Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Tο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς για τη Νάουσα



Γράφει ο Βαλάντης Λιόλιος

Ήταν το πολιτιστικό γεγονός τη χρονιάς για τη Νάουσα και μια μαγική, ανεπανάληπτη βραδιά μέχρι την… σημερινή  δεύτερη συναυλία,  η πρώτη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα και της Ελένης Τσαλιγοπούλου, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, το βράδυ της Δευτέρας.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε μπροστά σε 1.200 και πλέον λάτρεις της μουσικής και των δυο καλλιτεχνών, για τα 90 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία της "Μικράς Ασίας" του Απόστολου Καλδάρα.
Ο Γιώργος Νταλάρας και η Ναουσαία Ελένη Τσαλιγοπούλου ξεσήκωσαν ουκ ολίγες φορές τους παρευρισκομένους με τα τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα, ενώ στο τέλος της συναυλίας ο Δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός, ανακήρυξε το Γιώργο Νταλάρα επίτιμο δημότη του Δήμου Νάουσας.

Θυμίζουμε πως σήμερα Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη συναυλία για τον ίδιο σκοπό από τους δυο μεγάλους καλλιτέχνες, ενώ όλα τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί.

Συνωστισμός
Οι πόρτες του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου το οποίο έβαλε τα καλά του, άνοιξε στις 8 το βράδυ, ενώ μέχρι τότε είχε ήδη δημιουργηθεί συνωστισμός και ουρές από όλους όσους είχαν εισιτήρια και προσκλήσεις για να παρακολουθήσουν την συναυλία. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τέλος έμειναν και αρκετοί όρθιοι, καθώς συνολικά βρέθηκαν στο Θερινό Θέατρο γύρω στα 1.400 άτομα, ενώ είχαν κοπεί γύρω στα 1.200 εισιτήρια.

Χαιρετισμοί
Την παρουσίαση της συναυλίας έκανε η γνωστή δημοσιογράφος της ΕΤ3 Μάρνη Χατζηεμμανουήλ, καθώς το τρίτο κρατικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ήταν χορηγός επικοινωνίας, χάρη στο Ναουσαίο διευθυντή της Κώστα Μπλιάτκα.
Τη συναυλία προλόγισαν ο γιος του Απόστολου Καλδάρα Κώστας, ο πρόεδρος των Φίλων Μουσικής Ημαθίας Γιώργος Ορδουλίδης και ο δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός.
Οι φίλοι του Γιώργου Νταλάρα
Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως τη συναυλία παρακολούθησαν εκτός από Ναουσαίοι και Ημαθιώτες, φανατικοί φίλοι του Γιώργου Νταλάρα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αρκετοί μάλιστα ήρθαν με λεωφορείο και θα παρακολουθήσουν και τις δυο συναυλίες στη Νάουσα, ενώ είχαμε φίλους του μεγάλου τραγουδιστή από την Αυστραλία, το Ισραήλ, την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

«Ναουσαίικο αηδόνι»
Πρώτη βγήκε στη σκηνή η Ελένη Τσαλιγοπούλου, το «Ναουσαίικο αηδόνι», όπως τη χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Νάουσας, η οποία εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά με τι φωνητικές της δυνατότητες αλλά και τον σκέρτσο της, ερμηνεύοντας μεγάλα τραγούδια του Απ. Καλδάρα.

Ακούραστος και τελειομανής
Στη συνέχεια βγήκε στη σκηνή και ο μεγάλος Γιώργος Νταλάρας ο οποίος μας έδειξε γιατί θεωρείται ο κορυφαίος ερμηνευτής στη χώρα μας και ένας εκ των κορυφαίων παγκοσμίως.
Τελειομανής, όσον αφορά την ορχήστρα και τον ήχο, μεγάλος μουσικός και ουσιαστικά ενορχηστρωτής και ακόμη μεγαλύτερος ερμηνευτής ( ο τρόπος που ερμήνευε τα τραγούδια  ήταν εκπληκτικός και άρτιος μουσικά), απογείωσε το κοινό και έδειξε πως ευχαριστήθηκε ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο συμμετείχε το κοινό. «Πρώτη φορά βλέπω κοινό να τραγουδάει Σαμπάχ (μουσικός λαϊκός δρόμος), δίχως ορχήστρα», είπε χαρακτηριστικά.

Απονομές
Μετά το τέλος της συναυλίας ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Κώστας Καλδάρας, τιμήθηκαν από τον Τάσο Καραμπατζό με μια σπάνια φωτογραφία του Απόστολου Καλδάρα, ενώ ο Δήμαρχος Νάουσας, όπως προαναφέραμε κήρυξε τον μεγάλο ερμηνευτή επίτιμο δημότη Νάουσας.
Επίσημοι
Όσον αφορά του επισήμους, διακρίναμε τον Διοικητής ου Β’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τόπη, τον  Υποδιοικητή τη Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας Ηλίας Μπόλος, το νέο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Νάουσας Διονύση Κούγκα, την Περιφερειακή Σύμβουλο Ημαθίας Δώρα Μπαλτατζίδου, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας Χρήστο Παππά, Αντιδημάρχους και Δημοτικού Συμβούλους του Δήμου Νάουσας.

Φωτορεπορτάζ από τη συναυλία





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου