Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

«Ο Μπακαλόγατος», έρχεται στη Νάουσα!




Ο Σύλλογος Θεάτρου και Πολιτισμού «Επί Σκηνής» έπειτα από τον ιδιαίτερα επιτυχημένο περσινό κύκλο παραστάσεων με την «Πάστα σοκολατίνα» ετοιμάζεται να «ξαναχτυπήσει» και φέτος με την πασίγνωστη κωμωδία των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου, «Ο Μπακαλόγατος (της κακομοίρας)» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Οικονόμου.
Μία από τις πιο γραφικές και καλύτερες κωμωδίες του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, η οποία ξυπνά γλυκές αναμνήσεις από την εποχή του ’60. Η γειτονιά με τους απλούς ανθρώπους του μόχθου και του απλού μεροκάματου. Στενάκια όμορφα, γραφικά, αυλές μοσχοβολιστές στα λουλούδια, γεμάτες χαμογελαστά πρόσωπα και ψυχές γεμάτες όνειρα, προσδοκίες και αγωνίες.
Το κλασικό παραδοσιακό μπακάλικο της γειτονιάς, κέντρο εμπορικής και κοινωνικής κίνησης, είναι ο χώρος γύρω απ’ τον οποίο στήνεται η πλοκή, η δράση και η εξέλιξη του έργου.
Στο μπακάλικο του κυρ Παντελή και στην αυλή του σπιτιού του κυρ Μανώλη, ο Ζήκος, ένας «μπακαλόγατος» βρίσκεται σε μόνιμη διαμάχη με το αφεντικό του, ζει τον ανεκπλήρωτο έρωτά του με την όμορφη Φιφίκα, σκαρώνει φάρσες και κόντρες με τους άλλους κατοίκους της γειτονιάς.
Στόχος των συντελεστών είναι να παρουσιάσουν μία αντικαταθλιπτική κωμωδία κόντρα στη σημερινή κατήφεια. Η φρεσκάδα, ο φρενήρης ρυθμός, οι απίστευτες ατάκες του Ζήκου και των άλλων ηρώων που πέφτουν κατά ριπάς, οι διάλογοι, που «ταλαιπωρούν» την ελληνική γλώσσα και γραμματική, προσφέρουν ριπές γέλιου μέχρι δακρύων.
Ο Ζήκος, ο κυρ Παντελής, η κυρα Δέσποινα, ο κυρ Μανώλης, ο κυρ Σωτήρης, ο Κιτσάρας, ο Αργύρης, η Λίτσα, η Φιφίκα, η κυρα Μαρίκα, ο Ανδρέας και η Κατερίνα, στις 23 Φεβρουαρίου 2013 θα σας περιμένουν στην πρεμιέρα του έργου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας. Επόμενες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 27 Φεβρουαρίου, όπως και στις 2 και 3 Μαρτίου.
Η σκηνοθεσία και η σκηνογραφία είναι του Αλέξανδρου Οικονόμου.
Συμμετέχουν (κατά σειρά εμφάνισης): Χάρης Αδαμίδης, Παύλος Ιωσηφίδης, Δημήτρης Πάζος, Δημήτρης Δούτσης, Ζήνων Μυλωνάς, Ελένη Ζαφείρκου, Άσπα Πιτάκη, Ελένη Χατζηκώστα, Κώστας Γιάντσης, Ζωή Δασκαλάκη, Χριστίνα Ρούσου, Γιάννης Κουκούλος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου