Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής για την σχεδιαζόμενη δημιουργία σταθμού διοδίων στο Νησέλι Ημαθίας



Ερώτηση στη βουλή των Ελλήνων κατέθεσε ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Αρτέμης Ματθαιόπουλος, βουλευτής Σερρών, στους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών με θέμα  «Σχετικά με την σχεδιαζόμενη δημιουργία σταθμού διοδίων στο Νησέλι Ημαθίας»


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του σταθμός διοδίων στην περιοχή του Νησελίου Ημαθίας. Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει την οργή της τοπικής κοινωνίας, ενώ αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια που οδήγησαν τους αρμόδιους στη λήψη μιας τέτοιας απόφασης. Ως αρχικό αντίτιμο διέλευσης έχει οριστεί το ποσό των 2,2 ευρώ.
Η ενέργεια αυτή των αρμόδιων αρχών θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο έναν μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής που εργάζονται ή επισκέπτονται καθημερινά για λόγους σχετικούς με την εργασία τους τις περιοχές της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης. Ιδίως, μάλιστα, τον αγροτικό πληθυσμό ο οποίος θα πληρώνει ακόμη ένα «χαράτσι» στον αγώνα του για επιβίωση που περνά μέσα από την πώληση των προϊόντων του σε λαχαναγορές γειτονικών νομών. 

Eρωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
 
Προτίθενται να αναστείλουν οριστικά την έναρξη της λειτουργίας του εν λόγω σταθμού διοδίων;
Σε περίπτωση που εμμείνουν στην δημιουργία του εν λόγω σταθμού, δεσμεύονται το κόστος διέλευσης να μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%;
Σε κάθε περίπτωση, γιατί δεν προβλέπεται ειδική άδεια εισόδου για τους μονίμους κατοίκους - αγρότες της περιοχής, ώστε να εξαιρούνται από την καθημερινή επιβάρυνση στις αναγκαίες μετακινήσεις τους»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου