Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Ένα ενδιαφέρον άρθρο από το ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ!!Από πού προέρχονται τα αστικά λύματα που πέφτουν σε αγωγό ομβρίων υδάτων και καταλήγουν στην Αράπιτσα; Καλούμε τη ΔΕΥΑΝ και τη δημοτική αρχή της Νάουσας να παρέμβουν. Η μυρωδιά δεν φαίνεται, αλλά η μόλυνση είναι εμφανής στο video μας.


Πολλές φορές κάναμε σχόλια για την έντονη δυσοσμία που εκκρίνεται από αγωγό ομβρίων υδάτων που περνάει απέναντι από το οινοποιείο «Δαλαμάρα». Ο αγωγός αυτός καταλήγει στην Αράπιτσα και φυσικά στις καλλιέργειες που παίρνουν νερό από αυτήν!! Η κατάσταση προχθές που τραβήξαμε το video τραγική. Έντονη μυρωδιά, θολό νερό που έβγαζε αφρούς. Διατρέξαμε όλη τη διαδρομή του αγωγού, ο οποίος καταλήγει απέναντι από την πίσω πύλη του Νοσοκομείου Νάουσας. Τα ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ καλούν τη ΔΕΥΑΝ και τη δημοτική αρχή της Νάουσας να επιβάλουν κυρώσεις σε αυτούς που...
παρανομούν. Είναι ζήτημα προστασίας της υγειινής των κατοίκων του δήμου μας. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα υπάρξει η σχετική έρευνα και η απόδωση ευθυνών, γιατί τα ερωτήματα, αλλά και η αγωνία των συμπολιτών μας, ειδικά του κάμπου, είναι μεγάλη, αναφορικά με το αν τα επιρριπτόμενα λύματα  είναι γεμάτα μικροβιακών φορτίων. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ κύριε δήμαρχε και κύριε πρόεδρε της ΔΕΥΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου