Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τον Απρίλιο ξεκινάει το κομμάτι Πατρίδα – Σ.Σ. Νάουσας

Τον Απρίλιο θα ξεκινήσει εκ νέου το κομμάτι Πατρίδα – Σ.Σ. Νάουσας, του πολύπαθου νέου οδικού άξονα Βέροιας – Νάουσας – Έδεσσας, καθώς έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες που είχαν προσφύγει στα δικαστήρια και το έργο θα ξεκινήσει, εκτός απροόπτου με τον ίδιο εργολάβο, το αργότερο στις αρχές Απριλίου.
Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα του έργου, το κομμάτι Πατρίδα – Σ.Σ. Νάουσας θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2012.
Θυμίζουμε πως έχει εκταμιευθεί η δεύτερη δόση των απαλλοτριώσεων, ύψους περίπου 11,5 εκ ευρώ, τα λεφτά θα δοθούν τον Φεβρουάριο ενώ μαζί με τα χρήματα της πρώτης δόσης, το συνολικό ποσό των απαλλοτριώσεων φθάνει τα 18,5 εκ ευρώ.
Αυτό που απομένει βέβαια, είναι οι τελευταίες αποφάσεις των εφετείων τον Μάρτιο, ορισμένων ιδιοκτητών που ζητάνε την ακύρωση της χάραξης και δεν έχουν συμφωνήσει σε τιμή απαλλοτρίωσης, ενώ ακόμη δεν γίνεται κουβέντα για το τι μέλλει γενέσθαι με τα υπόλοιπα δυο κομμάτια, Σ.Σ. Νάουσας – Σεβαστιανά (όπου υπάρχει έτοιμη μελέτη) και Πατρίδα – Εγνατία (όπου ακόμη αναμένουμε την τελική απόφαση της Περιφέρειας για το που θα «κουμπώσει»ο άξονας, με πιθανότερη λύση την περιοχή της Μέσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου