Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Yπογράφηκε η σύμβαση οδικού έργου στον Δήμο Βέροιας


Από τον Δήμο Βέροιας ανακοινώνεται ότι υπογράφηκε στο γραφείο του Αντιδημάρχου Τεχνικών κ. Δημήτρη Δάσκαλο με την ανάδοχο εταιρεία «ΕΓΕΡΣΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Π.Ε.» την Πέμπτη 24/06/2010 η Σύμβαση για την κατασκευή του έργου : «Ολοκλήρωση εργασιών εισόδου από οδό Πιερίων συμβολής Μανδηλαρά έως συμβολή οδού Κουντουριώτη».
Το έργο αφορά τη διάνοιξη , κρασπέδωση και ασφαλτόστρωση της οδού Πιερίων από τη συμβολή της με την οδό Μανδηλαρά έως τη συμβολή της με την οδό Κουντουριώτη, δηλαδή το υπόλοιπο τμήμα για την ολοκλήρωση της οδού Πιερίων. Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα απομένουν ελάχιστες εργασίες για την ολοκλήρωση της εισόδου της πόλης.
Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και είναι προϋπολογισμού 200.000,00 €.
Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας ΣΧΟΛΗ ΜΠΑΛΕΤΟΥ« Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ»



Το κλασσικό παραμύθι « Σταχτοπούτα » ζωντάνεψαν μέσα από τον χορό οι μαθήτριες της Σχολής Μπαλέτου της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας.
Μια πετυχημένη, φαντασμαγορική παράσταση με μεράκι και τέχνη, που δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα από τις επαγγελματικές παραστάσεις.
Οι μαθήτριες- τές της Σχολής δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό κατά χειροκροτήθηκαν από τους γονείς, συγγενείς και φίλους του κλασσικού χορού που κατέκλυσαν το Δημοτικό Θέατρο Νάουσας την Τέτάρτη 23 Ιουνίου 2010 .
Το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού οφειλόταν στην πολύ ζωντανή, ρυθμική παρουσίαση των μαθητών μέσα από ένα κράμα κλασσικού και σύγχρονου χορού.
Η καθηγήτρια χορού κ. Κέλλυ Καλογήρου απέδειξε στο κοινό, την πλούσια επαγγελματική της κατάρτιση, και τις μεγάλες της εμπειρίες στο κλασσικό χορό.
Στην παράσταση πήραν μέρος :
Σταχτοπούτα: Μαλιούφα Στέλλα
Πρίγκηπας: Βαφέα Βασιλική
Γάτες: Βαλαή Ελισσάβετ, Τζαβέλλα Ιωάννα
Μητριά: Παναγιωτίδου Σοφία
Αδερφές: Γαλίτη Άννα, Μέσκου Μαρία, Τσίτση Φανή
Ποντικίνα: Μπαξεβανίδου Βάσω
Αυλικός: Τσέλιος Μανώλης-
Νεράϊδες: Βουδούρη Βάσω, Θεοδωροπούλου Κατερίνα, Λαφάρα Αρετή, Μαλιάσα Θάλεια, Μπακαλιού Μαρία, Μπάπκα Ελένη, Μυλωνά Χρυσάνθη, Πίκου τάνια, Πολάκη Έλλη, Τσέλιου Ευδοξία.
Καλεσμένοι στο Χορό: Αντωνιάδου Ανατολή, Γιάτσου Κατερίνα, Κεραμίδου Νϊκη, Μαλάκη Σοφία, Μητσιάνη Αγνή, Πολυζου Μαριλένα, Σακελαρίδου Σοφία, Σιούλη Χριστίνα- Μαρία, Χατζή Έφη, Τσέλιος Μανώλης.
Πεταλούδες: Αποστολίδου Κιούτη Βασιλική, Γιανκάκη Αντωνία, Γκιούρκα Αίγλη, Κωνσταντινίδου Σόνια, Λαφάρα Θωμαή, Λαφάρα Μαρία-Παρθένα, Μυλωνά Ελένη, Σταμάτη Θωμαή.
Ποντικάκια: Δραγουμάνου Ιουλία, Μητσιάνη Κωνσταντίνα, Μωυσιάδου Γραμματική, Νέστορα Άννα, Τσοπουρίδου Ελισσάβετ, Φετλή Κατρίνα, Χατζή Αγάπη, Χριστόφα Θεοδώρα,
Γενική Επιμέλεια
(Διδασκαλία- Χορογραφίες- Μουσική επιμέλεια- Κείμενα, Σκηνικά- Κουστούμια)
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΚΕΛΛΥ.
Ήχος – Φωτισμός: Γιάτσης Παναγιώτης, Τομπουλίδης Χάρης, Τσίμπρης Νϊκος.






Γ.Ε. ΝΑΟΥΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΠΠΑ΄-ΠΚΑ΄ «ΟΛΥΜΠΙΑ ΄09»



Την Τετάρτη 23/6 έγιναν στο Λιτόχωρο οι αγώνες στίβου «ΟΛΥΜΠΙΑ» στην κατηγορία ΠΠΑ΄-ΠΚΑ΄ και ΠΠΒ΄-ΠΚΒ΄ με τη συμμετοχή αθλητών από την βόρειο Ελλάδα και τη Θεσσαλία . Η Γυμναστική Ένωση Νάουσας συμμετείχε με 20 αθλητές-τριες που έφεραν τα εξής αποτελέσματα:
ΠΠΑ΄
ΥΨΟΣ: Τεσσαρομάτης Γ. 1ος –1.94(που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ και την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα για την κατηγορία του).
ΜΗΚΟΣ: Τεσσαρομάτης Γ. 1ος –5.95
300μ.:Καζεπίδης Α. 4ος –41’’22
150μ.: Τσιρκινίδης Α. 14ος-19΄΄78
ΑΚΟΝΤΙΟ: Τσιρκινίδης Α. 3ος-40.04
ΠΚΑ΄
ΥΨΟΣ: Μάκη Γ.4η -1.40 – Δάγγα Φ. 7η -1.35
ΜΗΚΟΣ: Τούφα Κ. 9η- 4.32
ΑΚΟΝΤΙΟ: Μπατσή Ε. 6η -23.63
ΣΦΑΙΡΑ: Μπατσή Ε. 3η –9.80
ΠΠΒ΄
1000μ.:Δεληχρήστος Θ. 6ος - Μπατσής Δ. 10ος
ΜΗΚΟΣ: Λογδανίδης Κ. 4ος – Καραγιάννης Φ.8ος – Φικιάρης Θ. 10ος – Μπόλας Β. 12ος –Μπατσής Δ. 15ος .
ΠΚΒ΄
1000μ. Ζλατάνη Κ. 7η
60μ.: Καϊσίδου Σ. 5η – Πέιου Μ. 7η – Δραγουμάνου Β. 11η .
ΜΗΚΟΣ:Καίσίδου Σ. 14η – Γουτιάνου Κ. 10η –Φουνταλή Μ. 15η –Δρενοβιάδου Ε. 12η –Μάκη Γ. 11η – Δάγγα Φ. 17η.

Επόμενοι αγώνες στίβου που θα συμμετέχουν οι αθλητές-τριες της Γ.Ε.Νάουσας θα είναι το Σαββατοκύριακο 26-27/6 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημά Συνθέτων Αγωνισμάτων Ε-Ν και Π-Κ που θα γίνει στην Κατερίνη.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Δύο καινοτόμα πολιτιστικά προγράμματα από το 4ο νηπιαγωγείο Νάουσας


Ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια της καλοκαιρινής γιορτής λήξης του σχολικού έτους 2009-2010, το 4ο Νηπιαγωγείο Νάουσας παρουσίασε τα δύο καινοτόμα πολιτιστικά προγράμματα, που εφάρμοσε και δούλεψε με τους μικρούς μαθητές του κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Το πρώτο, αφορούσε την τέχνη της ζωγραφικής και την επαφή των παιδιών με αυτήν. Ο τίτλος του προγράμματος, “Ο Βαν Γκονγ μέσα από τα μάτια των παιδιών” με σκοπό τη γνωριμία των παιδιών με τον μεγάλο αυτό ζωγράφο, τα έργα και τη ζωή του, την τεχνική και τα χρώματα του, καθώς και τον τρόπο περιγραφής και αποτύπωσης της φύσης στη διάρκεια των εποχών, μέσα από τα έργα του. Δημιουργήθηκε στην τάξη το εργαστήρι του ζωγράφου, τα παιδιά πειραματίστηκαν με τεχνικές και διάφορα υλικά και αποτύπωσαν νεκρές φύσεις, τοπία και προσωπογραφίες. Μελέτησαν τα τοπία του και για κάποια από αυτά δημιούργησαν και δραματοποίησαν τις δικές τους ιστορίες.
Το δεύτερο πρόγραμμα που εκπονήθηκε στην τάξη του 4ου Νηπιαγωγείου Νάουσας, έχει τίτλο “Εργαστήρι κατασκευής προσωπείου ( μάσκας)».
Αφορούσε τη χρήση του προσωπείου στη διάρκεια των αιώνων... από το αρχαίο θέατρο μέχρι σήμερα.
Δόθηκε έμφαση στον πρόσωπο, που φορούν οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες της Νάουσας την περίοδο της Αποκριάς.
Επισκέφθηκαν εργαστήρια κατασκευής προσωπείων και έφτιαξαν στην τάξη τα δικά τους, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά.
Κατασκεύασαν μάσκες και τις χρησιμοποίησαν στο τέλος, στην παράσταση που δόθηκε.
Τα παιδιά μυήθηκαν στην χρήση του προσωπείου και τη λειτουργικότητα του στο θέατρο.
Oι καινοτόμες δράσεις κάνουν το περιβάλλον του σχολείου ακόμα πιο ελκυστικό στα παιδιά, αφού συμμετέχουν ολιστικά σε αυτές.
Ήταν κάτι που το βιώσαμε όλοι όσοι παρακολουθήσαμε την καλοκαιρινή τους γιορτή που ήταν γεμάτη από τον παλμό του ενθουσιασμού, της χαράς και της ζωντάνιας των παιδιών, για όλα όσα έζησαν, ανακάλυψαν, δημιούργησαν και θέλησαν να μοιραστούν μαζί μας.
Συγχαρητήρια και καλή πρόοδο στα νήπια και τη νηπιαγωγό τους κ. Αγγελίδου Κατερίνα για τις αξιόλογες δράσεις που μας παρουσίασαν.

Οι μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη στο 3ο Νηπιαγωγείο Βέροιας


Ότι, οι μελωδίες του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη πλημμύρισαν τις ψυχές μας και το χώρο του 3ου Νηπιαγωγείου Βέροιας στην παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο, «Γνωρίζω το μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη» που εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2009-2010.
Στόχος του πολιτιστικού προγράμματος, ήταν να έρθουν τα νήπια σε επαφή με το έντεχνο ποιοτικό τραγούδι και να το αγαπήσουν.
Ειδικότερα:
• Να γνωρίσουν πως δημιουργείται ένα τραγούδι.
• Να γνωρίσουν το μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και το μουσικό του έργο.
• Να γνωρίσουν ποιήματα ελλήνων ποιητών μέσα από τα μελοποιημένα τραγούδια του (Γ.Ρίτσου, Ο.Ελύτη, κ.ά.).
• Να αναπτύξουν δεξιότητες «καλού ακροατή» με ακούσματα που «άγουν την ψυχή».
Η δραματοποιημένη παρουσίαση των τραγουδιών, από τα νήπια, ενθουσίασε και συγκίνησε τους γονείς τους και όλους όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση.
Συγχαρητήρια και καλή πρόοδο στα νήπια και τη νηπιαγωγό τους κ. Τσακυρίδου Νόπη.

Στο ΥΦΑΔΙ η πορεία κορυφώνεται



Με την συμμετοχή 200 αθλητών από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, από 16 έως 18 Ιουνίου διεξήχθηκαν στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) οι 23οι πανελλήνιοι αγώνες καλαθοσφαίρισης των Special Olympics (test events).
Τον νομό μας εκπροσώπησε επάξια η ομάδα μπάσκετ του ΥΦΑΔΙ, οι αθλητές της οποίας, ξεκινώντας πριν 10 χρόνια την πορεία τους από την κατώτερη κατηγορία, όπου αγωνίζονται αθλητές χαμηλών δυνατοτήτων, κατάφεραν να αναβαθμιστούν σταδιακά στην ανώτερη κατηγορία και να αποσπάσουν φέτος την τέταρτη πανελλήνια θέση.
Η διάκριση αυτή αποτελεί επιβράβευση της συνεχούς και φιλότιμης προσπάθειας των παιδιών, τα οποία με την αμέριστη συμπαράσταση και αγάπη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των εκπαιδευτών τους, απέδειξαν έμπρακτα ότι μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους.
Αυτή η διάκριση καθιστά την ομάδα του ΥΦΑΔΙ υπολογίσιμη δύναμη σε πανελλήνιο επίπεδο και υπόσχεται πολλά για το μέλλον.
Καθοριστική στην επιτυχία της ομάδας, ήταν η συμβολή της γυμνάστριας Ειδικής Αγωγής Γεωργίας Ράντζιου, η οποία εδώ και πολλά χρόνια συμπαραστέκεται αφιλοκερδώς στον Σύλλογο και στην συγκεκριμένη συμμετοχή ήταν κοντά στην ομάδα καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων, εμψυχώνοντας και καθοδηγώντας τα παιδιά: Καραοσμάνη Δημήτρη, Καραοσμάνη Νίκο, Βασιλείου Μαρία, Πάλλα Μαρία, Σεμερτζίδη Δημήτρη, Μαλίνη Βασίλη, Πόπτση Γιώργο, Κυριακό Παναγιώτη.
Πριν την έναρξη των αγώνων, όλοι οι αθλητές των Special Olympics διαγωνίστηκαν σε ατομικές δεξιότητες που περιλάμβαναν στοχευμένη πάσα, ντρίμπλα δέκα μέτρων και επιτόπιο σουτ. Η τελική βαθμολογία για κάθε παίκτη καθοριζόταν από το άθροισμα των βαθμολογιών που επιτεύχθηκαν σε κάθε ένα από τα αγωνίσματα.
Τον αγώνα “ΥΦΑΔΙ”-“Ρόδο” παρακολούθησε ο Υπουργός Πολιτισμού-Αθλητισμού κ. Γερουλάνος, ο οποίος συνεχάρει τους αθλητές μας για την επίδοση και το αθλητικό πνεύμα που επέδειξαν.
Την αποστολή συνόδευσαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Ευγενία Ζάλιου, η εκπαιδεύτρια Ρένα Μπαμπάτση και οι γονείς Στέλλα και Παναγιώτης Σεμερτζίδης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων ήταν παρούσα και η Ναουσαία Βαγγελιώ Ρέντη, η οποία είναι Διευθύντρια Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων, για την διεξαγωγή των παγκοσμίων αγώνων Special Olympics το 2011.

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Η Ετήσια συνάντηση της παράταξης Καραμπατζού παρουσία του βουλευτή Άγγελου Τόλκα






Την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση πραγματοποίησε η παράταξη του δημάρχου Νάουσας Τάσου Καραμπατζού "Δημοτική Ανανέωση"την Κυριακή το μεσημέρι παρουσία του βουλευτή Άγγελου Τόλκα υποψηφίων και φίλων της παράταξης. Με άφθονα ψητά κρασί αλλά και ζωντανή μουσική η παράταξη του δημάρχου Νάουσας ρίχνεται στην μάχη των εκλογών.
Ιδιαίτερη αναφορά για τον Καλλικράτη έκανε ο κ. Τόλκας αναφερόμενος στους 3 δήμους που προέκυψαν από τον Καλλικράτη, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει και πάλι

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Kαλοκαιρινό κάμπινγκ της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

Ενημερώνουμε όλα τα μέλη και τους φίλους της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ότι τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί το πρώτο καλοκαιρινό φεστιβάλ-κάμπινγκ της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ μετά την επανίδρυση της.
Το Κάμπινγκ θα πραγματοποιηθεί στις 8 με 11 του Ιούλη στην Αγία Άννα (Βόρεια Εύβοια) σε ένα πλήρως οργανωμένο κάμπινγ. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ-Κάμπινγκ θα περιλαμβάνει πολιτικές συζητήσεις, θεματικές δράσεις και φυσικά events διασκέδασης !!!
Η τιμή συμμετοχής είναι 75 ευρώ που περιλαμβάνει την μεταφορά, την διαμονή με σκηνές που προσφέρει το κάμπινγκ, πρωινό και ένα γεύμα !!!
Δηλώση συμμετοχής μπορείτε να κάνετε στα γραφεία της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ημαθί

Κατανομή αξιωμάτων στη ΝΟΔΕ Ημαθίας

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010 και ώρα 18:00, συνήλθαν τα εκλεγμένα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε Ημαθίας για την εκλογή μελών προεδρείου και μελών ΝΟΜ.ΕΚ.Ε.
Η συγκρότηση έχει ως:

ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΑΝΤ/ΔΡΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΣΙΜΟΣ
ΝΟΜ.ΕΚ.Ε ΖΕΪΜΠΕΚΗ ΣΟΦΙΑ
ΝΟΜ.ΕΚ.Ε ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΝΟΜ.ΕΚ.Ε ΤΟΠΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ
ΥΠ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥΛΑ ΝΙΚΗ
ΜΕΛΟΣ ΜΙΧΑΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΚΟΣΤΟΓΛΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΜΕΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΠΑΛΠΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΜΕΛΟΣ ΚΑΚΑΜΟΥΚΑ ΑΣΠΑΣΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε Ν.Δ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Δωρεάν εισιτήρια για το θέατρο διαθέτει από Δευτέρα 21 Ιουνίου ο ΟΓΑ

Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο των δράσεων της «Αγροτικής Εστίας», θα εφαρμόσει για την φετινή θερινή περίοδο 2010 και χειμερινή περίοδο 2010-2011 το πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος (εισιτήρια θεάτρου) χωρίς κλήρωση, αίτηση ή οικονομική συμμετοχή των ενδιαφερομένων. Το πρόγραμμα (συνολικής δαπάνης για τον ΟΓΑ ύψους 1,7 εκατ. ευρώ) απευθύνεται σε 100.000 ασφαλισμένους, συνταξιούχους του Οργανισμού καθώς και στα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη.
Για τους δικαιούχους των προγραμμάτων, η διανομή δελτίων θεάματος θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 και θα συνεχιστεί μέχρις εξαντλήσεως τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία θεάματος μαζί με τον κατάλογο των συμβεβλημένων θεάτρων, από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας, για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων ελεύθερης επιλογής τους που θα δοθούν σε πόλεις των νομών της χώρας κατά τη θερινή θεατρική περίοδο 2010 και τη χειμερινή 2010-2011. Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος είναι όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι ασφαλισμένοι του κλάδου κύριας ασφάλισης του ΟΓΑ, οι έμμεσα ασφαλισμένοι του ΟΓΑ (σύζυγοι και παιδιά) και οι επιζώντες (χήρες-ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ). Για το 2010 απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά: Βιβλιάριο υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ (ατομικό και των προστατευόμενων μελών τους), απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή απόδειξη καταβολής εισφορών ασφαλισμένου, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει στείλει ο ΟΓΑ. Επίσης ο ΟΓΑ, μέσω των προγραμμάτων δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου της «Αγροτικής Εστίας», θα διαθέτει εισιτήρια και για παιδικές σκηνές.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΌ ΤΗ ΒΑΣΗ


Αγαπητοί Συνδημότες,

Με την ιδρυτική μας συγκέντρωση της 8ης Μάρτη η Κίνηση Πολιτών για το Νέο Δήμο της Νάουσας δώσαμε το στίγμα για το πώς αντιλαμβανόμαστε την αυτοδιοίκηση: αυτόνομη, ανεξάρτητη, δημοκρατική, ενωτική, μια αυτοδιοίκηση με πολλές φωνές και μια συνισταμένη, την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.
Με τη θερμή και μαζική συμμετοχή των δημοτών από όλους τους οικισμούς του Δήμου επιβεβαιώθηκε η ανάγκη για τη δημιουργία της κίνησης καθώς και η ανταπόκριση στις εξαγγελίες μας.
Τα μέλη μας από όλους τους οικισμούς και όλα τα κόμματα συνθέτουν ένα πολυάνθρωπο πάζλ που διαμορφώνει το Νέο Δήμο που ονειρευόμαστε.
Σήμερα και χωρίς να παρεκκλίνουμε από τις αρχές της συναίνεσης και της δημοκρατίας που εμείς αναδείξαμε για το Δήμο, δεν διστάζουμε για μια ακόμη φορά να δεχθούμε την πρόκληση και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και την απήχησή μας στην κοινωνία.
Θέλουμε να συγχαρούμε την Συντονιστική Επιτροπή της ΤΟ ΠΑΣΟΚ Νάουσας για την πρότασή της για δημοκρατική εκλογή με ψηφοφορία του υποψήφιου δημάρχου. Στηριζόμενοι σ’ αυτή την πρόταση θέτουμε την υποψηφιότητά μας για στήριξη από το ΠΑΣΟΚ της επικεφαλής της Κίνησής μας .
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η λαϊκή ετυμηγορία πρέπει να είναι σεβαστή , αφού απηχεί τις απόψεις της πλειοψηφίας των πολιτών του Νέου Δήμου της Νάουσας, που πρέπει να είναι και ο τελικός αποδέκτης των προτάσεων και των μηνυμάτων μας.
Αναμένουμε από το ΠΑΣΟΚ να επιλέξει, όπως το κάνει άλλωστε, τη διαδικασία της κάλπης. Μόνο ένας τέτοιος τρόπος επιλογής μπορεί να είναι σεβαστός από όλους.
Για την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ίλια Ιωσηφίδου- Αποστόλου

Επίσκεψη σε συν/σμούς και τελωνείου του νομάρχη


Επισκέψεις στις εγκαταστάσεις των Ομάδων Παραγωγών του Νομού μας ξεκίνησε ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης με την έναρξη της νέας περιόδου του ροδακίνου. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάουσας, τον ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας, το συνεταιρισμό Μεζέ, το συνεταιρισμό «Αλιάκμων» στις Βαρβάρες, καθώς επίσης και το Τελωνείο Βέροιας. Ο Νομάρχης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει για μια ακόμη φορά την ποιότητα των προϊόντων μας και την άρτια συσκευασία τους. Συζήτησε με τους παραγωγούς και τα μέλη των διοικήσεων των Ομάδων για την πορεία της φετινής χρονιάς και τις τιμές, καθώς και για καλλιεργητικές πρακτικές προστασίας της παραγωγής από τα φυτοφάρμακα που πρέπει να συνεχιστούν. Ο Νομάρχης ζήτησε αυξημένη ευαισθησία και υπευθυνότητα από όλους στον τομέα της ποιότητας της αγροτικής μας παραγωγής, έτσι ώστε να μην χαθούν αγορές που με πολύ κόπο κατακτήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ανατολική Ευρώπη.
Ο Νομάρχης επισκέφθηκε επίσης το Τελωνείο Βέροιας όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εξαγωγών, τονίζοντας ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπονομευθεί το καλό κλίμα και η ροή που υπάρχει αυτή τη στιγμή για τα προϊόντα μας στις αγορές του εξωτερικού. Για το σκοπό αυτό ο Νομάρχης είχε τηλεφωνική επαφή με το Υπουργείο Μεταφορών, από τα στελέχη του οποίου ζήτησε τη στενή παρακολούθηση του θέματος και την άψογη συνεργασία με τους φορείς ώστε να μην παρατηρηθούν τα περσινά προβλήματα με τις άδει

Διακρίσεις για Μπόφτση - Σέπκα


Την 7η θέση στην κατηγορία των Νέων και την 16η στην κατηγορία των Ανδρών με επίδοση 14.42 στο Τριπλούν κατέλαβε ο αθλητής της Γ.Ε.Νάουσας Παύλος Μπόφτσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Α-Γ και ΝΑ-ΝΓ που έγινε το Σαββατοκύριακο 12,13/86 στη Πάτρα, επίσης στο ίδιο πρωτάθλημα συμμετείχε και η Ελένη Σέπκα στα 100μ.εμπ.όπου κατέλαβε την 7η θέση στη κατηγορία των ΝΓυναικών και την 12η στην κατηγορία των Γυναικών με επίδοση 16΄΄39.

Τιμητική διάκριση του πρωτοψάλτη Αργυρίου Δίντση από την Χαρίεσσα


Με κεντρικό θέμα τον θεσμό του ιεροψάλτη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενταγμένη στα ΙΣΤ’ Παύλεια, που παρουσιάσθηκε στην Κυριακή 13 Ιουνίου, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο –πρώην Μεντρεσέ Τζαμί- με τιμώμενο πρόσωπο τον πρωτοψάλτη Αργύριο Δίντση.
Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων υπογράμμισε πως συνδυάζει όχι μόνο το χάρισμα της φωνής αλλά και της χειροθεσίας και εκφράζει τους ανά τους αιώνες, ιερούς υμνογράφους που συνέθεσαν και συνέγραψαν τους ύμνους της εκκλησίας. Ταυτόχρονα ζυμωμένος με τη λειτουργική ζωή της εκκλησίας και το ιερό έργο των πατέρων της, υμνεί με σεμνό, ταπεινό, κατανυκτικό και εορταστικό τρόπο το Θεό και διακονεί με τη ζωή και τη στάση του στο αναλόγιο.
Ο πατήρ Λεωνίδας Αφεντούλης που μαθήτευσε δίπλα στον άρχοντα πρωτοψάλτη Αργύριο Δίντση, παρουσίασε στη συνέχεια το τιμώμενο πρόσωπο. Από γενιά κληρικών και ιεροψαλτών ο Αργύριος Δίντσης που γεννήθηκε το 1927 στη Χαρίεσσα Ανθεμίων, ξεχώρισε από πολύ μικρός για το μουσικό του ταλέντο και παρά τις δυσκολίες του πολέμου, αγωνίστηκε για να τελειοποιήσει τις γνώσεις του δίπλα στο μεγάλο δάσκαλο Αθανάσιο Καραμάνη. Αφού ολοκλήρωσε την θεωρητική του κατάρτιση ξεκίνησε την ψαλτική του διακονία στην Πέλλα και στη συνέχεια στη Βέροια, στον ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, εκκλησία του Αγ. Σάββα (Κυριώτισσα) και από το 1979 και μέχρι το 1989 στον ιερό ναό της Μητρόπολης.
Αυθεντικός, παραδοσιακός επιμελής και μεθοδικός συνέχισε τη διδασκαλία του στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής που ίδρυσε το 1978 ο μακαριστός Παύλος και παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα, μη μπορώντας να κρύψει την συγκίνησή του ο άρχων πρωτοψάλτης Αργύριος Δίντσης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, τον π. Λεωνίδα Αφεντούλη που τον παρουσίασε και τη χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης που διάνθισε την εκδήλωση με ψαλμούς και ύμνους υπό τη διεύθυνση του Ιορδάνη Ζερδαλή. Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Ορδουλίδης Γεώργιος.

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Η μεταγραφή στην ΑΕΚ αποτελεί ακόμη μία πρόκληση για τον Χαρισσιώτη άσσο


Η πρώτη αποκλειστική συνέντευξη του Χαρισσιώτη άσου της
ΑΕΚ ΑΝΕΣΤΗ ΑΡΓΥΡΙΟΥ στο ΣΑΚΗ ΓΚΕΣΚΟ


Γεννημένος πριν από 21 χρόνια στη Χαρίεσσα, ο πρώτος που θα ήλπιζε να δει τον πιτσιρικά αυτόν να παίξει κάποτε στην Α΄ΕΘΝΙΚΗ, τότε ήταν ο πατέρας του. Ο λόγος για τον ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ο οποίος εδώ και λίγες μέρες έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του παίρνοντας μεταγραφή από τον ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ στην ΑΕΚ. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε σε ηλικία 5 χρόνων στην παιδική ομάδα του χωριού του ΑΕΧ ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ.
Συνέχισε στην ακαδημία της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ με προπονητή τον κ. ΠΑΛΑΤΖΙΚΟ την πρώτη χρονιά και μετά τον «ανέλαβε» ο ΣΤΕΦΑΝ ΣΤΟΙΚΑ για 5 χρόνια. Επόμενος σταθμός η ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ, Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, Η ΣΚΥΔΡΑ και ο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ.
Σταθμοί στην καριέρα του όπου του παρουσιάστηκαν αρκετά «φυσικά» εμπόδια τα οποία με δουλειά, υπομονή και επιμονή τα ξεπέρασε και ήρθε η ώρα της δικαίωσης.
Η οικογένεια του ήταν παρόν σε κάθε του βήμα και τον στήριζε πάντα. Δεν ήθελε να μας εκμυστηρευτεί αδυναμίες σε πρόσωπα αλλά με καλή διάθεση και γνώση εμείς θα πούμε ότι υπάρχει ένα κάτι παραπάνω στον παππού του ΑΝΕΣΤΗ στη γιαγιά του ΕΛΕΝΗ και φυσικά τον άνθρωπο που όλα αυτά τα χρόνια ήταν παντού μαζί του το θείο του τον ΤΑΚΗ.
Από πολύ μικρός βασικός στη μικτή παίδων του νομού. Ταυτόχρονα άρχισαν και οι κλίσεις σε εθνικό επίπεδο με αρχή στην προ παίδων με προπονητές τους ΚΑΡΑΤΑΙΔΗ, ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗ και ΓΡ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ. Ήταν παρών με την μικτή παίδων του νομού μας στην τελική φάση στην ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. Βασικός και αναντικατάστατος πλέον στην ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ θα είναι όπως όλα δείχνουν και στην τελική φάση στην ΔΑΝΙΑ.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ: Μεγάλη τιμή για τη χώρα μας η παρουσία της ΕΘΝΙΚΗΣ μας στο ΜΟΥΝΤΙΑΛ. Πιστεύω και εύχομαι ότι καλύτερο για τα παιδιά στην διοργάνωση. Όσο για μένα πρώτα θέλω να είμαι υγιής να καθιερωθώ στην ομάδα μου, δικαιώνοντας αυτούς που πίστεψαν σε μένα, και στη συνέχεια αν έρθει η κλήση μου και στην ανδρών θα είναι τιμή μου και ότι καλύτερο.
ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΉΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ;: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ΚΟΣΚΕΡΙΔΗ, ΚΑΡΑΤΑΙΔΗ, ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗ και φυσικά τον ΣΤΕΦΑΝ ΣΤΟΙΚΑ ο οποίος ήταν το Α και το Ω, αυτός που πίστεψε σε μένα και μου έδωσε όλα τα χρήσιμα «συστατικά» για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ;: Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζει μπάλα πίστευα ότι μπορώ να παίξω σε μεγάλη ομάδα, είχα το θέλω μέσα μου. Όσο μεγάλωνα μέρα με τη μέρα και με πολύ δουλειά προσπαθούσα να φτάσω όσο ψηλότερα γίνεται. Πιστεύω ότι οι κόποι μου δικαιώθηκαν.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΑΛΕΝΤΑ: Η Ελλάδα έχει πάρα πολλά ταλέντα και πρέπει να προσεχθούν. Τους λέω να αγαπούν αυτό που κάνουν και με πολύ δουλειά υγεία, τύχη, υπομονή, επιμονή και όσα εμπόδια και να συναντήσουν θα έρθει η στιγμή που θα δικαιωθούν. Θα ήθελα επίσης μια που μου δίνεται η ευκαιρία να συγχαρώ την μικτή παίδων του νομού μας για την διάκριση να γίνουν πρωταθλητές ΕΛΛΑΔΑΣ. Με έκαναν να νιώσω περήφανος που είμαι ΗΜΑΘΙΩΤΗΣ. Πάντα είχαμε καλές ομάδες στις μικτές , πολύ καλή οργάνωση καθώς το έζησα από μέσα από τις ομάδες και με πρωτεργάτη τον ΠΡΟΕΔΡΟ της ΕΠΣΜ κ. ΚΑΡΑΜΕΛΙΔΗ ο οποίος ήταν πάντα μπροστάρης στην αποστολή κάποτε θα ερχόταν αυτή η διάκριση.

ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ; : Τους υπόσχομαι να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου στο γήπεδο αρκεί να είμαι υγιής και θα κάνω τα πάντα για να είναι η ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται.
Εμείς από την πλευρά μας αφού τον ευχαριστήσουμε για την τιμή που μας έκανε να δώσει την πρώτη του συνέντευξη μετά την μεταγραφή του στην ΑΕΚ στη δική μας εφημερίδα, να του ευχηθούμε υγεία και ότι άλλο προσδοκά από τη ζωή να του έρθει. Το αξίζει πραγματικά σαν ποδοσφαιριστής – αθλητής, αλλά κυρίως σαν άνθρωπος. Έτσι και αλλιώς δικαίωσε αυτούς που τον πίστεψαν με τον καλύτερο τρόπο.

Επιχορηγήσεις για προγράμματα αντιχαλαζικής - αντιπαγετικής προστασίας στην Ημαθία

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μέρος μόνο των συνολικών πόρων που σχεδιάζεται να επενδυθούν στον τομέα της πρόληψης τα επόμενα χρόνια. Τα προγράμματα προληπτικής προστασίας της παραγωγής, κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικά ειδικά σε εκείνες τις καλλιέργειες και περιοχές που έχει τεκμηριωθεί από επιστημονικές μελέτες η αποτελεσματικότητα των μέσων ενεργητικής προστασίας.
Τι επιχορηγείται
Ειδικά για το 2010 τα μέσα Ενεργητικής Προστασίας που θα επιχορηγήσει ο ΕΛ.Γ.Α. είναι:
α) O αντιπαγετικός ανεμιστήρας, για την προστασία των εσπεριδοειδών από τον παγετό,
β) Η μετατροπή των πετρελαιοκίνητων αντιπαγετικών ανεμιστήρων σε ηλεκτροκίνητους και
γ) Το αντιχαλαζικό δίχτυ, για την προστασία των μηλοειδών, των πυρηνοκάρπων, της ακτινιδιάς, των αμπελοειδών καθώς και της ροδιάς από το χαλάζι.
Οι περιοχές που ο ΕΛΓΑ θα επιχορηγήσει τον Αντιπαγετικό Ανεμιστήρα είναι: οι Νομοί Αιτωλ/νίας, Αργολίδας, Άρτας, Αττικής (Περιοχή Δήμου Τροιζηνίας), Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας. Οι περιοχές που ο ΕΛΓΑ θα επιχορηγήσει τα Αντιχαλαζικά Δίχτυα είναι οι Νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσ/νίκης, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λαρίσης, Λασιθίου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλωρίνης, Χαλκιδικής και Χανίων
Να σημειωθεί- όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΛΓΑ- ότι το υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΛΓΑ σχεδιάζουν την περαιτέρω επέκταση και εδραίωση των προγραμμάτων προστασίας των γεωργικών καλλιεργειών από φυσικούς κινδύνους. Για τον σκοπό αυτό έχει συνταθεί και εξετάζεται η ένταξη στο ΕΣΠΑ ενός ευρύτερου προγράμματος συνολικού ύψους 120 εκ. ευρώ.

Δωρεάν εισιτήρια για το θέατρο διαθέτει από Δευτέρα 21 Ιουνίου ο ΟΓΑ

Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο των δράσεων της «Αγροτικής Εστίας», θα εφαρμόσει για την φετινή θερινή περίοδο 2010 και χειμερινή περίοδο 2010-2011 το πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος (εισιτήρια θεάτρου) χωρίς κλήρωση, αίτηση ή οικονομική συμμετοχή των ενδιαφερομένων. Το πρόγραμμα (συνολικής δαπάνης για τον ΟΓΑ ύψους 1,7 εκατ. ευρώ) απευθύνεται σε 100.000 ασφαλισμένους, συνταξιούχους του Οργανισμού καθώς και στα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη.
Για τους δικαιούχους των προγραμμάτων, η διανομή δελτίων θεάματος θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 και θα συνεχιστεί μέχρις εξαντλήσεως τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία θεάματος μαζί με τον κατάλογο των συμβεβλημένων θεάτρων, από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας, για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων ελεύθερης επιλογής τους που θα δοθούν σε πόλεις των νομών της χώρας κατά τη θερινή θεατρική περίοδο 2010 και τη χειμερινή 2010-2011. Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος είναι όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι ασφαλισμένοι του κλάδου κύριας ασφάλισης του ΟΓΑ, οι έμμεσα ασφαλισμένοι του ΟΓΑ (σύζυγοι και παιδιά) και οι επιζώντες (χήρες-ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ). Για το 2010 απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά: Βιβλιάριο υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ (ατομικό και των προστατευόμενων μελών τους), απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή απόδειξη καταβολής εισφορών ασφαλισμένου, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει στείλει ο ΟΓΑ. Επίσης ο ΟΓΑ, μέσω των προγραμμάτων δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου της «Αγροτικής Εστίας», θα διαθέτει εισιτήρια και για παιδικές σκηνές.

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

“Αναγέννηση τώρα” ο συνδυασμός που ετοιμάζει ο Βασίλης Γώγος


Πυκνώνει τις επαφές του με τοπικούς παράγοντες από την Νάουσα και από τους συνενούμενους δήμους Ανθεμίων και Ειρηνούπολης ο υποψήφιος για τον διευρυμένο δήμο της Νάουσας, ο κ. Βασίλης Γώγος με στόχο την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού ‘’ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ’’. Βασικός στόχος των επαφών του η προσέγγιση με εν ενεργεία και πρώην στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης απ’ όλες τις περιοχές της Επαρχίας αλλά και με νέους άφθαρτους ανθρώπους, που προέρχονται απ’ όλο το ιδεολογικό φάσμα της πολιτικής ζωής. Κοινός τόπος όλων αυτών των προσεγγίσεων όπως μας λέει και ο ίδιος είναι η καταρχήν συμφωνία για μία ισότιμη εκπροσώπηση όλων των υποψηφίων από τους συνενούμενους δήμους με στόχο την ουσιαστική ανάπτυξη του διευρυμένου δήμου της Νάουσας.

ΒΑΛΤΕ ΜΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ!!!


Τη Τρίτη 22 Ιουνίου 2010 θα ξεκινήσει από την βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Δημιουργική απασχόληση για παιδιά του Δημοτικού”. Το πρόγραμμα θα υλοποιείται κάθε μέρα από τις 10:00 π.μ μέχρι και τη 1:00μ.μ Ιούνιο και Ιούλιο στο χώρο της Λέσχης. Περιλαμβάνει βιωματικά παιχνίδια με ποικίλους στόχους όπως τη γνωριμία και το δέσιμο των παιδιών, τη σωματική και πνευματική τους δραστηριότητα και ανάπτυξη, την απόκτηση θάρρους και αυτοεκτίμησης. Επίσης τα παιδιά ασχολούνται με διάφορες παιδικές κατασκευές σε θέματα της επικαιρότητας και μαθαίνουν εικαστικές τεχνικές όπως κολλάζ, πουαντιλισμό, κ.α. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε χώρους αρχαιολογικού, πολιτιστικού ενδιαφέροντος καθώς και επισκέψεις ειδικών στον χώρο μας με στόχο την πληροφόρηση και την διασκέδαση των παιδιών μέσα από τα θέματα που παρουσιάζουν... Χαίρομαι και Διασκεδάζω στις Διακοπές μέσα από Δημιουργική Απασχόληση. Δηλώσεις συμμετοχής – πληροφορίες – Υπεύθυνη κ. Βασιλική Καραγιαννοπούλου 2332022577 & 6981325282

Το αδιαχώρητο για τον «οικονομικό δολοφόνο» του Στέλιου Κούλογλου


Το αδιαχώρητο επικράτησε στην προβολή της ταινίας του Στέλιου Κούλογλου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας. Δεκάδες θεατές δεν κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα, ενώ πολλοί άλλοι την παρακολούθησαν όρθιοι ή καθισμένοι στο πάτωμα.
Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Τμήματος Βιβλιοθήκης της Κ.Ε.ΔΗ.Π.Ο.Ν. και χορηγό το παραδοσιακό καφενείο «Σείριος» και την παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο τέως Δήμαρχος κ. Βλάχος και άλλοι επίσημοι.
Η ταινία κέντρισε το ενδιαφέρον των θεατών προκαλώντας πολλούς συνειρμούς για τη σημερινή δίνη στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Αξιοσημείωτο είναι πως αμέσως μετά την προβολή όλοι οι θεατές παρέμειναν στις θέσεις τους και συζήτησαν με τον πολυβραβευμένο δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου για την ταινία, αλλά και τη σχέση με τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα και τα όσα δεινά συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ελληνική κοινωνία.
Ο δημιουργός της ταινίας διευκρίνισε ότι ουδέποτε υπήρχε η σκέψη όταν προετοιμαζόταν το βραβευμένο ντοκιμαντέρ πως θα ήταν δυνατό να έρθει στην Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις του κοινού, ανέφερε ότι η προσπάθεια οικονομικής εξάρτησης των χωρών από τα συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας (ΗΠΑ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ) συνεχίζεται και σήμερα με αμείωτους ρυθμούς με σκοπό την απομύζηση του εθνικού πλούτου της κάθε χώρας.

Συμμετοχή του Α.Α.Ο.Σ. VAENI ΝΑΟΥΣΑ σε διεθνή έκθεση στην Κίνα


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής έκθεση VINEXPO που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα από τις 25 έως τις 27 Μαΐου και στην οποία συμμετείχε ο Α.Α.Ο.Σ. VAENI ΝΑΟΥΣΑ.
Τα κρασιά του αμπελουργικού μας Συνεταιρισμού απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές από κορυφαίους γευσιγνώστες οι οποίοι παρευρέθησαν στην έκθεση, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το ενδιαφέρον Κινέζων επιχειρηματιών στο χώρο του οίνου για την προώθησή τους στη χώρα της Άπω Ανατολής. Αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσία του VAENI ΝΑΟΥΣΑ ήταν άψογη, τόσο από πλευράς περιπτέρου όσο και από πλευράς παρουσίασης των προϊόντων μας.
Η συμμετοχή του Συνεταιρισμού στη VINEXPO αποτελεί σκέλος της ευρύτερης προσπάθειας που καταβάλει το τελευταίο διάστημα το VAENI με σκοπό τη μαζική εξαγωγή κρασιού στις χώρες του εξωτερικού, έχοντας σαν κύριο γνώμονα την προβολή του ελληνικού οίνου και την ανάδειξή του, ως προς την συνάρτηση ποιότητας και τιμής.

Τα βάρη των υπερχρεωμένων δήμων θα τα επωμιστούν μόνο οι δημότες των δήμων αυτών και όχι οι όλοι οι δημότες του νέου δήμου.




Οι υπερχρεωμένοι Δήμοι θα ακολουθήσουν πρόγραμμα εξυγίανσης και τα βάρη θα τα επωμιστούν οι δημότες τους και όχι όλοι οι δημότες του νέου διευρυμένου δήμου διευκρίνισε ο κ. Παπαστεργίου στην συνέντευξη της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη.
Τώρα πως θα γίνει αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα, αφού ο νέος δήμος θα διαχειρίζεται σε ενιαίο προγραμματισμό όλα τα περιουσιακά στοιχεία των υπό κατάργηση δήμων και όλες τις υποχρεώσεις του νέου δήμου.

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ο Αντώνης Λυμούσης αναλαμβάνει τους νέους της Βέροιας


Την θέση του προπονητή έκλεισε για τους νέους της Βέροιας μετά και την ανακοίνωση πρόσληψης του Αντώνη Λυμούση για την θέση αυτή. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ανακοινώνει την πρόσληψη του Αντώνη Λυμούση ως προπονητή της ομάδας Νέων. Ο Α. Λυμούσης τη σεζόν 2009-2010 οδήγησε την Μικτή Παίδων της ΕΠΣ Ημαθίας στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος Μικτών Ομάδων Ενώσεων και έτσι ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία της».

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και άλλα επεα πτερόεντα



Αυτό που βολεύει σήμερα και σ ΄αυτήν την περίπτωση για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος είναι, να κάνουν κάποια … «δράση» για το περιβάλλον. Λόγια δηλαδή με δελτία τύπου και κάτι «έξυπνο» αν είναι δυνατόν, για να υπάρχει και δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για φωτογραφία. Στην καθημερινότητα, η εικόνα είναι η ντροπή όλων μας. Αυτή είναι η πολιτική για το περιβάλλον σήμερα και αυτή ήταν και χθές. Δεν μας έφτανε ο Αλιάκμονας το μεγαλύτερο ποτάμι της χώρας με την ρύπανση, η τάφρος 66 με τα ίδια, η ελεεινή κατάσταση με τα απορρίμματα, ήρθε και ο Τριπόταμος, στην πλέον όμορφη διαδρομή του. Το ποτάμι που ξεκινά μέσα από το Βέρμιον ψηλά, περνά μέσα από την Βέροια και φτάνει τελικά στον Αλιάκμονα κι αυτός. Εκεί ψηλά λοιπόν, στην πρών Κοινότητα Γεωργιανών και τώρα ΔΔ του Δήμου Βέροιας, βρίσκεται ένα προκλητικό λατομείο μαρμάρων. Λίγο πιο κάτω, υπάρχει εγκατάσταση επεξεργασίας του μαρμάρου αυτού. Ότι περισσεύει από την επεξεργασία, το ρίχνουν άφοβα μέσα στον Τριπόταμο. Συνεχώς. Και το νερό αυτό, περνά μέσα από την Βέροια. Κανείς βέβαια δεν είδε τίποτε ποτέ. Η νομαρχία Ημαθίας με το τμήμα περιβάλλοντος; Αστεία πράγματα. Ο Δήμος Βέροιας; Πολύ αστεία πράγματα. Εισαγγελέας; Κάποιος άλλος ίσως;
Καλό είναι να μοιράζουμε χαρτάκια για να ευαισθητοποιήσουμε τον πολίτη. Καλά είναι όλα, σημαντικά ή ασήμαντα, που θα μας βγάλουν απο τον λήθαργο. Όμως, αν περιμένουμε από τον πατριωτισμό των Ελλήνων να βάλει πλάτη, ας μην περιμένουμε πολλά. Ο στοιχειώδης πατριωτισμός, δεν θα επέτρεπε κανέναν να οδηγήσει την χώρα μας στο σημείο της απαξίας που βρίσκεται σήμερα.
Είναι μάταιο να περιμένουμε το παραμικρό από την πολυδάπανη Δημόσια Διοίκηση. Είναι χυδαίο να μιλάς μόνον για το τι πρέπει να κάνει ο πολίτης και για το περιβάλλον κι εσύ που πληρώνεσαι να κάνεις το καθήκον σου, να κάνεις πως δεν ακούς και δεν βλέπεις τίποτε.
Να κάνουμε και τις «φιλολογικές» ερωτήσεις. Υπάρχει άδεια λειτουργίας του συγκεκριμένου λατομείου; Υπάρχει άδεια της συγκεκριμένης εγκατάστασης επεξεργασίας μαρμάρου; Πάλι κανείς δεν θα απαντήσει. Μόνον όταν αυτά τα νερά τα ρίξουν κάποιοι « βάρβαροι» πάνω τους σε κάποια εκδήλωσή τους, τότε μόνον θα ανοίξουν στόμα να υβρίζουν.
Αυτό είναι η λύση. Το αποτέλεσμα της πολιτικής τους, να το έχουν ακατέργαστο στα πολυτελή και κλιματιζόμενα γραφεία τους.
Ο χρόνος είναι μπροστά μας.

Στις φωτογραφίες είναι το ποτάμι με καθαρό το νερό και όταν αδειάζουν τα απόβλητα.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Το νέο Δ.Σ. του συλλόγου διαβητικών Ν. Ημαθίας

Ο Σύλλογος διαβητικών Ν.Ημαθίας Γλυκιά Ισορροπία την Κυριακή 30 Μαϊου και ώρα 11:00 π.μ στο Στέκι Νεολαίας Νάουσας είχε την Γενική Συνέλευση –Απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης και διενέργεια Εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού .
Το νέο Δ.Σ απαρτίζεται από τους:
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ πρόεδρος
ΤΣΟΡΑΚΙΔΟΥ ΑΓΑΠΗ αντιπρόεδρος
Χ΄΄ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ γραμματέας
ΧΑΪΤΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ ταμίας
ΜΙΣΣΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ μέλος
ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ ΦΟΥΛΑ μέλος
ΜΗΤΡΙΤΟΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ αναπληρωματικός
ΜΗΤΣΟΚΑΠΑ ΜΑΡΙΑ « «
Με εκτίμηση για το Δ.Σ ο πρόεδρος
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Επέστρεψαν οι αθλητές του ΕΕΕΕΚ Νάουσας από τους 23ους πανελλήνιους αγώνες των Special Olympics


Την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010 επέστρεψαν οι αθλητές του ΕΕΕΕΚ Νάουσας από την Αθήνα, όπου συμμετείχαν στους 23ους Πανελλήνιους Αγώνες των Special Olympics Hellas, οι οποίοι αποτέλεσαν τις δοκιμαστικές διοργανώσεις (test events) για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011.
Με το σύνθημα «Είμαι Μέσα» επί τέσσερις μέρες , αθλητές , προπονητές , εθελοντές , φίλαθλοι , γονείς και φίλοι των Special Olympics έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι όλοι μπορούν να κάνουν πολλά μέσα σε μια κοινωνία χωρίς ετικέτες και αποκλεισμούς.
Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Νάουσας απέσπασαν 3 χρυσά και 2 χάλκινα μετάλλια. Ειδικότερα :
• Γιάννης Τσίμπρης :1η θέση στο άλμα εις μήκος και 5η θέση στα 100μ. δρόμους
• Αργύρης Τσίμπρης :3η θέση στο άλμα εις μήκος και 4η θέση στα 100μ. δρόμους
• Γιώργος Νάτσιος: 1η θέση στα 100μ. δρόμους και 5η θέση στο άλμα εις μήκος.
• Δέσποινα Ατζαμίδου :1η θέση στο διπλό του BOCCE και 3η θέση στο ομαδικό του ίδιου αθλήματος μαζί με την ομάδα της Κύπρου.
• Κωνσταντίνα Ατζαμίδου 1η θέση στο διπλό του BOCCE και 3η θέση στο ομαδικό του ίδιου αθλήματος μαζί με την ομάδα της Κύπρου.
Τους παραπάνω αθλητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και προπονητές τους: Κανδυλίδου Ιωάννα (BOCCE) και Φραγγοπούλου Σμαρώ (Στίβος) , ενώ στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν η Διευθύντρια του σχολείου κ. Αντωνία Χαρίση και η εκπαιδευτικός κ. Καρβουνίδου Μάρθα.
Η Διεύθυνση και το Εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, καθώς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, συγχαίρουν τους μαθητές για τις άριστες επιδόσεις τους και ευχαριστούν τους αθλητές και τους συνοδούς τους για την τιμή που πρόσφεραν στο Σχολείο.

ΙΧ πήρε φωτιά στο κέντρο της Βέροιας μένοντας αβοήθητο από τους περαστικούς


Επι πολύ ώρα ο οδηγός προσπαθούσε να κάνει κάτι μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική. Μάταια. Βέβαια, δεκάδες αυτοκίνητα περνούσαν δίπλα, χωρίς κανείς να σταματήσει για να βγάλει τον πυροσβεστήρα του. Δεκάδες τα καταστήματα εκεί και όλα με πυροσβεστήρα. Ούτε ένας δεν βρέθηκε να συντρέξει. Τόσο γαϊδούρια γίναμε όλοι; Τόσο αδιαφορούμε για ότι συμβαίνει στον διπλανό μας; Μα αύριο μπορεί να συμβεί σε εμάς. Στο κέντρο της Βέροιας, με δεκάδες ανθρώπους γύρω του και ήταν τόσο μόνος. Γενικώς, παθαίνουμε ότι είμαστε...

Ερώτηση για το«Νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο» από τον Βουλευτή Τάσο Σιδηρόπουλο


Ερώτηση με θέμα το «Νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο» υπέβαλλε ο Βουλευτής Τάσος Σιδηρόπουλος προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδο, μαζί με άλλους 15 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: “Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί το υπέρογκο χρέος που της κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Το μνημόνιο που ψήφισε η Βουλή είχε ως μοναδικό στόχο τη σωτηρία της πατρίδας μας. Οφείλουμε να διαχειριστούμε την παρούσα κατάσταση με αποφασιστικότητα και με γνώμονα τη δικαιοσύνη. Η προσπάθεια για την εξυγίανση της οικονομίας μας προϋποθέτει ο καθένας να αναλάβει τα βάρη που του αναλογούν.

Σε λίγες ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή ίσως το πιο σημαντικό Νομοσχέδιο, το Νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Ένα Νομοσχέδιο που μας αφορά όλους, που αφορά στους κόπους μιας ζωής, αλλά και στον προγραμματισμό του κάθε μισθωτού, εργαζομένου και συνταξιούχου.

Στο μνημόνιο που υπογράφηκε, ορίζεται, όσον αφορά στην αναλογική σύνταξη, ότι μέσος όρος του ετήσιου συντελεστή αναπλήρωσης θα είναι το 1.2%. Κατά συνέπεια, το τελικό ποσοστό αναπλήρωσης με την προσθήκη της βασικής σύνταξης, θα φθάνει κοντά στο 63% με 64%. Αν υιοθετηθεί η εκδοχή της τρόικας, το ποσοστό αναπλήρωσης θα περιοριστεί σε ποσοστό κάτω του 50% και συγκεκριμένα στο 48% για 40 έτη ασφάλισης (1.2% επί 40 χρόνια). Με δεδομένο ότι δε θα μπορούν όλοι να εξασφαλίσουν 40 χρόνια ασφάλισης, αυτό πρακτικά σημαίνει ποσοστά αναπλήρωσης κάτω από το 48%. Σημειώνεται εδώ πως στο ισχύον σύστημα ο μέσος όρος είναι λίγο πάνω από το 70%.

Σύμφωνα με τον παραπάνω συλλογισμό, οι συντάξεις που θα προκύπτουν, θα είναι κοντά στην κατώτατη σύνταξη για την πλειονότητα των δικαιούχων. Μεσοπρόθεσμα αυτό θα οδηγήσει το δημόσιο σύστημα σε κατάρρευση, εφόσον θα απουσιάζει κάθε κίνητρο ασφάλισης και η εισφοροδιαφυγή θα καταστεί κανόνας.

Το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων βρίσκεται εκτός μνημονίου. Εάν η τρόικα προσπαθεί να προσμετρήσει τις επικουρικές συντάξεις ώστε τα ποσοστά αναπλήρωσης να παρουσιαστούν πολύ υψηλά και να εισηγηθεί τη μείωσή τους, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι σε κάθε περίπτωση οι εισφορές στις επικουρικές συντάξεις αφορούν μόνο εργοδότες και εργαζομένους.

Επιπλέον, υπάρχουν ζητήματα εκτός μνημονίου τα οποία αγγίζουν ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως η περίπτωση των συντάξεων που δίνονται σε χήρες, που είναι εντελώς ασύμβατα με την ελληνική πραγματικότητα.

Τέλος, όσον αφορά στα θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, πρόκειται για ένα ζήτημα αρκετά περίπλοκο νομικά, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό. Πρέπει να τονιστεί ότι το μνημόνιο δεν έχει την ισχύ να ανατρέψει νομολογία ή νομικές δεσμεύσεις που απορρέουν από διεθνείς και άλλους κανόνες. Άλλωστε αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι οι διατάξεις των νόμων υπόκεινται σε έλεγχο και νομική ερμηνεία. Ακόμη και μέσα στο μνημόνιο υπάρχει όρος που αφορά στον σεβασμό των θεμελιωμένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Με βάση τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, δημιουργείται η εντύπωση ότι για την τρόικα, το σύνολο σχεδόν της εξοικονόμησης πόρων τα επόμενα χρόνια πρόκειται να προέλθει από τη δραματική περικοπή των συντάξεων.
Επιπρόσθετα, πρέπει να τονιστεί ότι ένα πολύ μεγάλο τμήμα της νέας γενιάς καθυστερεί να εισέλθει στην αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα να αποκλείεται, στην κυριολεξία, από κάθε συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Την ίδια ώρα είναι γνωστό ότι μόνο στον τομέα της ασφάλισης υπάρχουν τεράστια περιθώρια εξοικονόμησης πόρων από σπατάλες που γίνονται σε φάρμακα και σε διαγνωστικά κέντρα και τα οποία λυμαίνονται κυκλώματα που κινούνται στους χώρους αυτούς. Τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, που ήδη έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς (π.χ. στο ΙΚΑ τον Μάιο έχουμε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 5%, σύμφωνα με ομιλία του Υπουργού Εργασίας στη Βουλή), δεν τις λαμβάνει υπόψη η τρόικα;

Όλα τα παραπάνω, κατά την άποψή μας, δημιουργούν την αίσθηση ότι οι απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν προωθούν την προσπάθεια εξυγίανσης και επίλυσης του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά κυριολεκτικά την κατεδάφιση της δημόσιας ασφάλισης και την αντικατάστασή της από ιδιωτικά σχήματα. Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο Υπουργός:

Τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση για τα ανωτέρω που βρίσκονται εκτός μνημονίου;
Εάν η Κυβέρνηση θα σεβαστεί την σύμβαση και τη ρήτρα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και όχι τις ερμηνείες της τρόικας”.

1 νεκρός σε ατύχημα στη Νάουσα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 7 Ιουνίου (2.10πμ) στη Νάουσα. Ένας 41χρονος οδηγός μοτοσικλέτας εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 50χρονος, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του δικυκλιστή και τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού του αυτοκινήτου. Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ



Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε με μεγάλη ανησυχία στον τύπο ότι το πολύπαθο έργο του κάθετου άξονα Βέροια- Νάουσα- Έδεσσα προς την Εγνατία κινδυνεύει ακόμη και με εγκατάλειψη.
Το έργο αυτό όμως μαζί με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, που κατά την άποψή μας πρέπει επίσης να προωθηθεί, αποτελούν την απαραίτητη υποδομή που θα βγάλει την περιοχή μας από την απομόνωση και πάνω τους μπορεί να στηριχθεί η ανάπτυξή της.
Η σύλληψη, η μελέτη και η υλοποίησή του αποτέλεσε μια βασική επιλογή και στοίχισε μέχρι σήμερα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στον έλληνα φορολογούμενο.
Η εγκατάλειψή του αυτή τη στιγμή αποτελεί ομολογία αποτυχίας απαράδεκτη για μια αποτελεσματική διοίκηση, που οφείλει να έχει συνέπεια και συνέχεια και δεν μπορεί να επικαλείται καμιά δικαστική ή άλλη απόφαση για να δικαιολογήσει αυτή την ατελέσφορη λειτουργία.
Επίσης, ο ισχυρισμός ότι σε εποχές κρίσης πρέπει να γίνεται περιστολή δαπανών ισχύει για όλες τις δράσεις εκτός από τα έργα υποδομής, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την αύξηση του παραγόμενου προϊόντος, γιατί μόνο έτσι θα βγούμε από την κρίση.
Εκτιμώντας την κεφαλαιώδη σημασία που έχει το έργο αυτό η κεντρική διοίκηση οφείλει να εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτει και να ολοκληρώσει το τμήμα του που έχει ξεκινήσει.
Τέλος , πρέπει να προχωρήσει άμεσα η μελέτη και η υλοποίηση του κλάδου σύνδεσης Πατρίδα – Εγνατία διότι μόνο αυτός θα δώσει νόημα στο τμήμα που έχει δημοπρατηθεί ώστε να μην αποτελεί μια παρένθεση αυτοκινητόδρομου προς το πουθενά.
Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θέτει την υλοποίηση του έργου αυτού στην πρώτη γραμμή των στόχων της.
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ερώτηση Μιχάλη Χαλκίδη για τις ζημιές σε μήλα και αχλάδια


Ερώτηση προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Μπατζελή κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής, κ. Μ. Χαλκίδης, σχετικά με την κάλυψη των ζημιών στις καλλιέργειες μήλων και αχλαδιών του Νομού μας.
Η ερώτηση έχει ως εξής :
«Για μια ακόμη χρονιά, αντίξοες καιρικές συνθήκες έχουν πλήξει τις καλλιέργειες μήλων και αχλαδιών στην Αλεξάνδρεια και σε όλο το Νομό Ημαθίας.
Επειδή η προσφορά του Νομού στην Εθνική Οικονομία μέσω της αγροτικής του παραγωγής είναι αδιαμφισβήτητη.
Επειδή η τρέχουσα καλλιεργητική χρονιά συμπίπτει με την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία αντιμετωπίζει η χώρα συνολικά και ο Νομός μας κατ’ επέκταση. Επειδή, τέλος, η καταστροφή στις καλλιέργειες μήλων και αχλαδιών είναι ολοκληρωτική.
Ερωτάται η κα. Υπουργός:
Α) Πότε θα δώσει εντολή, να επισκεφθεί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ τις πληγείσες καλλιέργειες, ώστε να γίνει ακριβής αποτύπωση των ζημιών (ακαρπία) που προκλήθηκαν άρα και κατ’ επέκταση έγκαιρη δρομολόγηση της αποζημίωσης;
Β) Δεδομένης της ολοσχερούς καταστροφής, σε ποιά άλλα μέτρα προς τους παραγωγούς μήλων και αχλαδιών προτίθεται να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο;»

Τάσος Σιδηρόπουλος: σημαντικό βήμα για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης για τον κλάδο


Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Σιδηρόπουλος σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης στην ΕΝΚΛΩ σ’ αυτήν αναφέρει τα εξής: «Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανακοίνωσε τη πρωτοβουλία για την προώθηση μέτρων με σκοπό την αναδιάρθρωση της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.). Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου, η Πολιτεία παρέχει εγγύηση κατά 80% μέχρι του ποσού των 62 εκατ. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνεται και η αποπληρωμή μεγάλου μέρους των οφειλόμενων ποσών των εργαζομένων, καθώς και πλήρης εξόφληση των νόμιμων αποζημιώσεων για όσους από τους εργαζόμενους δεν δύναται στη φάση αυτή να διατηρήσει η Εταιρία. Το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΝ.ΚΛΩ περιλαμβάνει την άμεση λειτουργία μιας μονάδας στη Νάουσα, καθώς και των κλωστηρίων Ροδόπης και Μαρώνειας. Παράλληλα, αναγνωρισμένος Σύμβουλος αναλαμβάνει μέσα σε ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας τριών νέων επενδυτικών προτάσεων, οι οποίες αφορούν:
α) στη δημιουργία εμπορικών και τουριστικών υποδομών στη Νάουσα
β) στη διαχείριση αποβλήτων στην περιοχή των Οινοφύτων,
γ) στη συμμετοχή σε θεσμικού τύπου επενδύσεις που συνδέονται με την ανάταξη του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης.
Ο στόχος που έχει θέσει η Κυβέρνηση είναι η ριζική αναδιοργάνωση του Ομίλου, ώστε να αποκτήσει πραγματική προοπτική, γι΄ αυτό και καταβάλει μια εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια ώστε να παρέχει τις εγγυήσεις εκείνες που θα εξασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας για να έχουμε σήμερα μια βιώσιμη λύση, να επαναλειτουργήσει δηλαδή αυτή η επιχείρηση με τη διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας. Από την πλευρά μου, ως Βουλευτής του Νομού, δεσμεύομαι ότι θα παρακολουθώ τόσο το ζήτημα για την τύχη των εργαζομένων που ενδεχομένως θα απολυθούν στα πλαίσια της υλοποίησης των μέτρων, αλλά και γενικότερα τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα του Υπουργείου. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει με την πολιτική της ότι στηρίζει την ανάπτυξη της περιφέρειας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και αναμφίβολα η παρέμβαση αυτή στο τομέα της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης για τον κλάδο».

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Συνέντευξη Άγγελου Τόλκα για τις εξελίξεις στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία




Συνέντευξη τύπου έδωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο βουλευτής Άγγελος Τόλκας για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία απαντώντας σε ερωτήσεις τοπικών μέσων.
Ο βουλευτής διαβεβαίωσε ότι θα εξοφληθούν άμεσα για τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι και στο επόμενο διάστημα θα προσληφθεί,μέσα από διεθνή διαγωνισμό, ειδικός μελετητητής που θα καταρτίσει το αναπτυξιακό σχέδιο της εταιρείας, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή μας.