Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

« Επιστολή στον Πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση ως αδίκημα της άρνησης της Γενοκτονίας των Ποντίων»


Ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης και 37 ακόμα βουλευτές της ΝΔ απέστειλαν στις 19 Αυγούστου την παρακάτω επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ζητώντας, στο υπό ψήφιση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, την εξομοίωση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής(Ποντίων, Μικρασιατών κ.α.) με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και την αντιμετώπιση της άρνησης αυτής της Γενοκτονίας ως αδίκημα:
 
Αναλυτικότερα, η συγκεκριμένη επιστολή έχει ως εξής:
 
Προς Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά
            
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
 
      Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης αποτελεί ένα αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, που πολλοί από εμάς, τους απογόνους εκείνων που μαρτύρησαν, την ακούσαμε και τη μάθαμε όχι μόνο από ιστορικές καταγραφές, αλλά και από  τα βιώματα και τις ζωντανές αφηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων μας, και φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.
    Γι αυτό πολύ σωστά, αν και καθυστερημένα, ομόφωνα αναγνωρίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων το Φεβρουάριο του 1994.
    Στο σχέδιο νόμου το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου 2014, προς  συζήτηση και ψήφιση, η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής ( Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων ), θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων.
    Άλλωστε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου είχε προβεί σε σχετική δήλωση- δέσμευση για το θέμα, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της αρμόδιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου.
   Αν αυτό δεν τηρηθεί, θα σημαίνει στην πράξη την Άρνηση της Γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, την Αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων , γεγονός το οποίο  δεν μπορούμε να αποδεχθούμε. 
   Όλοι εμείς, κ. Πρωθυπουργέ, είμαστε βέβαιοι ότι εσείς θα  συμβάλετε στην ορθή από Εθνικής πλευράς αντιμετώπιση του θέματος.   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου