Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Νέες επισκέψεις του δημάρχου Νάουσας σε αγροτικούς συνεταιρισμούς


episkepsi-asepop_naoussas-120811
Τους αγροτικούς συνεταιρισμούς του Α.Σ. Γιαννοκοχωρίου και του Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π. Νάουσας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός την Πέμπτη και την Παρασκευή (11 και 12/8), συνεχίζοντας τις ενημερωτικές συναντήσεις με τις διοικήσεις των αγροτικών φορέων της περιοχής, στις οποίες παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παύλος Αδαμίδης, Μανώλης Βαδόλας, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Κώστας Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γιαννοχωρίου και Θ. Φανιάδης. Οι δραστηριότητες των συνεταιρισμών, τα ζητήματα που αφορούν τις τιμές και τη διάθεση της αγροτικής παραγωγής καθώς και οι δυνατότητες ουσιαστικότερης και αποτελεσματικότερης συνεργασίας των συνεταιρισμών με το Δήμο, ήταν τα κύρια θέματα που συζήτησε ο κ. Καραμπατζός στον Α.Σ. Γιαννακοχωρίου με τον Πρόεδρο κ. Θόδωρο Φανιάδη και μέλη της Δ.Σ., και στον Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π. Νάουσας με τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Πασχούλα και μέλη του Δ.Σ.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι, παρά τη δύσκολη εφετινή χρονιά υπάρχουν αισιόδοξες προοπτικές σε ό,τι αφορά την παραγωγή του ροδακίνου και των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, αξιοποιώντας την καλή ποιότητα και τη φήμη που έχει η περιοχή της Νάουσας. Ακόμη τονίστηκε η ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως το γνωστό πρόβλημα των αδειών διέλευσης των φορτηγών αλλά και η λήψη από την πολιτεία δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του έντονου ανταγωνισμού από άλλες χώρες (Ισπανία, Τουρκία κλπ.).
episkepsi-as_giannohoxvriou-110811Ο Δήμαρχος τόνισε ότι, η στήριξη της αγροτικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών είναι βασική προτεραιότητα με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη γενικότερη ανάπτυξη του διευρυμένου Δήμου Νάουσας. Επανέλαβε τη βούληση του Δήμου να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή με το θεσμικό ρόλο και τις αρμοδιότητες που έχει, σε συνεργασία με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου