Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες




Κακοκαιρία με χιονόνερο στην Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και χιονοπτώσεις στα ορεινά των παραπάνω περιοχών καθώς και στα πεδινά της Ανατολικής Μαγνησίας και της Χαλκιδική και κυρίως στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, περιμένουμε σήμερα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια και στο Αιγαίο, ενώ στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι καλός με λίγες νεφώσεις. Παράλληλα στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί ισχυρός παγετός που τοπικά στα βόρεια θα είναι ολικός.

Η θερμοκρασία, σε κατακόρυφη πτώση, θα κυμανθεί από -12 έως 0 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -7 έως 3 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -6 έως 4 βαθμούς στη Κεντρική Ελλάδα, από -2 έως 9 στη Δυτική Ελλάδα, από -3 έως 6 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από -2 έως 4 βαθμούς στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και από 2 έως 8 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη θα επικρατήσουν σχεδόν θυελλώδεις εως θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις εως θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς σχεδόν μέτριους.

Νεφώσεις με χιονόνερο στα νότια και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στις υπόλοιπες περιοχές, με εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα, περιμένουμε στην Αττική. Στα ορεινά και στα βόρεια τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 4 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τον 1 βαθμό. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και από τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις, πολύ κρύο και παγετό κατά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 3 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.
Πηγή: meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου