Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή Χρήστου Παπά για την λειτουργία “ΤΡΑΙΝΟΣΚΙ”

Ως πρόεδρος του Χ.Κ. «3-5 Πηγάδια» αλλά και πρόεδρος της ¨Ένωσης Χ.Κ. Ελλάδος, χαιρετίζω την πρωτοβουλία για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσ/νίκης με το Χ.Κ. «Βόρας» μέσω του «ΤΡΑΙΝΟΣΚΙ». Η σύνδεση των αστικών κέντρων με τα Χ.Κ. μέσω τραίνου σε συνδυασμό με λεωφορείο, είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται στην Κεντρική Ευρώπη εδώ και δεκαετίες, όπου χιονοδρόμοι και επισκέπτες έχουν πρόσβαση στο Χ.Κ της επιλογής τους.
Ανάλογη εισήγηση είχε γίνει και προ 5ετίας από τον υπογράφοντα προς τον τότε Διευθυντή Μακεδονίας – Θράκης του ΟΣΕ , κ. Ζαχαρία Λάτσιο για χαρακτηρισμό ενός υφιστάμενου δρομολογίου της γραμμής Θεσ/νίκης – Φλώρινας ως «ΤΡΑΙΝΟΣΚΙ», η οποία όμως δεν υλοποιήθηκε κυρίως λόγω έλλειψης υποδομών στο σύστημα κράτησης εισιτηρίων του ΟΣΕ.
Σε κάθε περίπτωση η πρωτοβουλία είναι θετική , οφείλω όμως να σας επισημάνω ότι είναι έξω από κάθε λογική ο ειδικός αυτός συρμός – δρομολόγιο, χαρακτηρισμένος ως «ΤΡΑΙΝΟΣΚΙ», να διέρχεται από σταθμούς που συνδέουν άλλα Χ.Κ. και να μη προβλέπεται η στάση και η εξυπηρέτηση επιβατών προς τα κέντρα αυτά, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό και τη βιωσιμότητα του δρομολογίου, λόγω αύξησης των χρηστών. Σε κάθε περίπτωση, ο κοινωνικός χαρακτήρας αυτού μαζικού μέσου μεταφοράς επιβάλλει την αντιμετώπιση ενός θέματος συνολικά και όχι μεμονωμένα. Κατόπιν αυτών παρακαλώ πολύ όπως επανεξετάσετε τη λειτουργία του «ΤΡΑΙΝΟΣΚΙ», στα πλαίσια της ορθής εξυπηρέτησης των φίλων των Χ.Κ. σε μια περίοδο που ο χειμερινός τουρισμός, εκτός από την κρίση , πλήττεται και από τον ανταγωνισμό των Χ.Κ. γειτονικών χωρών.
Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες, παραμένουμε στη διάθεσή σας για την ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την καλύτερη εφαρμογή του προγράμματος αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου