Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Δύο καινοτόμα πολιτιστικά προγράμματα από το 4ο νηπιαγωγείο Νάουσας


Ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια της καλοκαιρινής γιορτής λήξης του σχολικού έτους 2009-2010, το 4ο Νηπιαγωγείο Νάουσας παρουσίασε τα δύο καινοτόμα πολιτιστικά προγράμματα, που εφάρμοσε και δούλεψε με τους μικρούς μαθητές του κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Το πρώτο, αφορούσε την τέχνη της ζωγραφικής και την επαφή των παιδιών με αυτήν. Ο τίτλος του προγράμματος, “Ο Βαν Γκονγ μέσα από τα μάτια των παιδιών” με σκοπό τη γνωριμία των παιδιών με τον μεγάλο αυτό ζωγράφο, τα έργα και τη ζωή του, την τεχνική και τα χρώματα του, καθώς και τον τρόπο περιγραφής και αποτύπωσης της φύσης στη διάρκεια των εποχών, μέσα από τα έργα του. Δημιουργήθηκε στην τάξη το εργαστήρι του ζωγράφου, τα παιδιά πειραματίστηκαν με τεχνικές και διάφορα υλικά και αποτύπωσαν νεκρές φύσεις, τοπία και προσωπογραφίες. Μελέτησαν τα τοπία του και για κάποια από αυτά δημιούργησαν και δραματοποίησαν τις δικές τους ιστορίες.
Το δεύτερο πρόγραμμα που εκπονήθηκε στην τάξη του 4ου Νηπιαγωγείου Νάουσας, έχει τίτλο “Εργαστήρι κατασκευής προσωπείου ( μάσκας)».
Αφορούσε τη χρήση του προσωπείου στη διάρκεια των αιώνων... από το αρχαίο θέατρο μέχρι σήμερα.
Δόθηκε έμφαση στον πρόσωπο, που φορούν οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες της Νάουσας την περίοδο της Αποκριάς.
Επισκέφθηκαν εργαστήρια κατασκευής προσωπείων και έφτιαξαν στην τάξη τα δικά τους, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά.
Κατασκεύασαν μάσκες και τις χρησιμοποίησαν στο τέλος, στην παράσταση που δόθηκε.
Τα παιδιά μυήθηκαν στην χρήση του προσωπείου και τη λειτουργικότητα του στο θέατρο.
Oι καινοτόμες δράσεις κάνουν το περιβάλλον του σχολείου ακόμα πιο ελκυστικό στα παιδιά, αφού συμμετέχουν ολιστικά σε αυτές.
Ήταν κάτι που το βιώσαμε όλοι όσοι παρακολουθήσαμε την καλοκαιρινή τους γιορτή που ήταν γεμάτη από τον παλμό του ενθουσιασμού, της χαράς και της ζωντάνιας των παιδιών, για όλα όσα έζησαν, ανακάλυψαν, δημιούργησαν και θέλησαν να μοιραστούν μαζί μας.
Συγχαρητήρια και καλή πρόοδο στα νήπια και τη νηπιαγωγό τους κ. Αγγελίδου Κατερίνα για τις αξιόλογες δράσεις που μας παρουσίασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου