Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Κατά πλειοψηφία πέρασε το τεχνικό πρόγραμμα Δ.Σ. Ανθεμίων Αντιπαραθέσεων συνέχεια στο συμβούλιο

Η επιστολογραφία συμβούλων προς την δημοτική αρχή όπως ήταν αναμενόμενο κυριάρχησαν στην συζήτηση που έγινε προημερησίας και διήρκησε πάνω από 1,5 ώρα.
Ο κ. Καρυπίδης έθεσε σειρά ερωτημάτων με αφορμή τις καταγγελίες Μαραντίδη για ανεκτέλεστα έργα που έχουν πληρωθεί και σε άλλα ζητήματα που θίγει η επιστολή όπως εάν διαμένει ο Δήμαρχος στον Δήμο.

Δήμαρχος: Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια. Δεν ασχολούμαι με τον κ. Μαραντίδη
Ο Δήμαρχος διέψευσε τους ισχυρισμούς Μαραντίδη μέσα από τις επιστολές του.
«Είναι ψέμα ότι δεν μένω στον Δήμο. Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια. Τα έργα εκτελούνται κανονικά. Κάποια πράγματα γίνονται για να γίνονται. Εάν κάποια πράγματα ενοχλούσαν τον κ. Μαραντίδη δεν φταίω εγώ. Άλλο δεν ασχολούμαι μαζί του. Και εσείς όταν ήσασταν Δήμαρχος το ξέρετε ότι το κάνατε καλοπροαίρετα, τίποτε παραπάνω.» είπε απαντώντας στον κ. Καρυπίδη ζητώντας να πέσουν οι τόνοι για το καλό του Δήμου.

Λιοτάκης: Τι δουλειά έχουν τα μηχανήματα του Δήμου και εξυπηρετούν ερβολάβο
Ο κ. Λιοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Μαραντίδη για την θητεία και την προσφορά του εμμένοντας στους ισχυρισμούς για καταγγελίες από τις επιστολές όπως η συμμετοχή μηχανημάτων του Δήμου σε εργολαβία ιδιώτη.

Ιωαννίδης: Με τα “μαύρα” πληρώνονται οι εργάτες στον Δήμο
Ο κ. Ιωαννίδης έκανε λόγο για «μαύρα χρήματα» που οφείλει ο Δήμος στους εργαζόμενους και με αυτόν τον τρόπο τους αποπληρώνει, ενώ απείλησε με προσφυγή στην Περιφέρεια εάν όπως υποστήριξε η δημοτική αρχή συνεχίζει να χρησιμοποιεί το όνομα του ως υπαίτιου της καθυστέρησης πληρωμής των εργαζομένων στον Δήμο.

Μαράντιδης: Παράγγειλα υλικά για 600 ευρώ κόβονταν τιμολόγια 3.000
Ο κ. Μαραντίδης μέσα σε μεγάλη ένταση αναφέρθηκε σε τιμολόγια υδραυλικών υλικών μέσω ΔΕΥΑΑ (Ανθεμίων – Δοβρά – Ειρηνούπολης) που παρά την δική του παραγγελία 600 ευρώ αυτά κόπηκαν στο ύψος 3.000 ευρώ και 2.900. Ο πρόεδρος κ. Κυριακίδης είπε ότι δεν αφορά το Δ.Σ. αλλά τη ΔΕΥΑ. Επίσης ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της στέγης του δημοτικού σχολείου Επισκοπής αλλά μετά την παρέμβαση Στογιάννη αποφασίστηκε να έρθει σε επόμενο Δ.Σ. παρουσία του μηχανικού του Δήμου και πρ/μένου της ΤΥΔΚ Ημαθίας.

Κερεμίδου: Με δικές μου ενέργειες ήρθαν τα μηχανήματα της Νομαρχίας.
Αιχμές στον κ. Μαραντίδη και στην λειτουργία του ως αντιδήμαρχο άφησε και η αντιδήμαρχος κ. Κερεμίδου αναφερόμενη στα έργα της νομαρχίας στην Επισκοπή που ήρθαν κατόπιν πρωτοβουλιών της.

Παπανδρέου: Στηρίζω Δήμαρχο μακριά από κλίκες και ομάδες
Στήριξη στον Δήμαρχο και στην δημοτική αρχή προσέφερε η κ. Παπανδρέου αλλά συνάμα δήλωσε αποστασιοποιημένη από ομάδες, κλίκες και παρέες σύμφωνα με την δήλωση της.
«Ο καθένας μας φέρει βαρέως το όνομα. Η πορεία του καθενός είναι γνωστή…Δεν έχω αμφισβητήσει την ηθική και αξιοπρέπεια κανενός συνάδελφου.. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να με ομαδοποιεί βασιζόμενος στα δικά του λανθασμένα κριτήρια”.

Δήμαρχος: Δεν δέχομαι μομφές για την ηθική μου ακεραιότητα
Βαθιά ενοχλημένος ο Δήμαρχος κ. Σιδηρόπουλος απέναντι σε όσους θέτουν ζητήματα για την ηθική του υπόσταση κυρίως σε ότι αφορά τις οικονομικές συναλλαγές του Δήμου.
«Με ξέρετε όλοι πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια. Όποιος υπαινιχθεί κάτι το μεμπτό για το άτομο μου θα τρέχει και δεν θα φτάνει….» είπε με νόημα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταφύγει στην δικαιοσύνη.

Αποχώρησε ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Λευκαδίων
Ιδιαίτερα ενοχλημένος ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Λευκαδίων κ. Ανδρεανίδης αναφέρθηκε στην ύδρευση των Λευκαδίων που έχει το 1/3 των δρόμων δίχως άσφαλτο, ενώ μένει ανολοκλήρωτο το γεμιστικό βυτών.
Μάλιστα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωση που δέχεται το διαμέρισμα του αποχώρησε από την συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος
.
Καρυπίδης: Δεν μπορεί τα υπόλοιπα διαμερίσματα να πληρώνουν την άρδευση της Μαρίνας
Αποφασίστηκε ομόφωνα, μετά από πρόταση του Δημάρχου, να παραμείνουν τα δημοτικά τέλη φωτισμού-καθαριότητας και ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων στις σημερινές τιμές και το 2010 μετά από πρόταση του Δημάρχου. Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε να μην αναπροσαρμοστούν τα τέλη άρδευσης, μετά την διαφωνία του κ. Καρυπίδη Στο θέμα της άρδευσης και επειδή αυτό αφορά μόνο τους δημότες της Μαρίνας ο κ. Καρυπίδης κατήγγειλε την δημ. αρχή ότι δείχνει ανοχή για ψηφοθηρικούς λόγους απένταντι στους δημότες που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι δεν πάρουν νερό για άρδευση όσοι δεν αποπληρώνουν τις οφειλές τους, ενώ ο κ. Καρυπίδης απείλησε με προσφυγή στα αρμόδια όργανα εάν ο Δήμος δεν φροντίσει για την είσπραξη των οφειλών του

Κατά πλειοψηφία το
Τεχνικό πρόγραμμα
Στη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι είναι ρεαλιστικό και απαντά στις ανάγκες των κατοίκων σύμφωνα πάντα με τις οικονομικές δυνατότητες που έχει ο Δήμος. Αναφέρθηκε σε επιμέρους έργα που προτείνει στα διαμερίσματα, τονίζοντας ότι είναι δίκαιο για όλα τα διαμερίσματα του δήμου.
«Δεν εκπληρώνει τις ανάγκες του Δήμου» τόνισε ο κ. Καρυπίδης που έκανε λόγο για αδικία της Επισκοπής καταψηφίζοντας το.
Και ο κ. θεοδωρίδης καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα και παρατήρησε ότι από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2010 έχουν αφαιρεθεί τα – συνήθη σε Τ.Π. προηγουμένων ετών – έργα προϋπολογισμού 6.900 ευρώ και είπε ότι δεν ψηφίζει και αυτό το Τεχνικό Πρόγραμμα (όπως και προηγούμενα) διότι δεν γίνονται πολλά από το έργα που προβλέπει.
Ο κ. Ιωαννίδης ζήτησε την απόσυρση της πρότασης του Δημάρχου και στην θέση της την υιοθέτηση των προτάσεων των Τοπικών Συμβουλίων.
Περισσότερες παρεμβάσεις στα Π. Νερά ζήτησε ο κ. Μπόφτσης. «Εκτιμούμε τη δουλειά που κάνουν και σεβόμαστε την άποψή τους, αλλά δεν μπορούν να γίνουν όλα. Τα λεφτά είναι συγκεκριμένα» επανήλθε ο Δήμαρχος αναφερόμενος στις προτάσεις των Τ.Σ.
Το πρόγραμμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καταψήφισαν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας (πλην του κ. Γ. Παπαδόπουλου που το ψήφισε εκτός από 5 έργα) και ο κ. Μαραντίδης (αντιπρότεινε τις προτάσεις των Τ.Σ.).

Αποσύρθηκε για επόμενο συμβούλιο θέμα η “προμήθεια φυτοπαθολογικού υλικού 13.000 ευρώ”
Σε επόμενο συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα για την προμήθεια φυτοπαθολογικού υλικού 13.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για λάθος και ζήτησε να έρθει σε επόμενο συμβούλιο.
Ο κ.Καρυπίδης είπε χαρακτηριστικά ότι με αυτά τα χρήματα μπορεί να φυτευθεί μια έκταση 50 στρεμμάτων και όχι μόνο η Ρουτίνα Επισκοπής και ο κ.Ιωαννιδης πρόσθεσε ότι το δασαρχείο παρέχει δωρεαν δένδρα Ο κ. Μαραντίδης προέβλεψε ότι τα χρήματα αυτά προορίζονται για την κάλυψη δαπανών στο γήπεδο Κοπανού και ζήτησε να έρθει με τέτοιο τίτλο το θέμα για να ψηφιστεί από τον ίδιο.
Αφοπλιστική και η τοποθέτηση Αργυρίου που αναρωτήθηκε εάν μπορεί να γίνει δενδροφύτευση σε έκταση χαρακτηριζόμενη ως βοσκότοπο (Ρουτίνα Επισκοπής)
Έντονες αντιδράσεις Λιοτάκη που έκανε λόγο για εμπαιγμό και απάτη. Έτσι με αυτά τα δεδομένα ο Πρόεδρος αναγκάστηκε να αποσύρει την συζήτηση του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου