Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Αξέχαστες στιγμές έζησε το Υφάδι σε κατασκήνωση στον Άγιο Ανδρέα

ifadi_kataskinosi
Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, τα παιδιά από το ΥΦΑΔΙ έζησαν  αξέχαστες στιγμές και χάρηκαν για ένα δεκαήμερο τη θάλασσα στον  Αγ. Ανδρέα στην Αθήνα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Συνοδεύονταν από την πρόεδρο του συλλόγου κα. Ευγενία Ζάλιου και τους εκπαιδευτικούς-συνοδούς Αντιγόνη Μπαλτατζίδου και Μιχάλη Χαντζή και την κα. Μαρία Χ”ζήση.
Στον καταπράσινο κατασκηνωτικό χώρο, με τα πανύψηλα πυκνοφυτεμένα πεύκα τα παιδιά έμειναν σε πλήρως εξοπλισμένες και καθαρές εγκαταστάσεις, είχαν πλούσια γεύματα και πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Η καταγάλανη θάλασσα που βρισκόταν δίπλα τους έδωσε την ευκαιρία για τρίωρο καθημερινό πρωινό κολύμπι με την προστασία τόσο των συνοδών, όσο και των δύο ναυαγοσωστών της κατασκήνωσης. Τα απογεύματα ήταν γεμάτα παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες και μετά υπήρχαν βραδιές disco και σινεμά.
Ο γιατρός και η νοσοκόμα βρισκόταν πάντα διακριτικά κοντά στους κατασκηνωτές. Στην  αποχαιρετιστήρια βραδιά τα παιδιά ετοίμασαν ένα υπέροχο ποτ-πουρί τραγουδιών σε συνδυασμό με έξυπνους στίχους και τα αφιέρωσαν στους υπεύθυνους της κατασκήνωσης, ευχαριστώντας τους έτσι με τον δικό τους τρόπο, για το μοναδικό δεκαήμερο που πέρασαν κοντά τους.
Η διαμονή στην κατασκήνωση του Αγ. Ανδρέα ήταν μια καταπληκτική εμπειρία και έδωσε την δυνατότητα στα παιδιά να κάνουν νέες φιλίες και μέσα από την ομάδα τους να συνεργαστούν καλύτερα μεταξύ τους αλλά και στους νέους συνοδούς, να μπούνε στον κόσμο των ατόμων με αναπηρίες και να συνειδητοποιήσουν τις ανάγκες τους, τις δυνατότητες τους αλλά και τα έντονα συναισθήματά τους, που ιδιαίτερα όταν καταλάβουν ότι νοιάζεσαι για αυτούς, τα εκδηλώνουν με τον πιο όμορφο και δυνατό τρόπο!
Η κατασκήνωση στην οποία συμμετείχαν 450 παιδιά από 14 φορείς από όλη την Ελλάδα έγινε με ευθύνη και οικονομική ενίσχυση του συλλόγου γονέων ΥΦΑΔΙ σε συνεργασία με την  ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου