Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Με υπουργική απόφαση αναγνωρίζεται η γεωγραφική ένδειξη του “Ούζου Νάουσας”


Η αναγνώριση της γεωγραφικής ένδειξης «Νάουσα» ως συμπληρωματικής επωνυμίας πώλησης «ούζου» καθορίζεται στην Υπουργική Απόφαση Αριθμ.3025367/3390/0029 (ΦΕΚ τεύχος β΄, αρ. 2024/27-12-2010).
Ειδικότερα, μετά από αίτημα ποτοποιών της περιοχής, το οποίο υποστήριξε ο Δήμος Νάουσας, αναγνωρίζεται η γεωγραφική ένδειξη «Νάουσας ή Ναούσης» ως συμπληρωματικής του ποτού «Ούζο», υπό την προϋπόθεση ότι αυτό παράγεται και εμφιαλώνεται εντός των ορίων του Δήμου Νάουσας. Για να επιτραπεί η χρήση της γεωγραφικής ένδειξη «Νάουσα», απαιτείται όλα τα στάδια στη διαδικασία παραγωγής, από την αρχική φάση έως το τελικό στάδιο παρασκευής του ποτού και της εμφιάλωσής του, να γίνονται εξ’ ολοκλήρου σε επιχειρήσεις που έχουν παραγωγικές εγκαταστάσεις εντός της περιοχής του Δήμου Νάουσας.
Οι ποτοποιοί που ενδιαφέρονται για την παραγωγή και διάθεση στην κατανάλωση «ούζου» με την ένδειξη «Νάουσας ή Ναούσης», θα πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στην εποπτεύουσα αρχή, που είναι η Χημική Υπηρεσία Βέροιας, μαζί με σχετικό φάκελο ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα σχετικά στοιχεία που αποδεικνύουν το δικαίωμα χρήσης της εν λόγω γεωγραφικής ένδειξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου