Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Διεκδικεί αγροτικό ερευνητικό οργανισμό το Επιμελητήριο Ημαθίας


Το Επιμελητήριο Ημαθίας στην συνεδρίαση του την Τετάρτη 27/7/2011 αποφάσισε την διεκδίκηση μονάδων από την νέα εκπαιδευτική και ερευνητική δομή, του υπό σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Εθνικός Οργανισμός Αγροτικής Έρευνας, Εκπαίδευσης και Ποιότητας – ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΘΟΑΓΕΠ – ΔΗΜΗΤΡΑ), που θα δημιουργηθεί από την συγχώνευση των παλαιών οργανισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων..
 Για το σκοπό αυτό συστήθηκε μια επιτροπή που θα εργαστεί  και θα συντονίσει τις αναγκαίες ενέργειες για την επίτευξη του στόχου αυτού.
Σαν πρώτη ενέργεια η επιτροπή κατέληξε σε ένα κείμενο τεκμηριωμένων προτάσεων το οποίο συνυπέγραψαν οι τοπικοί Βουλευτές, όλοι οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας.
Το κείμενο αυτό εστάλη άμεσα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη.
Οι προτάσεις προς τον Υπουργό κινούνται στο γενικό πλαίσιο αξιοποίησης των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, δίνοντας την δυνατότητα και για περαιτέρω προτάσεις που θα συμβάλουν στην πραγματική αναβάθμιση του αγροτικού επαγγέλματος στην ευρύτερη περιοχή και στην ουσιαστική βελτίωση των προϊόντων, άρα και του τελικού εξαγωγικού προϊόντος και της Εθνικής Οικονομίας.
Οι Δήμοι της περιοχής κινούμενοι προς την ίδια κατεύθυνση έχουνε ήδη συγκεκριμενοποιήσει και καταθέσει ενδιαφέρουσες προτάσεις βασισμένες στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
Ο πρωταρχικός στόχος της επιτροπής και του Επιμελητήριου,  είναι η αποτελεσματική διεκδίκηση  για λογαριασμό της Ημαθίας και στη συνέχεια μετά το αίσιο τέλος των προσπαθειών θα ακολουθήσει η σύνθεση και η βελτιστοποίηση των επιμέρους προτάσεων.
Στην προσπάθεια διεκδίκησης θα κληθούνε όλοι να δώσουνε όλοι το παρών και κυρίως ο εμπορικός κόσμος της περιοχής. Η Ημαθία δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει άλλες χαμένες ευκαιρίες.  Η Συντονιστική Επιτροπή.
  • Γιανναβαρτζής Σταύρος – τ. Γ.Γ. Ν.Α. Ημαθίας, Μέλος επί Τιμής Επιμελητηρίου Ημαθίας.
  • Γιαννακάκης Χρήστος – Διευθυντής ΑΛΜΕ,  Μέλος επί Τιμής Επιμελητηρίου Ημαθίας.
  • Παντελίδης Δημήτρης – Πρόεδρος Βιομηχανικού Τμήματος Επιμελητηρίου Ημαθίας.
  • Πέτκος Στέργιος -  Πρόεδρος Εξαγωγικού Τμήματος Επιμελητηρίου Ημαθίας, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κατασκευαστών Αγροτικών Μηχανημάτων..
  • Τσαγιόπουλος Αντώνης  - Αγρότης, μέλος Επιμελητηρίου Ημαθίας
  • Χαρίσης Θωμάς, μέλος Επιμελητηρίου Ημαθίας.
  • Εκπρόσωπος Νέων Αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου