Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αποστολή από την Αμπχαζία υποδέχθηκε ο Κ. Καραπαναγιωτίδης

karapana_ampxazia
Τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη επισκέφθηκε την Τρίτη η αποστολή εκπροσώπων της περιοχής Σοχούμι της Αμπχαζίας που φιλοξενείται στην περιοχή μας από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Τις μέρες της παραμονής τους οι επισκέπτες μας ξεναγήθηκαν στα τουριστικά αξιοθέατα της Ημαθίας, αλλά κυρίως επισκέφθηκαν βιομηχανίες, βιοτεχνίες και συνεταιριστικές οργανώσεις, γνωρίζοντας από κοντά τον παραγωγικό ιστό και ανταλλάσοντας γνώσεις και εμπειρίες αναφορικά με δραστηριότητες και κοινά ενδιαφέροντα στον εμπορικό και μεταποιητικό τομέα.
Η περιοχή Σοχούμι αριθμεί περί του 250.000 κατοίκους στο βορειοανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, ενώ από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο δέχεται πάνω από 1,5 εκατ. επισκέπτες από τη Ρωσία και άλλες χώρες ως προορισμός θερινών διακοπών. Έχει μεγάλο ελληνικό στοιχείο και οι δυνατότητες ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πολύ μεγάλες. Στις αρχές του νέου έτους αποστολή από την Περιφέρειά μας θα επισκεφθεί την περιφέρεια Σοχούμι για την ανάπτυξη εμπορικών, πολιτισμικών και τουριστικών σχέσεων.

Έντυσαν ...τσολιά το άγαλμα-σύμβολο των Βρυξελλών




Σε μια πρωτότυπη κίνηση προχώρησαν Βέλγοι πολίτες, οι οποίοι, για να δείξουν τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα, έντυσαν το άγαλμα-σύμβολο της πρωτεύουσας του Βελγίου τσολιά...


To μπρούτζινο άγαλμα..απεικονίζει ένα μικρό αγόρι που ουρεί και έχει αποκτήσει το όνομα «Manneken Pis» («ο κατρουλής»).
Θεωρείται σύμβολο αντίστασης, καθώς ο θρύλος θέλει το παιδί ενός δούκα να ουρεί εναντίον των εισβολέων που πήγαν να ανατινάξουν τα τείχη της πόλης και κάθε χρόνο ντύνεται με ρούχα που συμβολίζουν κάποια "τιμώμενη" -κατά μια ..βελγική έννοια- χώρα.

Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Όχι στο λαϊκισμό του δικομματισμού»






Δριμεία κριτική άσκησε τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής Χανίων και πολιτικό στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας, στο καφενείο «Ερατεινό» στη Βέροια. Η επίσκεψη του στην Ημαθία πραγματοποιήθηκε όπως είπε στα πλαίσια της οργανωτικής προσπάθειας της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Είχε επαφής με στελέχη του κόμματος στο νομό, με σκοπό την ετοιμότητα στις επερχόμενες εκλογές. «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης άσκησε δριμεία κριτική τόσο στο ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου για τους χειρισμούς του, όσο και στον Αντώνη Σαμαρά και τη Ν.Δ., τον οποίο μαζί με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη χαρακτήρισε «κωλοτούμπες».
Ο κ. Μαρκογιαννάκης, έκανε λόγο για ολέθρια λάθη στη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για άκρατο λαϊκισμό του τύπου «λεφτά υπάρχουν», μίλησε για τραγικά λάθη της κυβέρνηση Παπανδρέου η οποία όπως είπε φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα, προχώρησε το κόμμα στην οργάνωση και επεξεργασία των θέσεών του, οι οποίες τώρα δικαιώνονται και γίνονται αποδεκτές από την κοινωνία. «Δεν ακολουθούμε τις τακτικές του παρελθόντος, είμαστε απέναντι στο λαϊκισμό, λέμε μόνο την αλήθεια στον κόσμο. Εδώ που φθάσαμε, έχουν μεγάλη ευθύνη εκείνοι που έκαναν ευαγγέλιο της πολιτικής τους δράσης το λαϊκισμό», είπε χαρακτηριστικά.
.naousanews.gr

55.000 Έλληνες ζητούν επισήμως ρύθμιση των χρεών

xreokopia«Τυφώνας» υπερχρεωμένων νοικοκυριών πλήττει τα ειρηνοδικεία της χώρας με περισσότερους από 55.000 Έλληνες να ζητούν πλέον ρύθμιση των οφειλών τους βάση του Ν. 3869/2010, γνωστού και ως νόμου Κατσέλη. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "Πρώτο Θέμα", οικογενειάρχες σε απόγνωση που δεν είναι σε θέση πλέον ούτε να βιοποριστούν, ζητούν την προστασία του νόμου για να μειώσουν τις τραπεζικές τους οφειλές που σαν «θηλιά» απειλούν να πνίξουν τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Και είναι μόνο η αρχή …. Όπως εκτιμούν ενώσεις καταναλωτών και δικηγόροι ο αριθμός των αιτήσεων θα αυξηθεί δραματικά λόγω εφεδρείας και ενιαίου μισθολογίου.

"Δυναμική Αλλαγή": "Το Επιμελητήριο να γίνει ουσιαστικός βοηθός και υποστηρικτής του επιχειρηματία"


 Ανοικτή επιστολή στα χιλιάδες μέλη του Επιμελητηρίου Ημαθίας στέλνουν οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου "Δυναμική Αλλαγή", που ηγείται ο κ. Σταύρος Γιανναβαρτζής. Στην επιστολή του παραθέτουν μια σειρά από καινοτόμες  δράσεις , που σίγουρα είναι ελπιδοφόρες και στρέφονται στην προοπτική ανάπτυξης της αντιπεριφέρειάς μας. Δείτε τις, όπως δείτε και το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, στο οποίο συμμετέχουν αξιόλογοι και καταξιωμένοι επιχειρηματίες από την Ημαθία.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Δηλώσεις Αργυρίου - Σαμαρά για το ντέρμπυ με τα Λευκάδια




Δηλώσεις στον τοπικό τύπο μετά το παιχνίδι με τον Περδίκκα έκαναν ο προπονητής του ΦΑΣ Νάουσα Βασίλης Αργυρίου και ο πρόεδρος Θωμάς Σαμαράς για τη νίκη της Νάουσας την εμφάνιση της και το επόμενο ντέρμπυ με τα Λευκάδια

Εύκολα 3 - 0 η Νάουσα τον Περδίκκα




Ένα εύκολο απόγευμα μετά από πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο ΦΑΣ Νάουσα κερδίζοντας με 3 - 0 τον Περδίκκα Κοζάνης. Την παράσταση όμως έκλεψε η παρουσία του Κινέζου προέδρου Επιχειρηματικού Ομίλου κ. Τζι που έκλεισε πρόσφατα συμφωνία μαμούθ με τον ΒΑΕΝΙ Νάουσας και τον πρόεδρο Γιώργο Φουντούλη. Η άφιξη του Κινέζου οικονομικού παράγοντα ήταν εντυπωσιακή με ελικόπτερο στο βοηθητικό γήπεδο της Νάουσας.

 

Άδικη ήττα για Ειρηνούπολη από την ΑΕΠ, νικηφόρο πέρασμα του Άτλα από τον Αρχάγγελο








Στον ντέρμπυ της ημέρας η πρωτοπόρος ΑΕΠ κέρδισε μέσα στην Ειρηνούπολη με 1 - 3 με τους γηπεδούχους να έχουν παράπονα από την διαιτησία για την κόκκινη του Γαιτανίδη αλλά και άλλες υποδείξεις. Ο Άτλας Ζερβοχωρίου κέρδισε με 2 - 4 μέσα στον Αρχάγγελο στο γειτονικό ντέρμπυ. Ο  Στενήμαχος, πέτυχε μεγάλη νίκη μέσα στην Ακαδημία Βέροια, ενώ η Δόξα επικράτησε του Ροδοχωρίου 3 - 1 και η Ακαδημία Νάουσας της Λυκογιάννης με 2 - 0.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Μονόσπιτα-Μακεδόνας Β. 3-1
Ακαδημία Β.-Στενήμαχος 1-5
Αρχάγγελος-Ζερβοχώρι 2-4
Ακαδημία Ν.-Λυκογιάννη 2-0
Δόξα Ν.-Ροδοχώρι 3-1
Αγ. Μαρίνα-Πατρίδα 0-6
Ειρηνούπολη-ΑΕΠ Β. 1-3
Σφηκιά-Νικομήδεια 2-0

Κέρδισε τον Άρη Θεσσαλονίκης ο Ζαφειράκης






Με το δεξί ξεκίνησε τις φετινές του υποχρεώσεις ο Ζαφειράκης Νάουσας. Στο ματς της πρεμιέρας κέρδισε με 30-25 τον Άρη Θεσσαλονίκης. Γενικά η 1η αγωνιστική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ημέρα των γηπεδούχων, αφού και στα τέσσερα ματς επικράτησαν οι γηπεδούχοι.
 Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας είναι τα εξής:
 Αξιούπολη - Αρίων Πτολεμαΐδας 27-18
Φοίβος - Ηρακλής Θ. 29-21
Ιωάννινα – Αρχέλαος 30-26
Ζαφειράκης - Άρης Θ. 30-25
Δράμα - Φαίακας (Κυριακή)


Βαθμολογία

1. Αξιούπολη 2
2. Φοίβος 2
3. Ζαφειράκης 2
4. Ιωάννινα 2
5. Αρχέλαος 0
6. Άρης Θ. 0
7. Ηρακλής Θ. 0
8. Αρίων Πτ. 0
9. Δράμα 0
10. Φαίακας 0
* Εκκρεμεί το Δράμα – Φαίακας

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Πότε θα πληρωθούν οι παραγωγοί συμπυρήνου ροδακίνου;


rodakino1
Tο θέμα της αποπληρωμής της παραγωγής τους επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους οι παραγωγοί βιομηχανικού ροδάκινου. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και δικαιολογημένα οι τοπικοί αγρότες ζητούν να μάθουν πότε θα πληρωθούν. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την διαπραγματευτική τους ομάδα, τονίζουν τα εξής:
"Στο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Μακροχώρι Βέροιας την 23/11/2011, εκφράστηκαν οι ανησυχίες για την πληρωμή – εξόφληση του συμπύρηνου ροδάκινου αφού μέχρι και σήμερα κανείς μας δεν γνωρίζει που βρίσκεται η κατάσταση με την πληρωμή. Αιτούμαστε επίσημα από την ΕΚΕ, τις Ομάδες Παραγωγών, τους Συνεταιρισμούς, να ανακοινώσουν και να ενημερώσουν δεσμευτικά τους αγρότες για την ημερομηνία πληρωμής.
Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση διότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενόψει Χριστουγέννων είναι απλήρωτος ενώ οι κονσερβοποιοί πουλάνε προς όφελός τους τα προϊόντα καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές".

Φραστική επίθεση κατά Χρυσοχοϊδη στη γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου


Με έντονες αποδοκιμασίες έγινε δεκτή η ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνέχισε να μιλά παρά τις αποδοκιμασίες που ακούγονταν συνεχώς από το ακροατήριο, μέχρι που κάποιοι κινήθηκαν εναντίον του εκφράζοντας σε έντονο ύφος διαμαρτυρίες για την πολιτική της κυβέρνησης
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης παρενέβη προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα, αν και παραδέχτηκε ότι «ο ξενοδοχειακός κόσμος είναι πια αγανακτισμένος και υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια»

tvxs.

"Άγνωστες" επιλογές στην διατροφή μας

Την Δευτέρα 28/11/11 και ώρα 17:15, στην εκπομπή "Πέντε και" της ΕΤ3 με την Ελσα Ποιμενίδου, θα συζητήσουμε για τις "άγνωστες" επιλογές που έχουμε στην διατροφή μας, όταν για διάφορους λόγους υπάρχουν περιορισμοί σε κάποια τρόφιμα.
Μάθετε με τι μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοινό αλάτι, την ζάχαρη, το ψωμί, το ρύζι, το γάλα, τα κοινά ζυμαρικά κλπ.
Η εκπομπή μεταδείδεται και σε επανάληψη στις 1:30 μετά τα μεσάνυχτα.


Ο Βιο-μπαξές άρχισε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του
2009. Είναι ένα ολοκληρωμένο κατάστημα βιολογικών και παραδοσιακών προιόντων. Ο καταναλωτής μπορεί να βρει τα πάντα όσον αφορά την διατροφή του, την προσωπική περιποίηση, την καθαριότητα του σπιτιού, την ενημέρωση , καθώς και αιθέρια έλαια καi αρωματικά, μακιγιάζ, βιβλία, οικολογικά είδη δώρων, αρωματοδοχεία και φέγκ-σούι.
Το κατάστημά μας συνεργάζεται με διατροφολόγο, παιδίατρο,  γυναικολόγο καθώς και με αισθητικό. Μια φορά το μήνα, σε συνεργασία με την αισθητικό, διοργανώνουμε παρουσιάσεις περιποίησης προσώπου και μακιγιάζ – δωρεάν. Επίσης, μαζί με την διατροφολόγο συμμετέχουμε σε σε ενημερωτικές ομιλίες  διαφόρων αθλητικών συλλόγων σχετικά με την υγιεινή διατροφή,  την σημασία των Βιολογικών προϊόντων στην διατροφή μας και ποια προϊόντα μπορεί να βρει κανείς σ’ ένα τέτοιο κατάστημα. Παράλληλα, στον Βιο-μπαξέ μας  έρχονται σχολεία και περιβαλλοντικές ομάδες  για ενημέρωση και
γνωριμία  με τα βιολογικά προϊόντα. Στόχος μας είναι να γνωρίσει ο κάθε καταναλωτής το βιολογικό προιόν και να καταλάβει τα οφέλη του στην διατροφή και την υγεία του.
 

Σύλληψη 49χρονου στο Κεφαλοχώρι για κατοχή κλεμμένης περίφραξης νεκροταφείου

Έναν 49χρονο που διατηρεί μάνδρα ανακύκλωσης παλαιών σιδήρων στο Κεφαλοχώρι συνέλαβαν άνδρες του τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας το Σάββατο (19/11) το πρωί. Στην κατοχή του 49χρονου βρέθηκαν τα κάγκελα της περίφραξης του νεκροταφείου του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κεφαλοχωρίου, τα οποία είχαν αφαιρέσει το προηγούμενο βράδυ δύο άλλα άτομα. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δύο ανδρών που ενέχονται στην κλοπή. Ο συλληφθής οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Συνέντευξη για την συμφωνία ΒΑΕΝΙ με Κινεζικό Όμιλο



Συνέντευξη παραχώρησαν στο ΒΕΡΜΙΟΝ τουΑγ. Νικολάου το μεσημέρι του Σαββάτου έ ο συνεταιρισμός ΒΑΕΝΙ και ο κινέζικος επιχειρηματικός όμιλος που θα εισάγει από την περιοχή της Νάουσας κρασί. Ο πρόεδρος του ΒΑΕΝΙ Γιώργος Φουντούλης δήλωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας Κίνας στον τομέα της εξαγωγής κρασιού, και πρόσθεσε λέγοντας ότι ο στόχος του 10ετούς συμβολαίου που επικυρώθηκε από τις δύο πλευρές, και ήδη υπάρχει παραγγελία αξίας 500.000 ευρώ. Έκανε λόγο για εξωστρεφή πολιτική που ακολούθησε ο Συν/σμός τα τελευταία χρόνια, η αναζήτηση νέων αγορών του εξωτερικού. Επίσης δήλωσε ότι εκτός από το κρασί ήδη έχουν ξεκινήσεις και εξαγωγές σε ελαιόλαδο, τσίπουρο και μέλι, ενώ στόχος του Συνεταιρισμού είναι οι αγορές και της Ελβετίας. Ο πρόεδρος του επιχειρηματικού ομίλου της Κίνας κ. GI δήλωσε πως η συμφωνία έγινε πραγματικότητα λόγω της φιλικής σχέσης που έχει με τον κ. Φουντούλη, τον οποίο εμπιστεύεται απόλυτα και επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του και για περαιτέρω επενδύσεις στη Νάουσα και τη γύρω περιοχή.
Παρόντες στην εκδήλωση εκτός των δυο προέδρων κ. GI και Φουντούλη, ήταν από πλευράς επισήμων οι βουλευτές Ημαθίας Άγγελος Τόλκας και Τάσος Σιδηρόπουλος, ο Δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης ο περιφερειακός σύμβουλος Στάθης Σαρηγιαννίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νάουσας Βασίλης Γώγος και Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, μέλη και εργαζόμενοι του ΒΑΕΝΙ, απλοί πολίτες και δημοσιογράφοι.

Την Ημαθία επισκέπτεται ο βουλευτής Χανίων Χρ. Μαρκογιαννάκης


markogiannakis
O βουλευτής Χανίων και πολιτικό στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ημαθία και το απόγευμα στις 5μμ, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. την ερχόμενη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 17:00 μμ στο καφέ "Ερατεινό" στη Βέροια

Πήρε το ντέρμπυ ο Αχιλλέας με Ολυμπιακό, ήττες για Επισκοπή, Χαρίεσσα, Κοπανό

Νικητής στο μεγάλο Ναουσαικό ντέρμπυ αναδείχθηκε ο Αχιλλέας που επικράτησε σ' ένα πολύ δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι του μαχητικού Ολυμπιακού με 3 - 1. Η Επισκοπή έχασε μέσα στην Μελίκη με 3 - 0 έχοντας πολύ καλή παρουσία στο β' μέρος, ενώ σε ματς γκαν γκινιόλ ο Κοπανός έχασε στο φινάλε από τον Πλάτανο με 3 - 2, και η Χαρίεσσα μέσα στα Τρίκαλα με 2 - 1.

Στην κορυφή η πρωτοπόρος Ένωση πέρασε νικηφόρα από τις Βαρβάρες με 0-2 και στην τρίτη θέση έμεινε η Μέση που κέρδισε στην Καβάσιλα με 0-3. Τέλος το Νεόκαστρο επικράτησε άνετα με 3 - 0 του Σταυρού. Δείτε στιγμιότυπα από το μεγάλο ντέρμπυ του Γιαννακοχωρίου. Αναλυτικά στον "Παρατηρητή" κυκλοφορεί.



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ένωση 36
2. Μελίκη  30
3. Μέση  24
4. Επισκοπή  23
5. Χαρίεσσα  21
6. Νεόκαστρο  18
7. Τρίκαλα  17
8. Διαβατός  16
9. Αχιλλέας Ν.  16
10. Αγ. Βαρβάρα  15
11. Ολυμπιακός Ν.  14
12. Σταυρός  13
13. Αγ. Γεώργιος  10
14. Καβάσιλα  7
15. Πλάτανος  6 
16. Κοπανός  5

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Κάλεσμα σε απεργιακές κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου Νάουσας


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Α) Κηρύσσουμε 24ωρη απεργία για Πέμπτη 1 Δεκέμβρη και συγκέντρωση 10.00π.μ. στην πλατεία.
Β) Με βάση τη συζήτηση που προηγήθηκε, το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Νάουσας καλεί σε σύσκεψη τα παραπάνω σωματεία την...
Τρίτη 29 Νοεμβρίου, ώρα: 7.00μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Προτείνουμε το κείμενο με το συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο που σας στέλνουμε. Στη σύσκεψη θα γίνει συζήτηση για την τελική του διαμόρφωση.
Στόχος μας η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με μορφές πάλης που θα συναποφασίσουμε στη σύσκεψη

Ενημέρωση για την εμμηνόπαυση και τον καρκίνο του μαστού από το Νοσοκομείο Νάουσας






Στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Δημόσιας Υγείας «“GENESIS” οf  PUBLIC HEALTH, 2011-2012», τη Δευτέρα  28  Νοεμβρίου 2011 και ώρα 19:00  - 21:00 θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Εστίας Μουσών στη Νάουσα η παρουσίαση των εξής θεμάτων Προαγωγής της Υγείας στην Κοινότητα:
«ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ», στα πλαίσια της Ενημερωτικής Ενότητας: «ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ»
«ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ», στα πλαίσια της Ενημερωτικής Ενότητας: «Ο ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ»
 Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν από Εξειδικευμένο  Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό Προσωπικό της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής και του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Νοσοκομείου αντίστοιχα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

«Μουσική Κινηματογραφική Λέσχη»







Ένας νέος κύκλος εκδηλώσεων ξεκινά στο Δημοτικό Ωδείο Νάουσας με τίτλο «Μουσική Κινηματογραφική Λέσχη». Θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα μη κερδοσκοπικές κινηματογραφικές προβολές ταινιών με θέμα τη μουσική, τη ζωή μεγάλων συνθετών κ.ά.Η εναρκτήρια εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα συναυλιών της Εστίας Μουσών με την προβολή της ταινίας «Amadeus» του Μίλος Φόρμαν με θέμα τη ζωή και το έργο του W.A. Mozart.
Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας, κ. Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Συνάντηση της Δ/νσης Ανάπτυξης με το Γενικό Δ/ντή της Π.Κ.Μ. και τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας


  Την Τετάρτη το πρωϊ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Δ/νσης Ανάπτυξης με τον Γενικό Δ/ντή της Π.Κ.Μ. κ. Παναγιώτη Γεωργόπουλο, στελέχη της Περιφέρειας και τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καραπαναγιωτίδη.
  Σκοπός της σύσκεψης ήταν η αλληλοενημέρωση τόσο για την πορεία των έργων και δράσεων που αφορούν την ανάπτυξη των οικονομικών, κοινωνικών, τουριστικών και άλλων τομέων του Νομού, όσο και η συζήτηση υπηρεσιακών θεμάτων που άπτονται των προσπαθειών καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, των προβλημάτων που υπάρχουν στη νομοθεσία  και της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών.
  Εγινε ευρεία συζήτηση όλων των παραπάνω θεμάτων, καταγράφηκαν απόψεις και προτάσεις και καθορίστηκαν στόχοι για το επόμενο χρονικό διάστημα. Επίσης αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και προσπάθειες για τη διοργάνωση αναπτυξιακής διημερίδας στο Νομό την άνοιξη, που τα αποτελέσματά της θα κατατεθούν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Π.Κ.Μ.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Διακοπή του ΕΚΑΣ για 31.638 δικαιούχους αποφάσισε το ΙΚΑ


ika1 Tη διακοπή του ΕΚΑΣ για 31.638 δικαιούχους αποφάσισε το ΙΚΑ σύμφωνα με εγκύκλιο της Διοίκησης του Ιδρύματος. Η αρχή θα γίνει από τη σύνταξη Δεκεμβρίου, η χορήγηση της οποίας ξεκινά σταδιακά από σήμερα. 
Το ποσό του ΕΚΑΣ, ξεκινά από 230 ευρώ και βαίνει μειούμενο στα 57,50 ευρώ ανάλογα με τα εισοδήματα, ενώ σήμερα χορηγείται σε περισσότερους από 193 χιλιάδες συνταξιούχους.
Με βάση πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ, συνυπολογίζονται όλα τα εισοδήματα εκτός από τα κοινωνικά επιδόματα.
Το συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 8.472 ευρώ και το οικογενειακό τα 15.380 ευρώ. Από τη χορήγηση του ΕΚΑΣ θα εξαιρεθούν σύμφωνα με την εγκύκλιο, 20.000 συνταξιούχοι λόγω υπέρβασης των εισοδηματικών κριτηρίων καθώς και όσοι λαμβάνουν σύνταξη από ασφαλιστικό φορέα του εξωτερικού.
Επίσης δεν θα καταβληθεί ΕΚΑΣ αλλά ούτε σύνταξη σε 12.000 συνταξιούχους οι οποίοι δεν συμμετείχαν στη διαδικασία απογραφής και δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθύνονται για επαναξιολόγηση, στις κατά τόπους διευθύνσεις πληρωμών του ΙΚΑ, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα, εκκαθαριστικό σημείωμα του 2010 και πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα πληρωμής σύνταξης.

Παράταση της προθεσμίας για «τακτοποίηση» αυθαιρέτων μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου

Παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, λαμβάνοντας υπόψη - όπως λέει- το αίτημα πολλών πολιτών. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, «το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα πολλών πολιτών, παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου 2011»

Διευρυμένη σύσκεψη της Ν.Δ. ΝΟΔΕ Ημαθίας






Διευρυμένη σύσκεψη της ΝΟΔΕ Ν. Ημαθίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου παρουσία του Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Ζωντανού. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα, ενώ υπήρξε διάλογος για θέματα που αφορούν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Νικητής ο Ορμανίδης σε αγώνες kick boxing






Με νίκη ξεκίνησε τους αγώνες του για φέτος ο αθλητής  του  kick boxing  Ορμανίδης Γιώργος. Νίκησε στα σημεία, και στους  τρεις γύρους  τον Λαρισαίο αθλητή. Ο  αγώνας  έγινε στο ν Παλιό μυλότοπο Γιαννιτσών.  Ευχαριστημένος έμεινε ο προπονητής Τύπος Παύλος ,από το αποτέλεσμα  του αγώνα ενόψει του επαγγελματικού αγώνα, που έχει να κάνει  στις 11 Δεκεμβρίου.
Επίδειξη ταε κβον ντο έγινε στην Νάουσα και την Επισκοπή  στις 29-10 από τον σύλλογο  tae kwon do  Νάουσας ,Επισκοπής, Μαυροβούνιου. με προπονητή τον δάσκαλο Τύπο Παύλο. Παρών ήταν  και ο δάσκαλος Τσεμπερλίδης Στέλιος  , από το  Ηράκλειο Κρήτης . Οι αθλητές  και οι προπονητές παρουσίασαν, τεχνικές με υποτιθέμενους  αντίπαλους  ,τεχνικές αυτοάμυνας  , κάνανε θραύσεις  σε, κεραμίδια,  ξύλα ,και κοντάρια, και τέλος μίλησαν οι δάσκαλοι για το ολυμπιακό άθλημα του ταε κβον ντο.

Τέλος, ο  προπονητής του συλλόγου  Τύπος Παύλος ,έτρεξε στον διεθνή μαραθώνιο Αθηνών  στης 13 Νοέμβριου  με χρόνο   4 ώρες και 28 λεπτά.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Κ. ΚΑΡΥΔΑ ΣΕ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΕ ΚΟΖΑΝΗΣ


Στη διημερίδα που διοργάνωσε το ΤΕΕ Κοζάνης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία περιβάλλοντος και πολιτισμού στις 18 και 19 Νοεμβρίου στην Κοζάνη συμμετείχε ο Δήμος μας με εισηγήτρια την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Καρυδά- Μυλωνά Μαρία. Θέμα της διημερίδας ήταν η «Προστασία και ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς - Προβλήματα και προτάσεις».
Η κ. Καρυδά παρουσίασε τα έργα που υλοποιούνται στο Δήμο Νάουσας με στόχο την Προστασία και ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης μας και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο Κέντρο τεκμηρίωσης της βιομηχανικής κληρονομιάς (Έρια)  και στον Πολυχώρο Πολιτισμού (Βέτλανς), καθώς και σε όλα τα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί ή είναι προγραμματισμένα να υλοποιηθούν.
Στο στρογγυλό τραπέζι και στη συζήτηση που ακολούθησε μπήκαν πολλά θέματα και προβληματισμοί όσον αφορά στο θέμα  της προστασίας της βιομηχανικής κληρονομιάς όπως η διαχείριση, η  επιχειρηματικότητα, η χρηματοδότηση, η σύνδεση με την τοπική οικονομία και γενικότερα η συμβολή αυτών των έργων στην ανάπτυξη του τόπου.

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Με τέλεση δοξολογίας στο Ναό της Μεταμορφώσεως, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείου του Ηρώου εορτάστηκε τη Δεύτερα 21 Νοεμβρίου η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νάουσα.
Τη Δημοτική αρχή στις εκδηλώσεις εκπροσώπησαν η αντιδήμαρχος κ. Καρυδά, η οποία κατέθεσε στεφάνη, η αντιδήμαρχος κ. Ιτσκάρα, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Τσουκαλάς και η σύμβουλος κ. Γιαννακοβίτου. Τιμές απέδωσε άγημα της β΄ μοίρας καταδρομών.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Μ. Χρυσοχοΐδης: "Δικαιούμαι να είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ"



Την πρόθεση του να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε σε συνέντευξή του στον Real FM, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει τις επαφές του με κορυφαία στελέχη του Κινήματος.
«Είμαι ένας πολιτικός, ένα στέλεχος της παράταξης μας που έχω μια μακρά θητεία. Νομίζω είμαι χρήσιμος για την πολιτική και τον τόπο σήμερα. Δικαιούμαι κάποια στιγμή να θέσω και εγώ με την σειρά μου την υποψηφιότητά μου, αν τυχόν τεθούν διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουν όλοι με σεβασμό τις διαδικασίες», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.  

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, εκτίμησε ότι «το πρόσωπο του κ. Παπαδήμου λειτουργεί ανακουφιστικά και θετικά στους πολίτες και τους εταίρους».

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Συνελήφθη 31χρονος για ληστεία 74χρονου


Για ληστεία συνελήφθη το Σάββατο (19/11) ένας 31χρονος στην Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, μετά την καταγγελία 74χρονου ενώ αναζητούνται άλλοι δυο δράστες. Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι στο Στενήμαχο ο 74χρονος, ενώ περίμενε σε στάση λεωφορείων προκειμένου να μεταβεί στη Βέροια, τον πλησίασε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 31χρονου, όπου επέβαιναν τρεις άγνωστοι προς αυτόν άντρες και οι οποίοι προσφέρθηκαν να τον μεταφέρουν μαζί τους στη Βέροια. Κατά τη διαδρομή οι τρεις δράστες άλλαξαν πορεία και ασκώντας στον παθόντα ψυχολογική και σωματική βία του αφαίρεσαν δυο κινητά τηλέφωνα, μία χρυσή αλυσίδα με τον σταυρό της, ένα δαχτυλίδι και ένα σουγιά. Στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν σε ερημική αγροτική περιοχή στο Μακροχώρι. Από την αστυνομική έρευνα εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 31χρονος, ενώ διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί  στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Λευκή ισοπαλία για τη Νάουσα στον Πλαταμώνα




Τον βαθμό της ισοπαλίας απέσπασε η Νάουσα στην Ακαδημία Πλαταμώνα, σε μια έδρα όπου πολλές ομάδες θα στραβοπατήσουν. Η λευκή ισοπαλία ως αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητική για  την ομάδα της Νάουσας,  αν συνυπολογιστεί  το γεγονός ότι η ομάδα αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 60' λεπτό της αναμέτρησης ,λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτα του Τέλη  Ευθυμιάδη . Ο αγώνας σε γενικές γραμμές ήταν μοιρασμένος μέχρι το 60' ,όπου η φάση της αποβολής έφερε μια ελαφρά πίεση από την πλευρά των γηπεδούχων. Το παιχνίδι ισορρόπησε με τις αποβολές δυο παικτών του Πλαταμώνα!  Η καλύτερη ευκαιρία της Νάουσας ήταν στο ...75' όταν μετά από σουτ , η  προσπάθεια αμυντικού  του Πλαταμώνα να διώξει τη μπάλα, κατέληξε κόρνερ, λίγο πάνω το οριζόντιο δοκάρι. Πάνω από 300 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο, μεταξύ αυτών και πολλοί πιστοί φίλοι της Νάουσας, για την οποία ο βαθμός της ισοπαλίας κρίνεται θετικός στο δύσκολο πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Δ΄Εθνικής.
Η σύνθεση της Νάουσας:
Παπαδόπουλος ,Τσίλης,Περηφανόπουλος ,Πίτος,Πέικος,Αργυρίου Γρηγόρης,(46' Τούφας) Αργυρίου Πασχάλης,(70' Πετρίδης)Καραλιόπουλος,(60'Τενεδιός)Παυλίδης,Ευθυμιάδης Γαβριήλ,Ευθυμιάδης Τέλης.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλη νίκη για τα Λευκάδια, πολύτιμη ισοπαλία για τη Νάουσα

 

Εκπληκτική νίκη πέτυχε ο ΠΑΣ Λευκαδίων στο φινάλε με τον Έξαρχο με 1 - 0 επί της Κοζάνης πετυχαίνοντας το 3 στα 3. Η Νάουσα απέσπασε πολύτιμο "Χ" 0 - 0 μέσα στον Πλαταμώνα 

Τα Αποτελέσματα

Εθνικός Βατερού-Γρεβενά Αεράτα
1-2
Καστοριά-Κάστωρ ΑΟ
0-1
Πυρσός Γρεβενών-Νίκη Αγκαθιάς
4-0
Λευκάδια Ημαθίας-Κοζάνη
1-0
Ακαδημία Πλαταμώνα-Νάουσα
0-0
Αστραπή Μεσοποταμιάς-Αλεξάνδρεια
4-0
ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας-Ακρίτας Αχλάδας
3-3

Νίκησαν Ζερβοχώρι, Στενήμαχος, Ειρηνούπολη, Μονόσπιτα στην Α2






Κοντά στην κορυφή παρέμεινε η Θύελλα Στενημάχου την Ακαδημία Νάουσας στην έδρα της, καθώς και η Ειρηνούπολη μέσα στο Ροδοχώρι. Σ' ακόμη ένα τοπικό ντέρμπυ του Δήμου Νάουσας ο Άτλας Ζερβοχωρίου κέρδισε την Δόξα Νάουσας και τα Μονόσπιτα τον Αρχάγγελο.

Τα αποτελέσματα
 Μακεδόνας – Ακαδημία Β. 2-0
Μονόσπιτα Αρχάγγελος 4-2
Στενήμαχος Ακαδημία Ν. 1-0
Ζερβοχώρι Δόξα Ν. 4-2
Λυκογιάννη – Αγ. Μαρίνα 7-0
Ροδοχώρι Ειρηνούπολη 2-3
Πατρίδα – Σφηκιά 5-0
ΑΕΠ – Νικομήδεια 2-0


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΕΠ Βέροιας 33
2. Πατρίδα 28
3. Στενήμαχος 28
4. Λυκογιάννη 26
5. Ακαδημία Ν. 22
6. Ζερβοχώρι 17
7. Ειρηνούπολη 16
8. Ακαδημία Β. 15
9. Δόξα Ν. 15
10. Μακεδόνας 12
11. Μονόσπιτα 10
12. Ροδοχώρι 9
13. Σφηκιά 9
14. Αρχάγγελος 9
15. Νικομήδεια 9

Μεγάλο διπλό για Αχιλλέα. Άνετες νίκες για Επισκοπή και Χαρίεσσα. Οδυνηρή ήττα για Ολυμπιακό αναμενόμενη για Κοπανό


Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Αχιλλέας Νάουσας μέσα στον Σταυρό με 2 - 3 παίρνοντας σημαντικούς πόντους και ηθικό για την δύσκολη συνέχεια. Ο Κεραυνός Επισκοπής συνέτριψε και τα Τρίκαλα με 5 - 1 συναρπάζοντας θετικά με την φετινή του πορεία. Άνετη επικράτηση για την ΑΕ Χαρίεσσας με 3 - 1 επί της Καβάσιλας στο γήπεδο της, ενώ ο Ολυμπιακός γνώρισε οδυνηρή ήττα με 9 παίκτες στο γήπεδο του από την Αγ. Βαρβάρα και ο Κοπανός γνώρισε αναμενόμενη ήττα από το πρωτοπόρο Μακροχώρι με 3 - 1. Στο ντέρμπυ της αγωνιστικής Μελίκη και Νεόκαστρο ήρθαν ισόπαλα 0 - 0



Α1 ΕΠΣΗ – 11η αγωνιστική

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Επισκοπή – Τρίκαλα: 5-1
Μελίκη – Νεόκαστρο: 0-0
Χαρίεσσα – Καβάσιλα: 3-1
Σταυρός – Αχιλλέας: 2-3
Μέση – Διαβατός: 1-1
Ολυμπιακός - Αγ. Βαρβάρα: 0-2
Αγ. Γεώργιος – Πλάτανος: 1-3
Μακροχώρι – Κοπανός: 3-1


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Μακροχώρι  33
2. Μελίκη  27
3. Επισκοπή  23
4. Μέση  21
5. Χαρίεσσα  21
6. Διαβατός  15
7. Νεόκαστρο  15
8. Αγ. Βαρβάρα  15
9. Τρίκαλα  14
10. Ολυμπιακός Ν.  14
11. Σταυρός  13
12. Αχιλλέας Ν.  13
13. Αγ. Γεώργιος  9
14. Καβάσιλα  7
15. Κοπανός  4
16. Πλάτανος  3





Σεμινάριο JUDO στον σύλλογο KENΤΑΥΡΟ Νάουσας








Σεμινάριο JUDO (Ολυμπιακό άθλημα) έγινε απο τον σύλλογο πολεμικών τεχνών Κένταυρο Νάουσας την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου . Καλεσμένοι του συλλόγου και του προπονητή του κ. Γεώργιου Καισαρίδη ήταν οι εκπαιδευτές κ. Αλέξανδρος  Δούμας και Τέο Χαραλαμπίδης του Κλιτόμαχου Θεσ/νίκης. Το σεμινάριο περιλάμβανε προπόνηση σε τεχνικές ρίψεων και σε τεχνικές εδάφους με κλειδώματα και εξαρθρώσεις.
Πήραν μέρος οι : N.Κολτσάκης , Π.Γεωργακόπουλος , Σ.Μάρας , Π.Καρδερίτσκας , Γ.Λιάπης , Ι.Χατζηκώστας , Β.Σακαλής , Σ.Παπαδόπουλος , Ν.Ξανθοπούλου , Β.Σιάπκας , Ν.Κάρτας , Ντ.Πετρακίδης , Δ.Λαδάς , Ειρ.Σιδηροπούλου , Κ.Μώκας , Ρ.Μόσχος , Α.Τραψώκης και Β.Κουρογεωργάκης. Το σεμινάριο έγινε πάνω στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του συλλόγου  που περιλαμβάνει εκδρομές, επιμορφωτικά σεμινάρια, σεμινάρια  πρώτων βοηθειών ,προπονήσεις με άλλους συλλόγους και  αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Εξιχνιάστηκε η ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο στη Νάουσα


Συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας ένας 36χρονος και μία 34χρονη, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ληστείας που διαπράχθηκε την Παρασκευή το πρωί σε ενεχυροδανειστήριο σε βάρος 23χρονου ημεδαπού.
Υπενθυμίζεται ότι, την Παρασκευή (18-11-2011) το πρωί, στη Νάουσα ο 36χρονος φορώντας κουκούλα εισήλθε εντός ενεχυροδανειστηρίου και κρατώντας ψεύτικο όπλο, γρονθοκόπησε στο κεφάλι τον 23χρονο υπάλληλο και αφαίρεσε με τη βία τσαντάκι που έφερε στην μέση του ο υπάλληλος, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό 4.593,8 € και διάφορα χρυσαφικά. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η 34χρονη σύζυγός του είχε μεταβεί νωρίτερα την ίδια ημέρα στο ενεχυροδανειστήριο για κατόπτευση του χώρου.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν εντός μιας νάιλον σακούλας 1 μαύρη κουκούλα ολικής κάλυψης προσώπου, 1 ζευγάρι μαύρα γάντια και επιμελώς κρυμμένο 1 ψεύτικο πλαστικό περίστροφο. Ακολούθως, κατόπιν υπόδειξης του 36χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε περιοχή πλησίον του υδροηλεκτρικού σταθμού του Σπηλαίου Νάουσας, θαμμένα από τον 36χρονο το χρηματικό ποσό 4.573,8 €, τα χρυσαφικά καθώς και τα ρούχα με τα οποία διέπραξε την ληστεία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Γιώργος Παπαστάμκος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Ευρωβουλευτής " Από τη μετάβαση στην υπέρβαση Μόνη διέξοδος η εθνική ανασυγκρότηση"


 Η προδήλως οξεία ελληνική κρίση πανθομολογουμένως δεν είναι μόνο οικονομική και δημοσιονομική. Είναι πρωτίστως δομική, λειτουργική και συνεπώς πολιτική. Οι υφιστάμενες διοικητικές δομές και λειτουργίες οφείλουν να (επανα)συγκροτηθούν και να (επαν)οριοθετηθούν αντιστοίχως επί τη βάσει των αναγκών ενός σύγχρονου εσωτερικού πλαισίου, λαμβανομένων υπ’ όψιν των αλλαγών που έχουν επέλθει στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. 
Η προσχώρηση της Ελλάδος στην Ευρωζώνη την κατέταξε στον πρώτο ομόκεντρο κύκλο της διαβαθμισμένης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η κορυφαία αυτή πράξη έφερε μαζί της δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ευκαιρίες και κινδύνους. Έφερε μαζί της και το βάρος προσαρμογής λόγω της μετάβασης από την εθνική στη μεταεθνική (νομισματική) εξουσία. Το βάρος της προσαρμογής δεν βρέθηκε, δυστυχώς, στο επίκεντρο μίας εθνικής μεταρρυθμιστικής ατζέντας. Αντ’ αυτού υπήρξε διατήρηση των στρεβλώσεων, που είχαν συσσωρευθεί, ελάχιστες συγκρούσεις με αμυντικογενή συμφέροντα, καμία αποδόμηση των διευθυνουσών ολιγαρχιών.
Η ελληνική κρίση είναι σε μεγάλο βαθμό κρίση ελλειπτικού εξευρωπαϊσμού. Το πλέον εμφατικό σημείο ελλειπτικού (εξ) ευρωπαϊσμού συνιστά για τη χώρα μας η μη συνειδητοποίηση εκ μέρους του ελληνικού συστήματος  διακυβέρνησης των υποχρεώσεων, που το ίδιο ανέλαβε, συνομολογώντας την αυτοδέσμευσή του από την ευρωπαϊκή ζώνη δημοσιονομικής σταθερότητας.
Ως προς το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδος, αυτό δεν επιλύεται ούτε άμεσα ούτε εύκολα. Απαιτείται μακροχρόνια προσπάθεια συνοδευόμενη από συνέπεια και συνέχεια. Πρώτιστο ζητούμενο είναι η έξοδος από την κρίση της πολιτικής αξιοπιστίας. Αυτή θα υποβοηθηθεί από την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων εξόδου από την δημοσιονομική κρίση και την καταπολέμηση των διαθρωτικών της αιτίων, αλλά και από τη χάραξη μιας αναπτυξιακής πολιτικής με σαφείς στρατηγικές κατευθύνσεις και αλληλουχία στόχων και μέσων.
Επειδή επ' εσχάτων έχουν ήδη  επισημανθεί από πολλούς οι δυσλειτουργίες του πολιτικού και οικονομικού συστήματος εκθέτω ορισμένα γενικότερα και ειδικότερα σημεία της αναζητούμενης κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ανασυγκρότησης. 

Kυκλοφόρησε ο νέος "Παρατηρητής"


Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Δημαρχείο Εξαπλατάνου λόγω χρεών

Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες του Δήμου Αλμωπίας, εξαιτίας των χρεών που τον βαραίνουν.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Aridaia News, την Τετάρτη 16/11 δημιουργήθηκε ένταση στο Δημαρχείο Εξαπλατάνου καθώς η ΔΕΗ προέβη στη διακοπή του ρεύματος.
Το Aridaia News επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός. Ο κ. Ν. Παρούτογλου απέδωσε το συμβάν σε λάθος συνεννόηση μεταξύ της Έδεσσας και της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως είπε τις τελευταίες μέρες υπήρξε τακτική επικοινωνία με τα κεντρικά της ΔΕΗ. Ωστόσο, σήμερα στις 09:00 η Έδεσσα έδωσε εντολή να κόψουν το ρεύμα του Δημαρχείου Εξαπλατάνου όπου στεγάζονται κάποιες υπηρεσίες.
Ο Δήμος Αλμωπίας κατέβαλε στη συνέχεια το ποσό των 30.000 ευρώ για να λυθεί το πρόβλημα.
Υπολογίζεται ότι το συνολικό χρέος του Δήμου Αλμωπίας προς την ΔΕΗ ανέρχεται ...στις 345.000 ευρώ.
http://aridaianews.blogspot.com/2011/11/blog-post_4107.html

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση της Δημάρχου Βέροιας με το νέο Διοικητή του Β’ ΣΣ





Εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας είχαν το πρωί της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου η Δήμαρχος Βέροιας κα. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη και ο νέος Διοικητής του Β’ ΣΣ, αντιστράτηγος κ. Τόπης Κωνσταντίνος. Η Δήμαρχος Βέροιας συνεχάρη το νέο Διοικητή με την ευκαιρία της ανάληψης των  καθηκόντων του και τού ευχήθηκε ευδόκιμη υπηρεσία σε μια θέση «ιδιαίτερα νευραλγική», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Κατά τη διάρκεια της σύντομης συνεργασίας τους , η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Διοικητή του Β’ ΣΣ για τη συμπαράσταση του στρατού στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και την ενεργό συμμετοχή του σε αυτές, με τελευταίο παράδειγμα τη συνδρομή του Σώματος στο τεχνικό κομμάτι της διοργάνωσης της παρέλασης της 16ης Οκτωβρίου. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά, «προκειμένου με όσα μέσα διαθέτουμε ως Δήμος να ανταποκρινόμαστε κι εμείς στις δικές σας ανάγκες, ανταποδίδοντας τη συχνά ευεργετική στήριξή σας προς την τοπική κοινωνία». Τέλος, η Δήμαρχος Βέροιας επαναβεβαίωσε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, με πρώτο σταθμό την ουσιαστική συνεργασία Στρατού και Δήμου στους επετειακούς εορτασμούς για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Βέροιας, τον Οκτώβριο του 2012.

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου


vouli


Ψήφο εμπιστοσύνης, με 255 υπέρ και 38 κατά, έλαβε η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον πρωθυπουργό Λουκά παπαδήμο, κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης. Καταψήφισαν ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος -ο οποίος διεγράφη λίγο αργότερα από την ΚΟ της ΝΔ- ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουπλής, ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Κατσούρας, και ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζή.Εκτός από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν η Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές που πρόσκεινται στη Δημοκρατική Συμμαχία.
Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε επίσης η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λιάνης και ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής Σωτήρης Χατζηγάκης. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός ήταν απών, όπως και τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, οι οποίοι έστειλαν επιστολή, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι δεν θα καταμετρηθούν.
Η διαδικασία ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα με την δευτερολογία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. πηγή: in.gr

Εξώδικο του δήμου Νάουσας στη ΔΕΗ για το χαράτσι στους Ναουσαίους!!


"Εξώδικη διαμαρτυρία προς τη ΔΕΗ για το ειδικό τέλος ακινήτων κατέθεσε σήμερα  15/11, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός. Στην εξώδικο καταγγελία ο κ. Καραμπατζός, μεταξύ άλλων, τονίζει τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί δημότες στη Νάουσα, λόγω του χρόνιου προβλήματος της ανεργίας που επιδεινώθηκαν δραματικά από τη γενικότερη οικονομική κρίση. Γι’ αυτό απευθύνει πρόσκληση στη ΔΕΗ να μην εισπράξει το ειδικό τέλος από δημότες που αδυνατούν να το καταβάλουν. Σημειώνει ότι, επειδή εκκρεμεί στο Συμβούλιο  Επικρατείας η προσφυγή που κατατέθηκε για τη συνταγματικότητα του νόμου και θα εκδικαστεί στις 2 Δεκεμβρίου, ζητεί από τη ΔΕΗ μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου, να μην γίνει διακοπή σύνδεσης ρεύματος, ειδικά σε άπορους πολίτες, σε ανέργους και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες".

Συμμετοχή της Αγ. Παρασκευής Λευκαδίων σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και Ημερίδα στο Νέο Πετρίτσι Σερρών




Εκπρόσωποι του Συλλόγου μας παρευρέθησαν στο Νέο Πετρίτσι Σερρών στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και την ημερίδα «Νεώτερες εξελίξεις στο Μακεδονικό Ζήτημα» που διοργάνωσε ο ¨Άγιος Μηνάς¨ Σύλλογος Σταρτσοβιτών .
Στην Ημερίδα μετείχαν Μακεδονικά Σωματεία από όλη τη Μακεδονία, αντιπρόσωποι των οποίων είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την ενημέρωση που έλαβαν από τις εισηγήσεις που προηγήθηκαν.
Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν είναι:
1. Το σλαβόφωνο ιδίωμα που ομιλείται σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με τη γλώσσα που ομιλείται στα Σκόπια. Αποτελεί δε πολιτιστικό θησαυρό, τον οποίον οφείλουμε να διαφυλάξουμε, και πρέπει να ομιλείται άφοβα από τους Μακεδόνες Έλληνες (για όσους το χρησιμοποιούν).
2. Οι Μακεδόνες ΔΕΝ μπορεί να μην είναι Έλληνες και ως εκ τούτου η χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ πρέπει να χρησιμοποιείται για να προσδιορίζει γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας, και όχι εθνική ταυτότητα.
3. Η φωνή των Μακεδόνων Ελλήνων δυστυχώς ΔΕΝ ακούγεται στο εξωτερικό, αλλά ούτε στο εσωτερικό της Ελλάδας, καθώς το επίσημο Ελληνικό κράτος σιωπά ενώπιον της υφαρπαγής και οικειοποίησης της Μακεδονικής Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς!
4. Η πλειοψηφία των Μακεδονικών Σωματείων συμφώνησε στην ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και πολιτιστικής ανάπτυξης με σκοπό την ανάδειξη και διατήρηση των αξιών και των παραδόσεων της Μακεδονικής Ελληνικής Οικογένειας!

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο ¨ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ¨ και τους κατοίκους του χωριού Νέο Πετρίτσι για την φιλοξενία και ευελπιστούμε να διοργανωθούν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις.

Γιώργος Φουντούλης: «Yπάρχει ενδιαφέρον από την Κίνα για τα Τρία Πηγάδια». Τηλεοπτικές αποκαλύψεις στις «Ανακρίσεις» της «Πέλλα TV”!!


To ενδιαφέρον του Κινέζου επιχειρηματία ,που έχει συνάψει συμφωνία με το «ΒΑΕΝΙ» , για ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο στα «Τρία Πηγάδια», αλλά και τη γύρω περιοχή, αποκαλύπτει στον Θόδωρο Ελευθεριάδη και την  εκπομπή του «Ανακρίσεις» στην «Πέλλα TV”, στις 9,30 το βράδυ της Παρασκευής 18ης Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του  «ΒΑΕΝΙ» και δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Φουντούλης.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Απλήρωτοι οι μισοί λογαριασμοί με το χαράτσι

Το χειμερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ
Το 54% των λογαριασμών που έχει αποστείλει η ΔΕΗ με την ενσωμάτωση του τέλους ακινήτων και η προθεσμία πληρωμής έχει λήξει, παραμένουν ανεξόφλητοι.
Στις 18 Νοεμβρίου λήγουν οι πρώτες σαράντα μέρες από την έκδοση των λογαριασμών και βάσει νόμου θα αρχίσουν οι αποκοπές ρεύματος. Οι μισοί λογαριασμοί παραμένουν ανεξόφλητοι σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΗ, ενώ απομένουν προς είσπραξη 27 εκατ.ευρώ από τα 50 εκατ. που υπολόγιζε να εισπράξει η κυβέρνηση μέσω του χαρατσιού.
Η ΔΕΗ εκτιμά ότι καταναλωτές θα προσέλθουν την τελευταία μέρα για την πληρωμή των λογαριασμών τους ώστε να εκμεταλλευτούν και το παραμικρό χρονικό διάστημα που μπορούν.
Από τη μεριά της η ΓΕΝΟΠ δηλώνει ότι θα συγκροτήσει ομάδες περιφρούρησης στις γειτονιές ώστε να μην κοπεί το ρεύμα «σε κανένα φτωχό άνεργο, μικροσυνταξιούχο ή μεροκαματιάρη», και ζητά από τα μέλη της να μη κόβουν το ρεύμα στις περιπτώσεις αυτές.

Η Δημοτική αστυνομία Βέροιας δεν έχει καύσιμα για τα αυτοκίνητα



Το ακούσαμε και αυτό η δημοτική αστυνομία της Βέροιας έχει καθηλωμένα τα αυτοκίνητα στην υπηρεσία λόγου καυσίμων….
Από ότι μάθαμε οι ίδιοι οι δημοτικοί υπάλληλοι βάζουν βενζίνη απο την τσέπη τους για να επιληφθούν ορισμένα θέματα..
Ο Χειμώνας μάλλον θα είναι δύσκολος για τους δημοτικούς υπαλλήλους του δήμου Βέροιας.
από laikoyra.gr

Ρεμπέτικη βραδιά στη Νάουσα



Ρεμπέτικη βραδιά θα διοργανώσουν την Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, στις 9μμ, στο Μουσικό Καφενείο «Σείριος» στη Νάουσα ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής. Θα παίξουν: Γιάννης Περισοράτης (μπουζούκι τρίχορδο, τραγούδι), Δημήτρης Σφίγγος (κιθάρα, τραγούδι), Νίκος Ορδουλίδης (πιάνο, τραγούδι). Το ρεπερτόριο καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα της μουσικής των τεκέδων, των πρώτων χρόνων της δισκογραφίας μέχρι και τη γέννηση του νέου λαϊκού τραγουδιού. Θα ακουστούν τραγούδια των Βαμβακάρη, Περιστέρη, Παπαϊωάννου, Σκαρβέλη, Τσιτσάνη, Μπέλλου, Παγιουμτζή, Τσαουσάκη, Καζαντζίδη και άλλ

"Καλάθι αλληλεγγύης".Πρωτοβουλία του δήμου Νάουσας για τις άπορες οικογένειες


Η παροχή ουσιαστικής βοήθειας σε απόρους δημότες και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας «ΚΑΛΑΘΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», που οργανώνει  ο Δήμος, η Δημοτική Κοινότητα και το Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάουσας, σε συνεργασία με τα Σούπερ Μάρκετ της πόλης και το Σωματείο Αρτοποιών Νάουσας.  Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία αφορά τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (αλεύρι, λάδι, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα, ζάχαρη κλπ.). Τα...
είδη συγκεντρώνονται σε ειδικά δοχεία που υπάρχουν μέσα στα Σούπερ Μάρκετ με την ένδειξη «ΚΑΛΑΘΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ». Σε αυτά οι πολίτες μετά την ολοκλήρωση των αγορών τους και πριν φύγουν από το κατάστημα, μπορούν προαιρετικά να αφήνουν ένα ή περισσότερα από τα είδη που έχουν ήδη αγοράσει, βάζοντάς τα στο «Καλάθι Αλληλεγγύης». Στη συνέχεια, οι ποσότητες των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης θα μεταφέρονται σε χώρο του Δήμου, με σκοπό να διατεθούν σε άπορους δημότες και οικογένειες, με την επιμέλεια Επιτροπής του Δήμου σε συνεργασία με την Εκκλησία και Φιλανθρωπικές οργανώσεις.     Τα πρώτα «Καλάθια αλληλεγγύης» τοποθετήθηκαν στα δύο Σ/Μ «Μασούτης» τη Δευτέρα (14/11), όπου παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας κ. Θωμάς Τσουκαλάς, ο Πρόεδρος του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Γιώργος Ηλίας και η Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δ.Κ. Νάουσας κ. Βίκυ Μώκιου- Μπογιατζόγλου. Ο κ. Καραμπατζός, δήλωσε: «Προχωρήσαμε σε αυτήν την πρωτοβουλία για την ενίσχυση συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη βοήθειας στην πολύ δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Θέλω να τονίσω ότι, το «Καλάθι Αλληλεγγύης» είναι μία ουσιαστική πράξη στήριξης στον συνάνθρωπο. Η επιτυχία του εξαρτάται από το ενδιαφέρον, την ευαισθητοποίηση και την συμμετοχή όλων μας. Ευχαριστώ όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας και ιδιαίτερα τις διοικήσεις των Σ/Μ, το Σωματείο Αρτοποιών Νάουσας που ανταποκρίθηκαν και συνεργάζονται με το Δήμο μας. Καλώ όλους τους συνδημότες στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, κάνοντας μια συμβολική πράξη συμπαράστασης στον συνάνθρωπο που έχει την ανάγκη μας».  Τις επόμενες ημέρες «Καλάθια αλληλεγγύης» θα τοποθετηθούν και σε άλλα Σ/Μ στη Νάουσα, τα Ανθέμια και την Ειρηνούπολη.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλη ανατροπή σπουδαία νίκη για τα Λευκάδια

Πολύ μεγάλη νίκη κυρίως για τον τρόπο που επετεύχθη πέτυχε η ομάδα του ΠΑΣ Λευκαδίων μέσα στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Οι Λευκαδιώτες αν και έχαναν στο ημίχρονο με 2 - 0 κατάφεραν να ανατρέψουν τον αγώνα και να φύγουν νικητές με 2 - 4, έχοντας 2 στα 2 και μάλιστα εκτός έδρας στο ξεκίνημα των υποχρεώσεων τους.

Ξεκίνημα με το δεξί για τη Νάουσα

Με το δεξί ξεκίνησε η Νάουσα τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Αστραπή Μεσοποταμίας κερδίζοντας άνετα με 3 - 1. Δείτε το 2 γκολ του Καραλιόπουλου και τις δηλώσεις του Βασίλη Αργυρίου.
Αναλυτικά στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ που κυκλοφορεί καθώς και πλήρες ρεπορτάζ απ' όλες τις ομάδες του Δήμου Νάουσας








Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Χιτσκοκικό φινάλε στο ντέρμπυ Ειρηνούπολης - Άτλα Ζερβοχωρίου. Η αγωνιστική κίνηση της Α2' του β' ομίλου

Φοβερό σασπένς είχαμε στο ντέρμπυ της Ειρηνούπολης με τον Άτλα Ζερβοχωρίου όπου οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα σε 2 - 2. Στο ντέρμπυ κορυφής η ΑΕΠ Βέροιας ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι που επικράτησαν στην έδρα τους με 2-0 της Πατρίδας και ξέφυγαν σε απόσταση πέντε βαθμών από τους διώκτες τους. Η Θύελλα Στενημάχου πέτυχε σπουδαία νίκη στην Αγ. Μαρίνα με 1-2 και έπιασε την Πατρίδα τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ η Λυκογιάννη πέρασε σαν «σίφουνας» από τη Σφηκιά (1-7) και ανέβηκε στην τέταρτη θέση.
Τέλος, σε ένα άλλο ενδιαφέρον ματς, η Ακαδημία Βέροιας νίκησε εκτός έδρας την Ακαδημία Νάουσας με 1-0.


Α2 ΕΠΣΗ (Β') – 10η αγωνιστική

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αρχάγγελος - Μακεδόνας Β.: 3-1
Ακαδημία Ν. - Ακαδημία Β.: 0-1
Δόξα Ν. - Μονόσπιτα: 1-1
Αγ.Μαρίνα - Στενήμαχος: 1-2
Ειρηνούπολη - Ζερβοχώρι: 2-2
Σφηκιά - Λυκογιάννη: 1-7
Νικομήδεια - Ροδοχώρι: 3-0
ΑΕΠ Β. - Πατρίδα: 2-0

Σημαντικότερες φάσεις από το ματς Αχιλλέα - Μελίκης



Οι σημαντικότερες φάσεις από το παιχνίδι του Γιαννακοχωρίου μεταξύ Αχιλλέα Νάουσας και Μελίκης 1 - 1 από το συνεργάτη μας Γιώργο Πολύζο

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Χρήσιμα συμπεράσματα, σημαντική εμπειρία από την επίσκεψη Ημαθιωτών δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες



Κατόπιν πρόσκλησης του Ευρωβουλευτή Γιώργου Παπαστάμκου



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ολιγοήμερη επίσκεψη δημοσιογράφων εκπροσώπων ΜΜΕ της Ημαθίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες κατόπιν πρόσκλησης του ευρωβουλευτή μας Γιώργου Παπαστάμκου.
Η εμπειρία σίγουρα μοναδική για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν ουσιαστικά την «άτυπη» πρωτεύουσα της Ευρώπης. Επισκεφθήκαμε όλους τους χώρους που λαμβάνονται τόσο σημαντικές αποφάσεις και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με έλληνες και ξένους ευρωβουλευτές, αλλά και να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι το νομοπαρασκευαστικό έργο του Ημαθιώτη ευρωβουλευτή και το πολιτικό του "εκτόπισμα" στην Ευρωπαική Ένωση.
 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ευρωβουλευτή Γιώργο Παπαστάμκο  αλλά και στους συνεργάτες του όπως ο Κώστας Χατζηφώτης (μας διαφεύγει το όνομα της συμπαθέστατης συνεργάτιδας του), αλλά και στον Βασίλη Γιαννουλάκη επικεφαλής της εκδρομής πρώην συνεργάτη του για πολλά χρόνια υπεύθυνο του βουλευτικού του γραφείου.

ΗΜΑΘΙΑ- Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ

Κατατέθηκε χτες Παρασκευή 11 Νοεμβρίου ο συνδυασμός «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» συμμετέχοντας στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ημαθίας στις 11Δεκεμβρίου 2011, με επικεφαλή τον ΓΙΑΝΝΑΒΑΡΤΖΗ ΣΤΑΥΡΟ και υποψηφίους τους:
ΤΜΗΜΑ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ
1. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2. ΜΠΡΑΝΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
3. ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ
1. ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ
2. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑΞΑΣ
3. ΓΙΑΝΝΑΒΑΡΤΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
4. ΓΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
5. ΓΚΙΟΥΡΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
6. ΔΑΜΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
7. ΔΕΔΟΥΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
8. ΠΟΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
9. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟ
1. ΓΙΑΝΝΑΚΟΒΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
2. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3. ΚΟΤΣΙΑΜΠΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4. ΛΑΣΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
5. ΜΕΙΜΑΡΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
6. ΝΤΟΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7. ΠΑΠΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
8. ΠΕΤΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
9. ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
10. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
11. ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
12. ΧΑΡΑΒΙΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
1. ΖΙΩΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ
3. ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
1. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
2. ΓΕΝΝΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ
1. ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΜΑΡΙΑ
2. ΤΣΕΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Εργαζόμενοι στη ΔΕΤ: «Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοτικών επιχειρήσεων»






Όχι στην ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων, όχι στις απολύσεις και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, είναι τα βασικά αιτήματα του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΤ Νάουσας, μετά από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
Το πλήρες κείμενο της Γενικής Συνέλευσης έχει ως εξής:
«Μετά από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της διοίκησης της Τ.Α.Β. (πρώην Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού Ανάπτυξης Βερμίου), για την ιδιωτικοποίησή της, στηρίζουμε τα παρακάτω αιτήματα των υπαλλήλων της, που εδώ και χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο βουνό κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες εργασίας και καιρού.
ΑΙΤΗΜΑΤΑ:
ΟΧΙ στη ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων και άρση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς αυτό.
Καμία απόλυση, καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
Εξασφάλιση των θέσεων εργασίας μας με κάθε τρόπο.
Το σωματείο της ΔΕΤ στηρίζει τα αιτήματα των υπαλλήλων της ΤΑΒ, κατανοεί τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό και ζητάμε από όλους τους πολίτες της Δήμου Νάουσας να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας με κοινό σκοπό τη διαφύλαξη της περιουσίας μας.
Παράλληλα οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τις φήμες που ακούγονται κατά καιρούς για τους υπαλλήλους των Δημοτικών Επιχειρήσεων.
ΔΕΝ εργαζόμαστε στις Δημοτικές Επιχειρήσεις ως υπάλληλοι του Δήμου με αμοιβή από τον ίδιο το Δήμο.
Εργαζόμαστε ως υπάλληλοι με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου.
Και αυτά όλα με αφορμή και ως απάντηση στις κακές γλώσσες που προσπαθούν εδώ και χρόνια να καταστρέψουν την εικόνα των Δημοτικών Επιχειρήσεων και τους εργαζόμενους σε αυτές».

Νίκη Ολυμπιακού στο ντέρμπυ με Κοπανό. Ισοπαλίες για Αχιλλέα, Χαρίεσσα και ήττα για Επισκοπή



Σπουδαία νίκη και βαθμολογική συγκομιδή κατάφερε ο Ολυμπιακός Νάουσας που επικράτησε με 0 - 3 του ΓΑΣ Κοπανού εκτός έδρας. Σπουδαία ισοπαλία που τον αδικεί με βάση τις 3 κραυγαλέες ευκαιρίες στο τέλος απέσπασε από τον δεύτερο Φίλιππο Μελίκης στο γήπεδο του Γιαννακοχωρίου με 1 - 1, ενώ  η ΑΕ Χαρίεσσας έφερε "Αγγλική" ισοπαλία 6 - 6 μέσα στον Διαβατό σ' ένα αξέχαστο παιχνίδι. Τέλος από τις ομάδες μας η Επισκοπή έχασε με 5 - 2 μέσα στο Νεόκαστρο.

Η Ένωση Απ. Παύλου κατάφερε ακόμη μια νίκη  κερδίζοντας με 3-0 τον Άγιο Γεώργιο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Νεόκαστρο-Επισκοπή 5-2
Καβάσιλα – Τρίκαλα 0-1
Αχιλλέας – Μελίκη 1-1
Διαβατός – Χαρίεσσα 6-6
Αγ. Βαρβάρα – Σταυρός 3-1
Πλάτανος – Μέση 1-6
Κοπανός – Ολυμπιακός 0-3
Ένωση - Αγ. Γεώργιος 3-0

ΣΤΕΒΙΑ Ημερίδα στην Αλεξάνδρεια



Πανελλαδική Ημερίδα θα διεξαχθεί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας στις αρχές Δεκεμβρίου 2011.
Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα.

Θέματα Ημερίδας:
 «Καλλιέργεια- μεταποίηση- ευεργετικές ιδιότητες- χρήσεις Στέβιας».

Κύριος ομιλητής ο Γεωπόνος- ερευνητής Παύλος  Καπόγλου,  συγγραφέας  του βιβλίου:
«ΣΤΕΒΙΑ- γλυκιά, αλλά αθώα. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ»
Η  Στέβια αποκαλείται «το μαγικό φυτό της νέας χιλιετίας»
Η Στεβιοζάχαρη θεωρείται «η ζάχαρη του μέλλοντος»
Είναι 300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, αλλά χωρίς θερμίδες.
Ήλθε  η ώρα  της Στέβιας  και  η  καλλιέργεια  της θα ξεκινήσει το 2012.

Πληροφορίες  και Δηλώσεις συμμετοχής
Στα email:        pkapoglu@otenet.gr
                         pkapoglu@gmail.com
                         pkapoglu@hotmail.com

Και στο τηλέφωνο : 6944 932985