Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας

Τα τέλη κυκλοφορίας καλούνται να πληρώσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων, μετά και τις νέες αυξήσεις που έχουν ήδη ψηφιστεί με το Μεσοπρόθεσμο. Οι αυξήσεις φτάνουν ακόμα και τα 120 ευρώ για αυτοκίνητα πολύ μεγάλου κυβισμού ενώ στην κατηγορία μεταξύ 1.000 και 2.000 κυβικών οι αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας κυμαίνονται μεταξύ 10 και 60 ευρώ.

Τα τέλη κυκλοφορίας επιβατικών αυτοκινήτων για το 2012 είναι δύο «ταχυτήτων», ανάλογα με την ημερομηνία ταξινόμησης.

Για τα επιβατικά Ι.Χ. τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31 Οκτωβρίου 2010 καθώς και για τις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, τα τέλη προσδιορίζονται αποκλειστικά με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα. Αντίθετα, για τα επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, τα τέλη προκύπτουν σε συνάρτηση με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η διάθεση των σημάτων θα γίνει και φέτος από τις τράπεζες. Στην εφορία τους θα πρέπει να απευθύνονται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μόνο στην περίπτωση που δεν έχουν λάβει ειδοποιητήριο, το έχουν χάσει, στο ειδοποιητήριο αναγράφονται λανθασμένα στοιχεία, στην περίπτωση εκπρόθεσμης προμήθειας και στην περίπτωση που το όχημα τίθεται σε κυκλοφορία μετά την 1η Οκτωβρίου 2011. Στις περιπτώσεις αυτές, η προμήθεια του σήματος γίνεται με την προσκόμιση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου