Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η «Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών» στον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη





Συνάντηση με τα μέλη της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ν. Ημαθίας είχε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τους εκπρόσωπους της Αυθόρμητης Κίνησης για την κατάσταση αναφορικά με την απαράδεκτη καθυστέρηση πληρωμής και της φετινής παραγωγής τους. Δήλωσε αλληλέγγυος στους αγώνες και τα αιτήματά τους και δεσμεύτηκε να καταγράψει την τραγική κατάσταση σε επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το κείμενο του εγγράφου του Αντιπεριφερειάρχη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, σχετικά με το ζήτημα της μη πληρωμής της παραγωγής συμπύρηνου (αλλά και επιτραπέζιου) ροδάκινου των αγροτών της περιοχής μας, έχει ως εξής:
«Σήμερα δέχθηκα επίσκεψη αντιπροσωπείας της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών του Νομού Ημαθίας. Γεμάτοι απογοήτευση οι αγρότες με ενημέρωσαν για τη μέχρι σήμεραμη πληρωμή της παραγωγής τους από τις βιομηχανίες. Εξέφρασαν την αγωνία τους για το πότε θα πληρωθούν, αλλά και την απογοήτευσή τους για την επικίνδυνα επαναλαμβανόμενη κατάσταση στον κλάδο του συμπύρηνου ροδάκινου, με τις απαράδεκτα χαμηλές τιμές και την απίστευτη καθυστέρηση των πληρωμών. Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι αγρότες καλούνται χωρίς έσοδα να πληρώσουν άμεσα τις δόσεις τους στον ΟΓΑ και αν δεν το κάνουν θα μείνουν ανασφάλιστοι! Όπως αντιλαμβάνεστε, ελλείψει εσόδων από τη μια, και παλιών και νέων τελών από την άλλη, όχι μόνον ο ΟΓΑ δεν μπορεί να πληρωθεί, αλλά ούτε οι καθημερινές ανάγκες διαβίωσης των αγροτών μας. Ως αποτέλεσμα αυτού, οι τοπικές αγορές μαραζώνουν, στηριγμένες εδώ και πολλά χρόνια στο ροδάκινο και εν γένει την αγροτική παραγωγή. Παρακαλώ θερμά αναλάβετε τις πρωτοβουλίες που μπορείτε για την επίλυση του έντονου για όλη την περιοχή μας προβλήματος, ώστε να πληρωθούν οι αγρότες τον κόπο και τον ιδρώτα τους το συντομότερο δυνατόν και πάντως σίγουρα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου