Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας με Γάλλο εκπρόσωπο της A.R.E.F.L.H.






Συνάντηση με Γάλλο εκπρόσωπο της A.R.E.F.L.H. πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη και μέλη της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών για το ροδάκινο, όπου εξετάστηκε το ζήτημα της εγγραφής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην A.R.E.F.L.H., δηλαδή την Ένωση Περιφερειών από χώρες της Ε.Ε. που καλλιεργούν φρουτολαχανικά. Μετά από την εξέταση όλων των στοιχείων που κατατέθηκαν, αποφασίστηκε να τεθεί το ζήτημα από τον Αντιπεριφερειάρχη προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας. 
Στη σχετική εισήγηση προς την Εκτελεστική Επιτροπή, ο κ. Καραπαναγιωτίδης τονίζει ότι η εγγραφή αυτή πρέπει να γίνει λόγω του αγροτικού χαρακτήρα του Νομού μας και της διαρκούς εξαγωγής νωπών αγροτικών μας προϊόντων σε χώρες του εξωτερικού.
Στην ίδια εισήγηση αναφέρονται στοιχεία για την ταυτότητα της A.R.E.F.L.H., που είναι η Ένωση Περιφερειών από χώρες της Ε.Ε. που καλλιεργούν φρουτολαχανικά. Σ’ αυτήν συμμετέχουν 27 περιφέρειες από 5 κράτη (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βέλγιο). Σκοπός της A.R.E.F.L.H. είναι:
  • Η διαρκής ενημέρωση όσων αφορά τις εξελίξεις στην αγορά (τιμές, ποσότητες, αποθέματα, διακυμάνσεις, τάσεις).
  • Η προάσπιση των συμφερόντων των παραγωγών μελών σε επίπεδο Βρυξελών.
  • Η προώθηση των αιτημάτων και των θέσεων των παραγωγών μελών καθώς και δημιουργία lobbying σε επίπεδο Commission.
  • Η σύσφιξη των σχέσεων και η διαρκής επαφή μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και παραγωγών  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου