Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Κ. Καλαϊτζίδης: «Η εξαθλίωση που ζει ο κόσμος δεν έχει προηγούμενο»


Με αφορμή τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Καλαϊτζίδης δήλωσε τα εξής:
"Συγκλονισμένος ζω το δράμα της φτωχοποίησης των ελληνικών νοικοκυριών, και στο όνομα των χιλιάδων ανθρώπων που με τίμησαν με την ψήφο τους θεωρώ υποχρέωση να μοιραστώ με όλους του Ημαθιώτες τις σκέψεις της αγωνίας μου.
Στη χειρότερη μεταπολεμική κρίση της παγκόσμιας οικονομίας, η χώρα μας βρέθηκε ανέτοιμη. Η φοβερότερη τρικυμία βρήκε το ελληνικό καράβι σμπαράλια από κομματικές σαπίλες, στο τιμόνι άβουλοι ηγετίσκοι. Δεν είναι όμως οι στιγμές για κριτική, είναι φτηνή πολυτέλεια να ψάχνουμε ευθύνες όταν το ναυάγιο φαντάζει εφιαλτικό.
Η εξαθλίωση που ζει ο επιχειρηματικός κόσμος δεν έχει προηγούμενο. Καταστηματάρχες, υπάλληλοι ιδιώτες και δημόσιοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ζουν μια τραγωδία δίχως λύτρωση, τα σπιτικά πενθούν ήδη το μέλλον των παιδιών μας. Δεν είναι η οικονομική πτώχευση τόσο, όσο η κοινωνική χρεωκοπία που διαλύει τον ελληνικό ιστό. Η ξεθεμελιωμένη παιδεία, τα αναξιοκρατικά συστήματα, οι θλιβεροί θεσμοί σε παράλυση. Ερωτήματα τύπου Ευρώπη ή Αλβανία δεν μας πρέπουν.
Φίλες και φίλοι,
Η απάντηση είναι στην ατομική μας ευθύνη. Δείξτε συσπείρωση και αλληλεγγύη. Επιστρατεύσετε δυνάμεις ομαδικότητας, ας βρούμε ό,τι μας ενώνει, ελάτε ν’ ανοίξουμε δρόμους στη νέα γενιά. Ψυχωμένα στο προσωπικό καθήκον, ας εργαστούμε όπως μπορεί ο καθένας με τη σκέψη στην πατρίδα, με πίστη ότι θα βρεθούμε στο εθνικό λιμάνι, μην απελπίζεστε καθώς θα βαδίζουμε όλοι μαζί.
Στηρίξτε το γείτονα, αγοράστε ελληνικά προϊόντα, τιμήστε τον αγώνα των ιερότερων κυττάρων αυτής της χώρας : Την Οικογένεια και την Αγορά. Δίχως γκρίνιες καχυποψίας, χωρίς φανατισμούς ιδεοληψίας. Είναι η εποχή της προσφοράς, θεωρήστε ο καθένας αυτή την επιστολή ως ατομικό φύλλο πορείας για το μέτωπο : Σ΄ έναν πόλεμο κόντρα σε όσους θέλουν τη χώρα τσακισμένη, τους πολίτες κατάχρεους στον αιώνα, την Ιστορία και τις ελπίδες μας ένα δηλητηριασμένο πολτό.
Ούτε στιγμή μελαγχολίας πια. Προσωπικά δίνω το σύνθημα της εγρήγορσης, τον ενθουσιασμό του αγώνα. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα, κανείς δεν θα μας στερήσει την ελπίδα και τη δημιουργία, την ελληνική αρχοντιά, την περηφάνια των μαχητών. Συμπατριώτες, από τη θέση του στρατιώτη που με τάξατε, σας καλώ έτοιμος για κάθε θυσία, να βάλουμε το προσωπικό λιθαράκι σωτηρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου