Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΣ Ο ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΑΠΟ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΦΡΟΥΤΩΝ

Ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα έχει διαπιστωθεί στις περιοχές Λάκκας Πέλλας και Ριζού Σκύδρας, όπου για 20 χρόνια μέχρι το 2000, κατέληγαν μεγάλες ποσότητες οπωροκηπευτικών που δεν διατέθηκαν στην αγορά.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, η πρώτη από τις δύο ζώνες απόσυρσης οπωροκηπευτικών βρίσκεται...νοτιοανατολικά των πηγών της Αραβησσού, που ικανοποιούν σε περίοδο αιχμής το 35% των αναγκών σε πόσιμο νερό του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Η δεύτερη ζώνη απόσυρσης βρίσκεται στη θέση Ριζού Σκύδρας, όπου παρατηρήθηκε ταχεία υποβάθμιση της ποιότητας του υδροφόρου ορίζοντα.

«Παρά την παρέλευση πολλών ετών από την παύση της ανεξέλεγκτης απόσυρσης, υπάρχουν ακόμη ενδείξεις φαινομένων ρύπανσης του υδροφορέα» ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας τον χαρακτηρισμό των χώρων αυτών ως χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων (ΧΑΔΑ) και την αποκατάστασή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου