Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Νέα χυδαία πρόκληση Σκοπιανών καρναβαλιστών


Ομάδα Σκοπιανών ξεσηκώνει αντιδράσεις με το προκλητικό άρμα με θέμα «την κηδεία της Ελλάδας» που παρουσίασε στην καθιερωμένη καρναβαλική παρέλαση της πόλης Βέβτσανι. Στην απαράδεκτη παρωδία που ετοίμασαν οι νεαροί Σκοπιανοί, στην οποία πρωταγωνιστεί το εθνικό μας σύμβολο τυλιγμένο σε ένα φέρετρο από φελιζόλ, η Ελλάδα αναφέρεται ως «Yunanistan», ενώ ως υποτιθέμενη χρονολογία «θανάτου» της έχει προσδιοριστεί το 2011.


Γύρω από το φέρετρο προκλητικοί νεαροί καρναβαλιστές, ντυμένοι με περούκες και κόκκινα εσώρουχα ή φορώντας στολές παρόμοιες με αυτών των εγκληματιών-ρατσιστών της «Κου Κλουξ Κλαν», πανηγυρίζουν σε ξέφρενους ρυθμούς. Εκτός από την ελληνική σημαία, το προκλητικό γκρουπ παρουσίασε και άλλα σύμβολα της χώρας μας, όπως τον Ηλιο της Βεργίνας, καθώς και έναν χάρτη της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας».

Οι Σκοπιανοί όμως δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλούν με τη στάση τους αυτή, αφού και κατά την περσινή παρέλαση παρουσίασαν ένα παρόμοιο άρμα, για το οποίο μάλιστα είχαν φτιάξει μέχρι κηδειόχαρτα στα οποία αναγραφόταν: «Καλά νέα. Απρόσμενα, μετά από μακροχρόνια ενόχληση, μας άφησε ο αγαπητός μας γείτονας, πρώην τουρκική επαρχία -Ελλάδα ή Γιουνανιστάν ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί- στην ηλικία των 181 χρόνων. 1830 (Πρωτόκολλο του Λονδίνου) - 2011 (Χάγη). Η κηδεία θα λάβει χώρα στο κέντρο του Βέβτσανι στις 13 και 14 Ιανουαρίου. Οι πενθούντες: Ευρωπαϊκή Ενωση, ΗΠΑ, Ρωσία, Σερβία…». Αιτία του υποτιθέμενου θανάτου ήταν η οικονομική κρίση στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου