υλοποιηθούν από το Δήμο στην περιοχή του άλσους Αγίου Νικολάου (δρόμος-ποδηλατόδρομος, αξιοποίηση στρατοπέδου «Μίγγα», ολοκληρωμένη διαχείριση Άλσους Αγ. Νικολάου κ.ά.), θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία. Είπε ότι η επιλογή της ημέρας των εγκαινίων του Κολυμβητηρίου δεν έγινε τυχαία και συμπίπτει με την ημέρα θανάτου του δωρητή Κων/νου Βαϊνανίδη (13/12/1968), τονίζοντας ότι η Νάουσα είναι πόλη των δωρητών και ευεργετών, οι οποίοι με τις δωρεές τους πρόσφεραν τα μέγιστα στην κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης. Υπογραμμίζοντας τη σημασία του κολυμβητηρίου ο κ. Καραμπατζός είπε ότι, αυτό το μεγάλο δημόσιο έργο θα πρέπει να γίνει η αφετηρία υλοποίησης και άλλων αναπτυξιακών έργων (σύνδεση με Εγνατία Οδό, «Πρόγραμμα Βέρμιο» κ.ά.) ώστε η Νάουσα και η ευρύτερη περιοχή να μπουν σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης και προόδου. Καταλήγοντας είπε ότι το κολυμβητήριο ανήκει σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στη νεολαία και εξέφρασε την ευχή ότι με τη στήριξη όλων, μπορεί θα προσφέρει παρά πολλά κοινωνικά, τουριστικά και αθλητικά οφέλη στον τόπο.
Στη συνέχεια ο Δήμος Νάουσας τίμησε συμβολικά με πλακέτες τον αείμνηστο δωρητή Κων/νο Βαϊνανίδη, ο οποίος υπήρξε εμπνευστής του πρώτου κολυμβητηρίου που ξεκίνησε το 1957 και τα μέλη της τότε «Βαϊνανίδειου Επιτροπής» (αείμνηστους Άγγελο Βαλταδώρο, Αλέξανδρο Χωνό, Αναστάσιο Τσίτση, Ιωάννη Γιανικουρή, Ιωάννη Καραμπατζό). Επίσης από το Δήμο Νάουσας τιμήθηκε ο κ. Δημοσθένης Μήτσαλας για την πολυετή προσφορά του τις δεκαετίες ‘80 και ’90 στην προσπάθεια να κατασκευαστεί το κολυμβητήριο. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα και επίδειξη αγωνισμάτων κολύμβησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου