Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Απάντηση Κώστα Καραπαναγιωτίδη σε ΚΤΕΛ και Τουριστικούς Πράκτορες: «Η αχαριστία δεν έχει όρια, η ανεκτικότητα όμως έχει…»






«Σε δύο πανομοιότυπες ανακοινώσεις που έδωσαν στη δημοσιότητα τα ΚΤΕΛ και οι Τουριστικοί Πράκτορες, ανερυθρίαστα αναφέρουν ότι ο Αντιπεριφερειάρχης επιχείρησε με την ανακοίνωση που εξέδωσε και η οποία ανέφερε τα ποσά και τις ημερομηνίες που έλαβαν όλοι αυτοί τους τελευταίους μήνες, ψεύδεται και επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης δεν ισχυρίστηκε ότι τα ανωτέρω χρηματικά ποσά αφορούν την τελευταία οφειλή που οι ανωτέρω έχουν να λαμβάνουν. Όμως ήταν χρήματα που έλαβαν φέτος (γιατί απλούστατα φέτος ήρθαν τα σχετικά κονδύλια). Και ήταν χρήματα που έπρεπε και γι’ αυτά να καταναλωθούν εργατοώρες για να εκκαθαριστούν.
Είναι βέβαια πολύ εύκολο για κείνους να φλυαρούν, κάνοντας χρήση μάλιστα του βήματος που με ευκολία τους παρέχουν αφειδώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για να λοιδορήσουν.
Όμως:
Όταν τα χρήματα που έχουν να λαμβάνουν δεν προέρχονται από την πρώην Νομαρχία ούτε από την νυν Περιφέρεια, αλλά από το Κράτος.
Όταν τα χρήματα αυτά έρχονται με καθυστερήσεις που πολλές φορές ξεπερνούν τον ένα χρόνο.
Όταν η Αντιπεριφέρεια, (όπως και όλη η Δημόσια Διοίκηση) πάσχει από έλλειψη υπαλλήλων.
Όταν ο Αντιπεριφερειάρχης έλαβε δικαίωμα υπογραφής για το χειρισμό του θέματος μόλις τον περασμένο Ιούνιο.
Όταν η Αντιπεριφέρεια έχει να χειριστεί πολλές δεκάδες υποθέσεις προμηθειών επιχειρήσεων συμπολιτών μας που κι αυτοί θέλουν να πληρωθούν.
Όταν συμπίπτει να πρέπει το θέμα να λυθεί εντός των θερινών διακοπών, όπου η μοναδική (εν προκειμένω) υπάλληλος πρέπει να λάβει κι αυτή τη άδεια που δικαιούται.
τότε πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι έχουν άδικο.
Οι αιχμές και υπόνοιες που αφήνουν (μην τολμώντας να τις εκφράσουν ρητά, υπό το φόβο της αντιδράσεως του Αντιπεριφερειάρχη) οι οποίες αποπνέουν αίσθηση κακοδιαχείρισης του Δημοσίου χρήματος, δεν τον αγγίζουν.
Τόσο η προσωπική όσο και η επαγγελματική του πορεία μέχρι σήμερα, όσο και η πολιτική του διαδρομή, ουδέποτε έδωσαν αφορμή για οποιαδήποτε μομφή τέτοιου είδους.
Ας μη βιάζονται:
Η Δικαιοσύνη στην οποία προσέφυγαν, θα αποφανθεί εν καιρώ. Τότε θα αποδειχθεί αν ο Αντιπεριφερειάρχης βρίσκεται σε σύγχυση, αν έκανε αυτό που έπρεπε και μπορούσε ή αν κάποιοι, θέλοντας να κάνουν «τον καμπόσο» στους αφελείς που τους πιστεύουν, ξιφουλκούν με ανεμόμυλους παριστάνοντας τους ήρωες.
Δηλώνουμε ότι η Αντιπεριφέρεια ούτε εκβιάζει, ούτε και εκβιάζεται. Η μείωση του 20% στα ποσά που ήδη καταβλήθηκαν, αποτελούσε ΕΝΤΟΛΗ του Υπουργείου, για το οποίο όμως -περιέργως- δεν ακούστηκε ούτε ψίθυρος.
Εντύπωση όμως προξενεί το γεγονός της αχαριστίας που επιδεικνύεται: σε όλο αυτό το διάστημα, ήταν πολλαπλές οι φορές που ο Αντιπεριφερειάρχης προσωπικά συμπαραστάθηκε ΕΝΕΡΓΑ σε όλα τα αιτήματα των νυν διαμαρτυρομένων, έχοντας το γραφείο του διαρκώς ανοικτό σε όλους αυτούς. Τελευταίο και πιο πρόσφατο παράδειγμα, η προσωπική του παρέμβαση στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, προκειμένου να τη μεταπείσει από την εκφρασμένη άποψή της να μην εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής –πράγμα που επιτεύχθηκε με την παράθεση νομικών επιχειρημάτων.
Επιβεβαιώνεται λοιπόν για άλλη μια φορά ότι η αχαριστία δεν έχει όρια. Επειδή όμως η ανεκτικότητα έχει, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας δηλώνει ότι οποιαδήποτε νέα προσπάθεια λεονταρισμού θα τύχει της ανάλογης απαντήσεως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου