Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Τάσος Σιδηρόπουλος: σημαντικό βήμα για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης για τον κλάδο


Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Σιδηρόπουλος σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης στην ΕΝΚΛΩ σ’ αυτήν αναφέρει τα εξής: «Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανακοίνωσε τη πρωτοβουλία για την προώθηση μέτρων με σκοπό την αναδιάρθρωση της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.). Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου, η Πολιτεία παρέχει εγγύηση κατά 80% μέχρι του ποσού των 62 εκατ. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνεται και η αποπληρωμή μεγάλου μέρους των οφειλόμενων ποσών των εργαζομένων, καθώς και πλήρης εξόφληση των νόμιμων αποζημιώσεων για όσους από τους εργαζόμενους δεν δύναται στη φάση αυτή να διατηρήσει η Εταιρία. Το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΝ.ΚΛΩ περιλαμβάνει την άμεση λειτουργία μιας μονάδας στη Νάουσα, καθώς και των κλωστηρίων Ροδόπης και Μαρώνειας. Παράλληλα, αναγνωρισμένος Σύμβουλος αναλαμβάνει μέσα σε ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας τριών νέων επενδυτικών προτάσεων, οι οποίες αφορούν:
α) στη δημιουργία εμπορικών και τουριστικών υποδομών στη Νάουσα
β) στη διαχείριση αποβλήτων στην περιοχή των Οινοφύτων,
γ) στη συμμετοχή σε θεσμικού τύπου επενδύσεις που συνδέονται με την ανάταξη του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης.
Ο στόχος που έχει θέσει η Κυβέρνηση είναι η ριζική αναδιοργάνωση του Ομίλου, ώστε να αποκτήσει πραγματική προοπτική, γι΄ αυτό και καταβάλει μια εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια ώστε να παρέχει τις εγγυήσεις εκείνες που θα εξασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας για να έχουμε σήμερα μια βιώσιμη λύση, να επαναλειτουργήσει δηλαδή αυτή η επιχείρηση με τη διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας. Από την πλευρά μου, ως Βουλευτής του Νομού, δεσμεύομαι ότι θα παρακολουθώ τόσο το ζήτημα για την τύχη των εργαζομένων που ενδεχομένως θα απολυθούν στα πλαίσια της υλοποίησης των μέτρων, αλλά και γενικότερα τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα του Υπουργείου. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει με την πολιτική της ότι στηρίζει την ανάπτυξη της περιφέρειας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και αναμφίβολα η παρέμβαση αυτή στο τομέα της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης για τον κλάδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου