Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Νέα υποχώρηση σε ποσοστό 5,3% για το αγροτικό εισόδημα



ImageΔεύτερο πλήγμα για το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών καταγράφουν τα στοιχεία της Eurostat για το 2011. Ενώ στην Ε.Ε. το αγροτικό εισόδημα σημειώνει αύξηση 6,7%, στην Ελλάδα εμφανίζει μείωση 5,3%, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως αυτή την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, οριακά θετικό (1%) ήταν μόνο το 2009, ενώ το 2008 οι αγρότες είχαν υποστεί νέα πανωλεθρία με πτώση εισοδήματος κατά 8%.
 
Διαβάστε ακόμα για το πολυνομοσχέδιο Γερουλάνου που στοχεύει στην ενίσχυση της συμβολής του αγροτουρισμού στο σύνολο του εγχώριου τουριστικού προϊόντος. Πρόκειται για ένα σχέδιο που επιχειρεί να διευθετήσει εκκρεμή για χρόνια ζητήματα που λειτουργούσαν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του κλάδου, με πλέον χαρακτηριστικό αυτό του ορισμού μιας αγροτουριστικής επιχείρησης.
Επίσης, διαβάστε μόνο στην Agrenda για την αυξημένη ζήτηση που παρατηρείται τελευταία για ένα από τα πιο γνωστά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, τη λεβάντα, αλλά και για την υψηλή ζήτηση για φυτά ιπποφαούς. Οι καλλιέργειες του ιπποφαούς αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.
.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου