Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Κ. ΚΑΡΥΔΑ ΣΕ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΕ ΚΟΖΑΝΗΣ


Στη διημερίδα που διοργάνωσε το ΤΕΕ Κοζάνης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία περιβάλλοντος και πολιτισμού στις 18 και 19 Νοεμβρίου στην Κοζάνη συμμετείχε ο Δήμος μας με εισηγήτρια την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Καρυδά- Μυλωνά Μαρία. Θέμα της διημερίδας ήταν η «Προστασία και ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς - Προβλήματα και προτάσεις».
Η κ. Καρυδά παρουσίασε τα έργα που υλοποιούνται στο Δήμο Νάουσας με στόχο την Προστασία και ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης μας και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο Κέντρο τεκμηρίωσης της βιομηχανικής κληρονομιάς (Έρια)  και στον Πολυχώρο Πολιτισμού (Βέτλανς), καθώς και σε όλα τα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί ή είναι προγραμματισμένα να υλοποιηθούν.
Στο στρογγυλό τραπέζι και στη συζήτηση που ακολούθησε μπήκαν πολλά θέματα και προβληματισμοί όσον αφορά στο θέμα  της προστασίας της βιομηχανικής κληρονομιάς όπως η διαχείριση, η  επιχειρηματικότητα, η χρηματοδότηση, η σύνδεση με την τοπική οικονομία και γενικότερα η συμβολή αυτών των έργων στην ανάπτυξη του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου