Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Το αδιαχώρητο για τον «οικονομικό δολοφόνο» του Στέλιου Κούλογλου


Το αδιαχώρητο επικράτησε στην προβολή της ταινίας του Στέλιου Κούλογλου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας. Δεκάδες θεατές δεν κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα, ενώ πολλοί άλλοι την παρακολούθησαν όρθιοι ή καθισμένοι στο πάτωμα.
Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Τμήματος Βιβλιοθήκης της Κ.Ε.ΔΗ.Π.Ο.Ν. και χορηγό το παραδοσιακό καφενείο «Σείριος» και την παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο τέως Δήμαρχος κ. Βλάχος και άλλοι επίσημοι.
Η ταινία κέντρισε το ενδιαφέρον των θεατών προκαλώντας πολλούς συνειρμούς για τη σημερινή δίνη στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Αξιοσημείωτο είναι πως αμέσως μετά την προβολή όλοι οι θεατές παρέμειναν στις θέσεις τους και συζήτησαν με τον πολυβραβευμένο δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου για την ταινία, αλλά και τη σχέση με τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα και τα όσα δεινά συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ελληνική κοινωνία.
Ο δημιουργός της ταινίας διευκρίνισε ότι ουδέποτε υπήρχε η σκέψη όταν προετοιμαζόταν το βραβευμένο ντοκιμαντέρ πως θα ήταν δυνατό να έρθει στην Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις του κοινού, ανέφερε ότι η προσπάθεια οικονομικής εξάρτησης των χωρών από τα συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας (ΗΠΑ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ) συνεχίζεται και σήμερα με αμείωτους ρυθμούς με σκοπό την απομύζηση του εθνικού πλούτου της κάθε χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου