Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοχρονιά με πτώση θερμοκρασίας και βροχές




ImageΜε άστατο καιρό θα υποδεχτεί η χώρα το 2012, καθώς την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά και ανήμερα αναμένονται τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Το τσουχτερό κρύο που επικρατεί στη χώρα τις τελευταίες ημέρες θα συνεχιστεί, ωστόσο οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από τη Δευτέρα.
 
Την Παρασκευή στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα βρέξει κυρίως στη δυτική Μακεδονία όπου στα ορεινά και ημιορεινά θα χιονίσει. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 μποφορ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Το Σάββατο, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα σταδιακά από το βράδυ και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην υπόλοιπη χώρα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφορ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει στα βόρεια.
Την Πρωτοχρονιά, στη δυτική Ελλάδα και τα ηπειρωτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφορ. Πτώση της θερμοκρασίας και στην υπόλοιπη χώρα.
Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφορ. Στο νότιο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφορ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, όμως τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα επικρατήσει παγετός στα ηπειρωτικά.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου