Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Απ. Βεσυρόπουλος: Όλα έτοιμα για την εκταμίευση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους αγρότες



Μετά από συνεχείς επαφές του Βουλευτή Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου, με τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να επιταχυνθεί η εκταμίευση του ποσού του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου και να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών το συντομότερο, βρέθηκε λύση και όλα είναι έτοιμα  για την εκταμίευση του ποσού προς τους δικαιούχους.

Ο Βουλευτής Ημαθίας κινήθηκε συντονισμένα, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, για να βρεθούν οι πόροι που θα επέτρεπαν την άμεση επιστροφή χρημάτων στους αγρότες.
Μετά από στοχευμένες προσπάθειες, και με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες και των περιορισμένων ταμειακών διαθέσιμων της χώρας, βρέθηκε λύση και προωθείται ήδη προς υπογραφή, η κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το ποσό της επιστροφής ανέρχεται σε 160 εκ. ευρώ και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα γίνει η πρώτη εκταμίευση των πρώτων 80 εκ. ευρώ, που θα διατεθούν στους δικαιούχους αγρότες.
Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή, ο Βουλευτής Ημαθίας τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η στήριξη και η ενίσχυση του αγροτικού τομέα, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και βασικούς πυλώνες, για την οικονομική ανάκαμψη της Χώρας και του νομού μας, βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες. Οφείλουμε να στηρίξουμε τον Έλληνα αγρότη, τον Έλληνα κτηνοτρόφο, την ελληνική παραγωγή.
Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου στους αγρότες, αποτελεί μια τονωτική ένεση ρευστότητας, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα υψηλά καλλιεργητικά κόστη και να συνεχίσουν απρόσκοπτα την καλλιέργεια της γης, ώστε να παράγουν προϊόντα.   
Αντιλαμβανόμενος  το δύσκολο έργο της Κυβέρνησης, τις προτεραιότητές της, τις δυσκολίες που συναντά λόγω της οικονομικής κρίσης, μετά από συντονισμένες ενέργειες, ευοδώθηκαν οι προσπάθειες μου, ούτως ώστε να εκταμιευτεί άμεσα το ποσό για την επιστροφή του ΕΦΚ στους αγρότες.
Έτσι, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών, τα ποσά της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων, μετά και την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου