Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Συνταξιούχοι ΙΚΑ Νάουσας: Όλοι στη συγκέντρωση την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί




Το πενιχρό μας εισόδημα σφαγιάστηκε από τις τεράστιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις (ακόμα και σε άτομα με αναπηρία) καταργήθηκε το ΕΚΑΣ, μετά την απόλυση των εργαζομένων στα ραντεβού ταλαιπωρούμαστε, πληρώνουμε είσοδο και στο ΙΚΑ.
 Τώρα αυτό το εισόδημα καταληστεύεται κυριολεκτικά από τους εξοντωτικούς φόρους, τα απανωτά χαράτσια, την ακρίβεια, το τεράστιο κόστος για φάρμακα, υγεία και πρόνοια. Η σύνταξή μας δεν επαρκεί ούτε για τα βασικά (θέρμανση, ρεύμα και τηλέφωνο), μετράμε συνταξιούχους που δεν έχουν – δε μπορούν να αγοράσουν ούτε φάρμακα.
Η ζωή μας και η ζωή των οικογενειών μας όχι μόνο εξαθλιώνεται, αλλά μπαίνει σε άμεσο κίνδυνο από την άθλια κατάσταση που επικρατεί. Καλούμαστε να πληρώσουμε για φάρμακα, εξετάσεις και θεραπείες και μέσα στο νοσοκομείο. Η κατάσταση γίνεται πιο δραματική από τα φοβερά ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία, που δημιούργησε το «κούρεμα» και η χρόνια ληστεία από τις κυβερνήσεις, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοβιομήχανους και τους εφοπλιστές.
Φτάνει πια! Δεν τα «φάγαμε» μαζί! Το χρέος δεν είναι δικό μας! Εμείς τόσα χρόνια πληρώναμε μέχρι τελευταία δεκάρα τις εισφορές μας στα ασφαλιστικά ταμεία.
Μπροστά στη δραματική κατάσταση σε ΕΟΠΥΥ, Νοσοκομείο και ΙΚΑ, συνεχίζουμε τον αγώνα μας χωρίς καμία αναμονή.
Αγωνιζόμαστε και υπερασπιζόμαστε το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό, την υγεία, που μπορεί και  πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους ως κατοχυρωμένο, λαϊκό δικαίωμα. Αυτός ο αγώνας συνδυάζεται άμεσα με την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής που συγχωνεύει -  κλείνει νοσοκομεία – ΙΚΑ και μετατρέπει την υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα.
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Συμπαραστεκόμαστε το δίκαιο αγώνα του σωματείου των οικοδόμων που την ίδια μέρα οργανώνει συλλαλητήριο 10.00 το πρωί έξω από τον ΟΑΕΔ.
 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου