Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Δημιουργία Ομάδας Γονέων από την «Πρόσβαση»


Κατανοώντας  την ανάγκη στήριξης των γονέων στο δύσκολο ρόλο τους και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα,  σε μία ασταθή και πολύπλοκη πραγματικότητα, το Κέντρο Πρόληψης Ν. Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ προτείνει τη δημιουργία ομάδων γονέων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους γονείς να προσεγγίσουν θέματα που αφορούν:  την επικοινωνία στην οικογένεια, τις ανάγκες των παιδιών αλλά και των γονέων, τη συναισθηματική έκφραση, την αυτοεκτίμηση, την επίλυση συγκρούσεων,  την πρόληψη της εξάρτησης από ουσίες, αλλά και νέες μορφές εξαρτήσεων, όπως το ίντερνετ κ.ά.  

Μέσα από μία ομαδική βιωματική διαδικασία, μέσα από κοινές δραστηριότητες, ασκήσεις, παιχνίδια, οι συμμετέχοντες μπορούν να μοιραστούν τις ανησυχίες τους και τις εμπειρίες τους με άλλους γονείς, να δώσουν αλλά και να λάβουν στήριξη και βοήθεια, να ενισχύσουν την ικανότητά τους να ‘ακούν’ ενεργητικά, να στηρίζουν συναισθηματικά τα παιδιά τους και να τα βοηθούν σε δύσκολες στιγμές.

Προτείνονται εξειδικευμένα θέματα για κάθε ηλικία και θεματικές ενότητες που ανταποκρίνονται σε επιθυμίες ή ανάγκες που εκφράζονται από γονείς. Για την ολοκλήρωση κάθε ομάδας προτείνονται 6-8 συναντήσεις, διάρκειας 1:30 ώρας περίπου. Οι ημερομηνίες και ώρες των συναντήσεων θα καθοριστούν και θα ανακοινωθούν έως τα μέσα Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις αιτήσεις.

Για πληροφορίες και για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή σε ομάδες γονέων, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Πρόληψης ΠΡΟΣΒΑΣΗ:  τηλ. 2331073125, καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), ώρες: 08.00 – 15.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου