Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Στο ΥΦΑΔΙ η πορεία κορυφώνεται



Με την συμμετοχή 200 αθλητών από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, από 16 έως 18 Ιουνίου διεξήχθηκαν στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) οι 23οι πανελλήνιοι αγώνες καλαθοσφαίρισης των Special Olympics (test events).
Τον νομό μας εκπροσώπησε επάξια η ομάδα μπάσκετ του ΥΦΑΔΙ, οι αθλητές της οποίας, ξεκινώντας πριν 10 χρόνια την πορεία τους από την κατώτερη κατηγορία, όπου αγωνίζονται αθλητές χαμηλών δυνατοτήτων, κατάφεραν να αναβαθμιστούν σταδιακά στην ανώτερη κατηγορία και να αποσπάσουν φέτος την τέταρτη πανελλήνια θέση.
Η διάκριση αυτή αποτελεί επιβράβευση της συνεχούς και φιλότιμης προσπάθειας των παιδιών, τα οποία με την αμέριστη συμπαράσταση και αγάπη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των εκπαιδευτών τους, απέδειξαν έμπρακτα ότι μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους.
Αυτή η διάκριση καθιστά την ομάδα του ΥΦΑΔΙ υπολογίσιμη δύναμη σε πανελλήνιο επίπεδο και υπόσχεται πολλά για το μέλλον.
Καθοριστική στην επιτυχία της ομάδας, ήταν η συμβολή της γυμνάστριας Ειδικής Αγωγής Γεωργίας Ράντζιου, η οποία εδώ και πολλά χρόνια συμπαραστέκεται αφιλοκερδώς στον Σύλλογο και στην συγκεκριμένη συμμετοχή ήταν κοντά στην ομάδα καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων, εμψυχώνοντας και καθοδηγώντας τα παιδιά: Καραοσμάνη Δημήτρη, Καραοσμάνη Νίκο, Βασιλείου Μαρία, Πάλλα Μαρία, Σεμερτζίδη Δημήτρη, Μαλίνη Βασίλη, Πόπτση Γιώργο, Κυριακό Παναγιώτη.
Πριν την έναρξη των αγώνων, όλοι οι αθλητές των Special Olympics διαγωνίστηκαν σε ατομικές δεξιότητες που περιλάμβαναν στοχευμένη πάσα, ντρίμπλα δέκα μέτρων και επιτόπιο σουτ. Η τελική βαθμολογία για κάθε παίκτη καθοριζόταν από το άθροισμα των βαθμολογιών που επιτεύχθηκαν σε κάθε ένα από τα αγωνίσματα.
Τον αγώνα “ΥΦΑΔΙ”-“Ρόδο” παρακολούθησε ο Υπουργός Πολιτισμού-Αθλητισμού κ. Γερουλάνος, ο οποίος συνεχάρει τους αθλητές μας για την επίδοση και το αθλητικό πνεύμα που επέδειξαν.
Την αποστολή συνόδευσαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Ευγενία Ζάλιου, η εκπαιδεύτρια Ρένα Μπαμπάτση και οι γονείς Στέλλα και Παναγιώτης Σεμερτζίδης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων ήταν παρούσα και η Ναουσαία Βαγγελιώ Ρέντη, η οποία είναι Διευθύντρια Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων, για την διεξαγωγή των παγκοσμίων αγώνων Special Olympics το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου